tescilli meyve sularinin kokusmus meyve REZALETİ!! GİDA TERORU!

Ben bunu çocukluğumdan beri bilirim teyzemin bağı vardır ordaki çürümüş elmaları kayısıları şeftalileri meyvesuyu yapanlara satar. Yine de meyve suyu içerim ama fazla değil. Yıllarca olan şeyler bunlar.

İyi olan meyveleri de yurt dışına gönderirler.

Son düzenleme:

Ben mesajınızı alıntı yapıp öne çıkarayım, çok seviyoruz millet olarak gaza gelmeyi...

Şahsen bir tanıdığım görmüş şöyle böyleymiş söylentilerinden ise sizin gibi bu işin içinde olan belgelerle konuşan birinin söylediklerini tercih ederim...

Danone de çocukları gerizekalaştırıyordu değil mi? sonradan firma bunun iftira olduğunu belgelerle kanıtladı, nette dolaşan yazıyı yazan kişi de daha sonra isminin kullanıldığını söylemiş öyle bir yazı asla yazmadığını belirtmişti.

Ben inanıorum...
arkadaşımın eşi çok bilindik bi markada çalışıor.. meyve sularının yapım aşamasında olan herşeyi gördüğünü ve dediğiniz gibi nerde çürük kurtlu meyve var onları kullandıklarını söyledi..
ne zaman arkadaşıma gittiysem oturmaya hiç hazır meyve suyu içtiği görmedim.. hep kendi yaptığı hoşafları ikram eder.. eşi kesinlikle eve sokmuyomuş..
ya bu adam bana nie yalan söylesin ki şimdi...hayır yani eline ne geçecek...
ne sanıyosunuz ki siz.. basıyolar katkı maddesini, tadını değiştirip içiriolar insanlara...
nie evde yaptığımız bi kayısı hoşafıyla dışarıdakinin tadı değişik?
ev yapımı gibisi yok valla....
ben sütümü sütçüden alırım.. yoğurdumu onla yaparım.. vişne kayısı köyümüzde bahçemiz var ordan toplarım.. salçayı da kv bahçesinde ki domatesleri toplayıp kendisi yapıo, bize de verio.. mis gibi valla....
elimizden geldiğince evde kendimiz yapalım...
elbet dışarıda satılan şeylerede mecbur kalıp alıosun ama
kendimiz de biraz çaba sarfedelim sağlığımız için...

drlar bas bas bağırıyor hazır yoğurt yemeyin, kendiniz yapın die..
e o da onaylı değil mi..
nie zararlı peki?

Hazır gıdaların hepsinde kimyasal tatlandırıcı vardır ve mutlaka evde taze sıkılmış meyve suları daha sağlıklıdır, ama ben bu tarz abartı şehir efsanelerine inanmıyorum.

Büyük markalardan bahsediliyor, sonra da kamyonda ayakla meyveleri ezip suyu çıkarıldığı söyleniyor. Allah aşkına, 2013 yılındayız, öyle bir şey mi kaldı?

teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. bu mesajdan sonra artık diyecek bir şey kalmıyor.
bu işi yapan kişiden yani bu işin erbabından başka denen şeyleri kaale almam ben.
insanlar bu markaları içi rahat olarak içebilirler demek

Son düzenleme:
şöylede bir durum var tabi ,bende olabildiğince evimde yapmaya çalışırım ,nede olsa fabrikasyon ürünler ve içlerinde dayanıklı olmaları için katkı maddeleri var elbet ,
neitcede yabancı madde ,mono sodyum glutomat denilen bir katkı varki şu anda herşeyin içind emevcut özellikle hazır çorba ,bulyon türü ,içinde bozulabilecek ürün barındıran (tavuk eti,sebze gibi )herşeyde var ,
ürünün içindekiler kısmında msg yazar ,tercih etmiyorum ,almıyorum ,tetkiklerden geçtiği halde bana sağlıklı gelmiyor ,içini biliyorum çünkü ,
fakat ayakla ezmek v.s tabiri bana çok yalnış geldi ,kokudan durulmayacak kadar iğrenç filan denilmesi hoş gelmedi bana ..o yüzden yazma gereği duydum ..böyle üretim yapan kurumsal firmaların kapısına mühür vurulur ki bunu da yapmışlığımız çok var

uğur dündar vari çalışmalara çok katıldım ,doğru gıda terörü almış başını gitmişti bir dönem ama şimdi karışım ürün yok piyasada hepsi toplatıldı ve gıda tüzüğüne aykırı hiç bir üretim yapılamıyor ,örnek % 30 dana %70 tavuk etindne yapılmış salam sucuk yok artık ya %100 danaya % 100 tavuk yada işte hindi filan olmak zorunda ..

ama meyve sularında asla kurtlu ürün çürümüş kokmuş ürün kullanılamaz ..o fabrika gerekirse kapatılır ,o marka yeryüzünden silinir ..

Arkadaşlar bu işin 1.dereceden tanığı olarak anlatıyım size: benim babam bir çok işin yanında bu meyve suları için meyve de topluyor ama biz aracığız şöyle ki atıyorum kayısı ağacı olanlar çürük,kurtlu,yere düşmüş vs. Önemsemeden bize getiriyorlar biz dende başka bi yere daha sonra fabrikaya gidiyor.gördüğüm manzara şu:ister sıcakta ister gölgede dursun bulunduğu yerde boydan boya suyu akmış ezilmiş mevyeler göreceğiniz en kötü hani normalde görseniz çöpe atacağınız türden meyveleri kasa kasa getiriyorlar iğrenç.daha sonra kamyon geliyor ve yükleyip gidiyolar.yaptıkları tek şeyse çekirdeği varsa çıkarıp hepsini birlerştirip topluca hortumla suya tutp meyve suyu yapıyorlar yani o içtiklerimizin içinde kurtlar böcekler de var sakın içmeyin..

evet doğru ,köylüden ,bağdan bahçeden alırken ayıklanmaz ,ne var ne yok kamyonlara yüklenir ,fakat fabrikada ayıklanır ..kalkıp köyde tek tek ayıklayacak halleri yok ..fabrikalar bunun için var ..

drlar bas bas bağırıyor hazır yoğurt yemeyin, kendiniz yapın die..
e o da onaylı değil mi..
nie zararlı peki?

