tescilli meyve sularinin kokusmus meyve REZALETİ!! GİDA TERORU!

doktorcum_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
171
6
0
Gaziantep
Evet kizlar bizim bi tanidik hal isinde meyve sebze iste. Smdi oyle marka vermicem ama markete gittigimizde elimizi ilk attigimiz meyve sulari bunlar.
Anlatiyor halde ne kadar ezilmis kokusmus yanina yaklasilmayacak kurtlu meyve varsa kamyonlara doldurup ayaklariyla eze eze goturuyorlarmis. Kokudan maske takiyorlarmis.
Agzina meyve suyu surmez sadece visne icer. Visnede oyle kalinti olmuyomus sanirim bilemiyorum.
Vel hasili kelam aslinda ne disarda yemek yenir ne icilir.
Hani reklamda tarladan toplanan seftaliler falan gosteriliyo ya kahkaha atarak izliyor boyle olsa maliyti 9 10 liradan asagi olmaz diye :)
Gecen tvde bi firin gosterdiler giris sahane otel lobisi gibi mutfak lesss. Anlatmama gerek yok sanirm o malum firin mutfaklarindan bocekli kazanlar olu sinekler vs vs..

Meyvenizi evde skp yiyin icin ev ev ev.

Size igrenc ama birsey daha anlatayim teyzem temizligine gelen hanimina yemek istetmis kendi de yicek kapici gitmis uydurk bi yerden almis teyzem ust ekmegini koparip atarken bir bakmis.. Ekmegin arasi yapis yapis.. Bir avuc balgam mi sumukmu neydi anlamadm attim dedi
Cok ozur dilerim farkindayim berbat ama insan duymadan farkina varmiyor boyle seylerin
Enistemede bir lokantada salatasindan ezilmis sigara izmariti gelmisti birbirine bosaltmislar hep..

Disarda mumkun.oldugunca yememek gerek, ozel gunlerde can skntidada guzel yerlere gitmeli.
Sagligimizla oynatiyoruz :)

diğer konularda haklı olabilirsiniz ama ben meyve sularında böyle şeylerin yapıldığına inanmıyorum.

kurtlu kokmuş şeyler insanı hasta eder.onca insan tüketiyor bunları, şimdiye çoktan zehirlenen mikrop kapan insanlar olurdu.

ayrıca da fabrikalar belli sürelerde denetlenir.

tabi ki o kaliteli tarlalardan toplanmıyor ama kokulu kurtlu şeftalileri ayaklarıyla ezerek götürdüklerine de inanmam.

dışarda pek çok yer pis, ama temizliğine güvenilen yerler de var.genelleme yapmak yanlış.

Bence iyi yaptınız.
Bilinçlenmek zorundayız.
Gözümüzü kapatıyoruz. İşimize geliyor belki ama.
Eminim bunları okuyanların aklına bu yazı düşecek ve sağlıksız şeyleri yemekten vazgeçecekler.
Bizim tanıdığımızın da bahçesinden meyveleri almaya gelmişler.
Ağaçların altına düşenleri de toplayınca şaşırmış bahçe sahibi.
Tabi ki alacağız merak etme parasını vereceğiz demişler.
Bahçe sahibi de vermeyin parasını almayın onları demiş.
Kaç kişi var ki duyarlı.
O günden beir biz de mümkün mertebe meyve suyu almıyoruz.
Babacığım izin de vermiyor.
Kendi ağaçlarının meyvelerinden yapıyoruz meyve sularımızı.
Çocuklarım bile artık ev yapımı meyve suyu diye istiyorlar meyve suyu isterken..

İnanın o kurtluları topluyorlar.
İçine kattıkları her neyse, ki bu sonradan kansere neden oluyor, eritiyor o içindeki kötü şeyleri.
Ama inanın kurtlu kötü ne varsa topluyorlar. Yukarıda anlattım. Yere düşen meyveleri bile alıyorlar.

