ben de şerleri hayır yap, hayırlı kıl nasip et Allahım derim, yaptığm çok dğru değil biliyorum ama hakkımda hayırlısı neyse onu ver diyemedim birkaç konu hakkında, hep hayırlı kıl mümkün kıl dedim. Yanlış mı yapıyorum szce?
Ara demişsin aramış o da ama içinden geçirdikten sonra araması da güzel bir tesadüf. Olabiliyor böyle şeyler. Ben küçükken okuldan eve dönüyordum. İçimden keşke annemler bana paten almış olsa şimdi, eve gidince görsem, hemen kaysam patenimle diye geçirdim. Eve gittim baktım benim büyük bir bebeğim vardı. Ona pateni giydirmişler bir güzel, kaskını takmışlar bebeğin kafasına. Görünce çok mutlu olmuştum. Çok istemişim demek ki
Ben bunu çok yaparım benden başka yapan yoktur sanırdım hem saçma gelir hem de yaptığım olursa çok sevinirim, olmayınca çok üzülürüm geçenlerde kendi kendime kızdım yapmayayım diye ki uzun süredir de yapmıyordum bak aklıma düşürdün:)
Konuya gelince bence zaten arayacaktı ama sen öyle dua edince zamanı geriye almış oldun ki bence duanın kabulüne de işaret bu :)
illa ki olsun demek ne kadar doğru tartışılır. çok sevdiğim bir söz vardır "Kabul olmadı diye yakındığın duaya,gün gelir olmadı diye şükredersın". en iyisi hayırlısını istemek elbette. ha size bunu yazıyorum ama bunu ben uyguluyor muyum? hayır ne diyelim allah hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eylesin :)
ararım demiş aramış işte..bunda bir olağanüstlük yok bence..dualara gelince bugün nette bir yazı okudum çok etkilendim onu paylaşayım sizinle..
hıristiyan bir genç ailesini kaybetmiş ve dünyada yapayanlız kalmış.sonra kendini ve inançlarını sorgulamaya başlamış..bütün dinleri araştırmış..en son islamı araştırmaya geçmiş..okuduklarından görüştüğü kişilerden o kadar etkilenmişki tamam demiş işte benim inancım bu olmalı sanırım..sonra kuran-ı kerim okumaya başlamış..bir yerde durmuş ve demişki Allah ım inanacağım ama kesin doğrunun bu olduğuna dair bana bir ışık ver..örneğin bir şimşek çakması,kapının ,telefonun çalması..bakmış hiç bir kıpırtı yok..kuran ı okumaya devam etmiş..başladığı ilk ayette yazan..kullarım hala benden bir ışık mı beklersiniz iman inanç için...
ayette yazdıklarım tüm cümleleri ile birebir değildir belki ama içeriği bu yönde..