Tesadüflerle alakalı yardımm lütfenn ? benim için çok önemli..

yesil_nar

Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
200
0
16
Diğer
arkadaşlar, bi konu var imkansız deil ama hakikaten çook çook zor, neyse benim de çabalamam lazım ama mucize gerçekleşirse anca olucak.. neyse, bi plan yaptım ben, içimden şöyle geçti Allahım bu planım benim imkansızımı mümkün kılar mı,umutlandığıma değer mi gibisine, bi ışık ver diye geçirdim içimden ,cümleler aynen deil ama anlam aynı, mesela işte x şahsı bu akşam beni arasa o zaman inanırım dedim, ama hemen sonra ya aramazsa çok üzülürüm dedim , sonra aklımdan bişeyler daha geçti, ama o kadar vesvese doluyum ki, saçmalıyorum dedim kendime. hava aliyim diye yürüyüşe çıktım eve bi geldim x aramış !! x de şöyle, arardı beni eskiden hepp ama araya soğukluk girdi ben aramadan dönmüyodu bana, bikaç gün önce telde konstgmda ara bak beni demiştim, o da ararım filan demişti, . sizce nedir bu ?

ararım demiş aramış...şaşılacak bi durum göremedim...
insan bazen olmasını istediği şeylerin tesadüfi üzere olmasını mucizevi şekilde yorumlar..beynin insana bir oyunudur bu...
hani bi arkadaşınızı yolda görürsünüz de tam da akımdan seni geçiriyordum dersiniz ya..işte ona benzer...
gün içinde beyin insana milyonlarca düşünce fikir tavsiye getirir...
bazıları tesadüfen cuk yerine oturur, bizlerde bunu mucize gibi yorumlarız..ama aslı öyle değil...
bence fazla hevese kapılıp sırf bu tesadüften dolayı yolunuzu çizmeyin...
zaten ararım demiş aramış hepsi bu..

Bende bugün otobüs bekliyordum hava da aşırı sıcaktı çok bunaldım.
Sonra o geldi aklıma, ayaküstü hayallere daldım
Baktım hala otobüs yok. Dedim ki gelen 2 otobüsten bi tanesi benim beklediğim değilse beni sevmiyordur,
eğer beklediğimse seviyordur dedim içimden.
Bi otobüs geldi beklediğim değildi dedim 1 hakkı kaldı
İkinci otobüs yaklaştı bende saçma sapan bi heyecan
Bi baktım beklediğim otobüsmüş
Tesadüf mü değil mi bilmiyorum ama bence inanmak istediklerimize inanıyoruz

haklısınız.. çok bel bağlamıştım, baya kaptırdım, öyle olmasa uğraşmıycm böyle şeylerle. bikaç gün geçti diye ben kendimi kandırmışım, teşekkürler çok iyi oldu bu :)

bence de , ya da o kadar rotayı şaşıyo ki bazı şeyler resmen polyanna vari hayallere dalıyoruz , bir de ben evrende tesadüf yoktur filan deyip kendimi ikan etmeye çalışıyodum, gülsem mi ağlasam mı bilememekteyim şuan.. :))

kimisi tesadüf der, kimisi düşüne düşüne oldurdun der, kimisi olumlu düşün ki iyi şeyler olsun der... der de der yani

yaşadığın senin için inanılmaz bişey ya da seni çok mutlu eden bişey :13:

gerçek hayattan kopmadığın sürece böyle eğlenceli şeyler üretebilirsin..

konu hakkında yorumum x zaten arayacağım demiş, aramış bunu uhrevi bişeye bağlamaya gerek yok

15 yıllık dostumla 3 aydır konuşmuyorduk ,bana kırgındı,arayamıyordum bile,ama kahroluyordum.defalarca özür diledim kabul etmedi bitti dedi,birgün ben ona mesaj attım,bana döndü ve şöyle yazdı,arada aklıma geliyorsun ama artık içim acımıyor ,ben böyle mutluyum ,bitti anlıyormusun bitti demiş.mahvoldum ezan okunuyordu ,yoldaydım ve ağlayarak dua ettim,allahım böyle bitmesin nolur bir mucize dedim,yalvardım allaha,eve geldim eşim evde ,yemek hazırlamaya başladım ,kapı çaldı bir baktım eşi oğlu ve arkadaşım kapıda,meğer eşlerimiz konuşmuş,hanımları barıştıralım demiş,süpriz oldu ikimizede ,o gece hep konuştuk ağlaştık ve barıştık,benim için bir mucizeydi bu olay ,o kadar içten dua etmişim ki demek allahım yardım etti.seninde kalbin temizmiş demek arkadaşım olmaz diye bişey yok yeterki inan ,yüce rabbim benden isteyin demiş.