Benim anneme de iyi bir pastanenin pastasının içinden tırnak çıktı.
Ojeli :)
Upuzun iğrenç bişeydi.
Annem yıllardır doğru dürüst pasta yiyemez.
Hemen aklına gelir.
Öyle etkilendi ki annem ve öyle çok söylendi ki bizim bile aklımıza hatta gözümüzün önüne o koca pembe ojeli tırnak geliyor.

Yani oyle tabi fakat bunu soyleyen tanisin yalan.soylemesi icin bi neden yok bu ona fayda saglamaz.aksine zarar verir demekki var boyle bisey :) tek bi yerde yok ki fabrikalari muhakkak hepsi yapmiyordur ama yinede siz evde yiyin eminim daha saglikl :)

Ben de inanmadim meyve suyu hikayelerine. Asli olmayan, yani ispatlanmamis seylere inanmam. Boyle birsey varsa sikayet etsin tanidiginiz, gelsinler denetlesinler. Sonra zaten haberi cikar, insanlar dogru sekilde bilinclenir. Yoksa boyle o onu demis, bu bunu demis... Nette birsuru firma ve gidalara iftira atiliyor, bu da onlardan farksiz geldi bana. Hemen gaza gelmemek lazim.

iyiki meyve suyu sevmiyorum. sadece kendi sıktığım portakal suyunu içerim kışın. bu tercihim işe yaramış demek. midem kalktı sabah sabah..

Aynen iste bazen dile gelmek gerekiyor yoksa hayatin akisinda saglik hep 2.planda kaliyor

Doğru doğru..Ben de bilmiyordum evlendikten sonra öğrendim..Benim eşimin memleketinde de meyveler var böyle kapı önlerine yığılmış..Meğer meyve suyu fabrikası (hem de bilindik bir marka) dalından değilde yerlere düşen, çürük, kurtlu meyveleri alıp meyve suyuna çeviriyorlarmış. Çok şaşırmıştım ben de görünce ama bunu bütün şehirdekiler biliyor ve o çürümüş yerlerdeki meyveleri kilosu 10-15 kuruştan satıyorlar buralara.

Adam karsilikli is yapiyo sonucta benm burdan ne karim olabilir gaz vermiyorum hersey sentetik o meyve.sularinin saglikli oldugunu kim soyleyebilir :)

Kurtlu falan oluyorlar mı bilmiyorum ama bana da kayısı suyu hakkında bir tanıdıgım böyle bir şey söylemişti. Yerden topladıgımız ezilmiş kayısıları meyve suyu için veriyoruz, iyilerini kendimiz yiyoruz, kayısı suyu almayın demişti. Meyve suyu yapılması için ezilmiş meyveler olması lazımmış, öyle tercih ediliyormuş.

Denetlenecek birşye yok normali bu. Ezik,büzük,çürümüş meyveler işlemden geçiyor meyve suyuna dönüşüyor. Normal işlem bu yani denetlensede bişey çıkmaz..

Dişarıdan mecbur yiyoruz madoda dondurma alırdık en sonn aldıgımızda saç çıktı daha da almıyorum...

hazır gidaların çoğunda var böyle iğrenç şeyler
benimde birinci dereceden akrabam ünlü bir çikolata firmasında çalıştı bir süre ondan sonra asla ama asla hazır hiç bir şey yiyemedi
fabrikanın halini görseydiniz sizde yiyemezdiniz diyor hep

arkadaşlar ,gıda mühendisiyim ,üretici firma ve fabrikalara TSE ,HACCP ,İSO9000-9001 belgelerini veriyorum ,türkiyede üretim yapan hemen hemen tüm üretici firmaların fabrikalarını gezmişimdir ,marka vereyim ben içiniz rahat olsun ,pınar ,tamek,meyöz ,cappy ,aroma ,sek gezmiş olduğum meyve suyu fabrikalarından bazıları