Kesinlikle...
Anne yoğurdunu bir hatfa tutun bakalım neler oluyor.
Ama bu endüstriyel yoğurt üç ay da kalsa dolapta birşeycik olmuyor.
Bunu yapan nedir acaba.
Ayrıca peynirlerde de var aynı şey
Peynirin salamura süresi 3 ay.
Yani üç ayda yaşlanıyor peynir.
Ama mandıraların içine yaşlandırıcı atarak o süreyi kısalttıklarını da bilmiyoruz ne yazık ki.
O peyniri yaşlandıran bize neler yapıyor bunu kimse düşünmüyor..

Mutlaka ki değişmiştir bir şeyler, eskisi gibi olmadığı aşikar ancak bende soğutma sektöründe çalışıyorum. O firmaların imalathanelerini çok yakından görmüşlüğümüz var, sadece meyve suyu değil bir çok gıda imalathanesi, şu an mevcutta en son bir kaç gün önce yaptığımız bir işte bir kaç resim çekmiş arkadaşlar, o kadar bilinen bir şarküteri imalathanesi ki, etler buzdolabında bile değil, küf içinde kokuşmuş dolaplarda tutuluyor, yerlerde sürümek suretiyle imalathaneye gidiyor, kokudan durmanın imkanı yok, bildiğiniz çürük et. Bu firmaların hiç biri yeryüzünden sürülmüş değil özellikle şarküteri ve peynir imalathaneleri. Her yere yetişilemiyor tabi, zamanla daha da azalacaktır ama maalesef bazı kısımlar abartılmış olsa da söylenenler şehir efsanesi değil. Durumu sadece büyük bir kaç marka ile değerlendirmek hata, çünkü marketlerde bir sürü marka var. Hepsi de satılıyor, çok üzücü

gıda tüzüğüne aykırı olmayan katkı maddelerini kullanma hakkına sahipler ,bu yasal ,fakat dediğim gibi bend eelimden geldiğince kendim yapıyorum yapılabilecek şeyleri ,özellikle çocuğum için ..

market raflarında denetimlerden belge alamayan bir çok firma var ,üretime devam da ediyorlar evet ama denetimler sıklaştıkça bunlar da azalmaya başladı ,ama konu sahibi büyük ve kurumsal markalar deyince cevap verme gereği duydum ,elbette çok kötü şartlarda üretim yapan yerlerde var ,süresiz kapatıyoruz ,ama yetişebildiğimizi ,burda kapanıyor 2 sokak aşşağıda yine açıyor adam ,mantar gibi türüyorlar ..

Anneannemler köyde yaşadığı için biliyorum. Sağlam meyveler asla meyve suyu olmaz. Meyveler toplanıp bittikten sonra gıda firmaları yerdeki ve daldaki çürümüş işe yaramaz meyveleri toplar ve işlemek için götürür. Ve tekrarlıyorum sağlam meyveden asla meyve suyu yapılmaz.

bu sizin bahsettiğiniz ,işte şu merdivenaltı imalatçıları olsa gerek ,evet sağlam sert yenilebilir meyveden meyve suyu yapılmaz zaten suyu olmaz ve tercih edilmez,zaten bu fabrikalarda aşamalar var kamyondan mal kasalar ile gelir ayıklanır çürük kurtlu çöpe sert yada daha ham olanlar ayrı bir yere ayrılır ,yumuşak ama ama yenilebilir öyle çürük çarık olmayan ve ezik olanlar ise işleme gider. işte o ham olanlar ise birkaç gün bekleme süresinden sonra işlem görür ..

Yok direk isim vermiyim büyük firmalar. En son meyveleri onlar alıyor.

Bu aslında bilinen ama gözardı edilen bir gerçek. Sadece gözün görmediğine gönül katlanıyordu. Şimdilerse ise kral çıplak.
Pek çok kez görülen bu manzaralar çok daha hızlı bir şekilde sosyal ağlarda, kulaktan kulağa yayılıyor.
Ben de paket meyve suyu seven biri değilim, içeceksem taze meyve suyunu tercih ederim.

köylü bir tanıdık. "hanı yoğurdu kendiniz yapıyorsunuz ya aldığınız süt sağlıklı mı" demişti.. neden diye sorduğumuzda "günlük 6-8 kilo süt verebilecek ineğe köylüler bir yem yediriyor. günlük 20-25 kilo süt alınıyor, şimdi köylüde hileleri biliyor güvenilir bulmak çok zor", demişti.. şimdi biz ne yiyeceğiz ozmn...

süt de hile. tavukta hile... sebzeler, büyük baş.... hepsi sorun... ee benim köyle bağlantım yok ne yapacağım ozaman... elimden geldiğince dikkat ediyorum da.. başka ne yapayım...

benim bir tanıdığım bu piliç fabrikasında çalışıyor baya bilinmiş bir marka . öyle şeyler anlattı ki aklım duracak zannettim. o hayvanların kafalarını canlı canlı kopartıp atıyorlarmış. resmen hayvanlara eziyet çektiriyorlarmış. elimden geldiğinde dışardan piliç türü şeyler yemiyorum resmen içim çıktı daha bir sürü vardı anlattığı şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…