Bunu bazen ben de yaparım ki ne hikmettir hepte olur garip yani :))
Ama konu için yorumum, arayacağım demiş zaten...

ya x epeyy aradan sonra ilk ve en azından şuana kadar son kez, o gün ben öyle düşündükten 3-4 sa sonra arayınca , hayatı her zaman ciddiye almaya çalışırım çok üzülüyorum sonra diye, ama bu mucizeye gerçekten ihtiyacım vardı..kimin mucizelere ihtiyacı yok ki :) yaşamdan kopmadan, anı mutlu,umutlu geçirmeli sanırım .

arkadaşalar x in aramasıyla ilgili diyaloğu anlatyim de daha net olsun konu, şöyle kapanmştı telfonum sen de ara ama bak tamam ararım, hadi grşürüz gibi biseydi snra da böyle hatrlıyrm ama x hiç aramıyosun filan dediğimde işlerim yoğun diyordu yani , netlik gelsin dedim biraz daha, ama realist ol kendine gel diyorum şuan kendime :)

Bana da olur, ama ben cok bel baglamam boyle seylere. O anlik keyiflenirim, vay be filan derim O kadar. Bu tur tesadufler hayati daha eglenceli hale getiren seyler benim icin. Fazla abartmaya gerek yok. Seninki de arayacam demis aramis, birsey yok ki bunda. :)

buna benzer düşünceleri ben de çok içimden geçirirdim ama son zamanlarda istediğim şey çoook büyük bir mucize gerektirdiği için hatta imkansız göründüğü için - Allah dilerse olur ama şuandaki şartlara göre öyle görünüyor- kar etmiyo koyuverdim gitti

gerçeklikle mucizelerim arasında gelgit yaşıyorum şuan :) ama ben de siz gibi düşünmek istiyorum inşallah benim mucizem de gerçek olur, çok inanırım duanın gücüne ,bu arada çook sevindim dostunuzla sorunlarınızı çözmenize :)

Tesadüf diye birşey yoktur
bir yerde birşey dinlemiştim bir adam camide , kendi içinden ALLAHım dileğim olacaksa elektirkler kesilsin demiş beklemiş ama elektrikler kesilmemiş
buda hocaya sormuş hocam elektirikler gitmedi ALLAH beni duymadı demiş, hocada o anda camideki diğer kişi ALLAHım dileğim olacaksa elektirikler gitmesin dediyse demiş
sen onun seni aramasını istemişsin , peki onun seni araması hayırlı olan değilse
sana böyle yazıyorum bende zamanında eski erkek arkadaşım beni arasın diye saatlerce onu düşünüp beyin gücümle birşeyler yapmaya çalışmıştım onca zaman uğraştık yok ya bir kere bile aramadı
bence herşey birbiriyle ilişkili kesinlikle tesadüf yok
sadece yapabilecek şey herşeyin bizim için hayırlısını dilemek sonrasa yaratıcıya güvenmek

ben mucizem için yapmam gerekenleri yapmaya çalışiyim, çok bel bağlamadan , Cenabı Hak zaten benim hoşuma gitse de gitmese de benim için ne doğruysa onu getiricek hayatıma o adımları attırıcak bana böyle düşüniyim, şuan aklıma yatan en makul şey bu, evrende tesadüf yoktur diye ben de bi kitapta okumştum ama üzülmek de istemiyorum baya baya mucize lazım yani şaka gbi :)) bakalımm :))

sen duaı et gerısı ALLAH a kalmış belki istediğinde senın için hayır yoktur

ben uzun sure evlat sahıbı olamyaınca şu duayı ederdım

allahım benım için hayırlı kıl hayırla ver derdım

ben de şerleri hayır yap, hayırlı kıl nasip et Allahım derim, yaptığm çok dğru değil biliyorum ama hakkımda hayırlısı neyse onu ver diyemedim birkaç konu hakkında, hep hayırlı kıl mümkün kıl dedim. Yanlış mı yapıyorum szce?

Ben bunu çok yaparım benden başka yapan yoktur sanırdım hem saçma gelir hem de yaptığım olursa çok sevinirim, olmayınca çok üzülürüm geçenlerde kendi kendime kızdım yapmayayım diye ki uzun süredir de yapmıyordum bak aklıma düşürdün:)
Konuya gelince bence zaten arayacaktı ama sen öyle dua edince zamanı geriye almış oldun ki bence duanın kabulüne de işaret bu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…