işleyiş şu şekilde ,son teknoloji ile üretilmiş makineler var ,bundan önce sizin bahsettiğiniz o köylerden toplanan kamyonlar gelir ,evet içlerinde çürük ezik kurtlu da vardır elbet ,kamyon malı boşaltır ,çalışanlar yürüyen bantların üzerine koyar ,ve oradan seçilir meyveler ,çürük küflü kurtlu ürün ayıklanır ve atılır ,sağlam yada az ezilmiş meyveler pres makinesine gider ,çekirdekler ayrılır ,ve sonra meyveler meyve suyu olma yolunda diğer makinelere geçer ,işleyiş şablonu vardır hatta bende ..

içiniz rahat olsun ,yok ayakla ezmek ,yok kurtlu ürünü içine bişeyler katarak yok etmek diye bişey yok ,öyle olsa onlara kalite güvence belgesi vermeyiz ..bu üreticiler hem tarım ve köyişleri bakanlığından,hem il sağlık müdürlükelrinden ,hem bizim gibi tescilli gıda mühendislerinden onay alıyorlar ,kolay değil ,babamızın oğlu değilki belgesini verelim ,üretim alanlarını görüyoruz ..

marka vermiyeyimde meyveli gazozlarda küf kokusu alıyorum. bir ara içiyordum ama o küf kokusunu duyduğumdan beri içemiyorum... söylenenler doğrudur....

Meyve sulariyla ilgili söylenenler maalesef dogru benimde yakin bir tanidigim meyve suyu fabrikalarina meyve veriyor. Özellikle nerde çürümüş kurtlu nerde yenmeyeck meyve varsa fabrikalar o meyveleri kullaniyorlarmis meyve suyu yapiminda. Yani asla icmeyin cocuklarinizada icirmeyin. Evde kendiniz sıkın . Hazir gida ürünler tehlike saçıyor. Örneğin kutu sütleri tatliya bile koymayin diyorlar. O sütler o kutunun icinde aylarca bozulmadan nasil duruyor. Ne yiyecegimizi sasirdik. Kanser bosuna mi artti ulkemizde.

Son düzenleme:
domates fabrikalarında da aynı durum mevcut. sanmayın ki o salçalar en güzel domateslerden yapılıyor
zeytin yağı için de söyleyebilirim benzer şeyleri.
güzel zeytinler ayrılır, kalanlardan yağ çıkarırlar , çünkü zaten güzellerini ithal ediyoruz.

İyi meyve kullansalar bile sonuçta kutularda muhafaza için kimyasallar kullanılıyor, doktorum insanlar kendilerini zehirliyor demişti bir kez.

Evde meyve suyu sıktığınızda kaç gün saklayabiliyorsunuz dolapta, iki üç gün sonra ekşi ekşi kokuyor değil mi ? Kutu meyve suları aylarca saklanıyor.

Cola, meyve suyu vb. hiç bir içeceği yıllardır kullanmıyorum, bazen misafirlerim olduğunda soruyorlar , ev yapımı limonata, ayran ve ya komposto ikram ediyorum. Dışarıdan sadece maden suyu alıyorum, sütü de şişe alıyorum ancak ondan da içim rahat değil. Eve giremez yasağıma ketçap,mayonez, salam,sucuk ve sosis de dahil. Salatalara falan kullanacağım mayonezi kendim yapıyorum hazırlar kadar güzel olmuyor bazen kıvamını da tutturamıyorum ama olsun. Annemin hastalığı döneminde doktorumuz tek sağlıklı şarküteri ürünü pastırmadır, çünkü içine bir şey karıştırmanın imkanı yok demişti, onu da çok koktuğu için kış aylarında seyrek alıyorum.

Ne kadar evde yapabilirsek o kadar kardır diye düşünüyorum. Bir derin dondurucu bu konuda çok faydalı, meyve sebze dondurabiliyoruz kışın kullanmak için. Tamamen ayrıştırmak mümkün değil ama olabildiğince dikkat lazım diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…