tescilli meyve sularinin kokusmus meyve REZALETİ!! GİDA TERORU!

zaten midemde bişi yok öğle yemeğine çıkamadım daha böğğğ geldi haaaaaa

marka vermiyeyimde meyveli gazozlarda küf kokusu alıyorum. bir ara içiyordum ama o küf kokusunu duyduğumdan beri içemiyorum... söylenenler doğrudur....

Ben de portakallı ve mandalinalı gazozlardan sabun kokusu alıyorum. Bimde satılan o "sarı gazozlarda" daha belirgin bu sabun kokusu ve tadı. Mandalinadan gelir diyorlar ama canım hiç mi yemedik mandalinayı hiç mi bilmiyoruz yani bariz sabun kokusu ve tadı.. Böyle şeyler ben de duydum, çürük meyveleri toplayıp özel işlemlerden nektarlarını ayrıştırıp, diğer katkı maddeleriyle bildiğimiz meyve suyu yapıldığını...

Son düzenleme:

Hep alıntılayarak cevap vermiş oldum ama Danone konusunda yaşadığım birşeyi paylaşayım dedim.

Şöyle 17-18 yaşlarında komşu çocğunu hep danone alırken görüyordum yani 3-5 kutu(6lıklardan) alıyordu. Çocuğun kardeşi de yok birgün takıldım çok seviyorsun galiba danoneyi hep alıyorsun dedim :) Bu arada delikanlı kolunu kırmıştı, alçıda.. Yok abla dedi, doktor kolumun çabuk kaynaması için bana danone ye dedi:) Kemik gelişimi için kırığın çabuk iyleşmesi için Danone! :)) Hata bu gerizekalılık geyiği de dönmüştü aramızda. Ayrıca madem gerizekalılık yapıyordu bu Danone yiyen bebeler niye zehir gibi maşallah.. Valla bir laf ediyorlar hönk diye kalıyoruz...

Son düzenleme:
OOooovv şeettssssss Neden bu kadar pislikler yapıyolar sanki düzgün bişeyler yapsalar nolucak ne kaydebedecekler insan saglıgıyla oynayınca ne geciyo ellerine yaaa

OOooovv şeettssssss Neden bu kadar pislikler yapıyolar sanki düzgün bişeyler yapsalar nolucak ne kaydebedecekler insan saglıgıyla oynayınca ne geciyo ellerine yaaa

Çünkü canım benim
1- Az miktardan çok malzeme çıkarmak derdinler. Yani az maliyetle çok para kazanma...
2- üretimden market raflarına kadar gelene kadar belli süre gerekiyor ve bu ürünler bu sürede "taze" olmak zorunda
3- Market raflarına gelmekle bitmiyor birde o raflarda satılma, raf ömrü var. Bu raf ömründe de yani satılana kadar yine "taze" olmak zorundalar. Yani şöyle en az 2 yıl olsun ki adam 2 yıllık mal stoğunu garanti etsin ki yeni olan daha az ürün üretsin yine konu paraya geliyor cebinden az para çıksın..

Tüm bunlar içinde koruyucu, renklendirici, mono sodyum glutamat gibi aroma verici, tatlandırıcı maddeler devreye giriyor. Bana birisi 10 milyonluk sütten 100 milyonluk dondurma yapılıyor demişti varın gerisini siz düşünün :)

Son düzenleme:
Valla arkadaşlar çok bilindik bir meyvesuyu üreticisi var çalıştığım yerin karşısında.Kamyonlarla meyveler geliyor.Gayet taze hepsi.Yakından da gördüm.Hakkını teslim edeyim buradan

Hımmmm anladım her üretici gibi kar etme derdindeler... ama bunlar böyle yaptıkca saglıklı bireylerin cok olcagını sanmıyorum. herkes hastalandıgında bunları kıme satacklar acaba...

Hımmmm anladım her üretici gibi kar etme derdindeler... ama bunlar böyle yaptıkca saglıklı bireylerin cok olcagını sanmıyorum. herkes hastalandıgında bunları kıme satacklar acaba...

Yeni sağlıklı ve "potansiyel hasta" bir nesil gelmiyor mu zaten. Milyonlarca belki milyarlarca hamile kadın , yeni doğacaklar var Onlara satacaklar :)

Bu işin ilaç sektörü var canım. Orası zaten ayrı ve uzun yıllar alacak tartışma konusu. Zaten piyasa belli şirketlerin elinde. Bir marka hem temizlik madelleri üretiyor hem de gıda... Misal Ünilever... Kesin kanıtlarım yok ama ilaç firmaları da yine aynı kişilerindir.. Daha çok hastalık daha çok ilaç satımı, daha ço hastane masrafları... Mesela adam senin damarlarını açmıyor senin kanını sulandırıyor. Ve seni ömür boyu bu kan sulandırıcı ilaçlara mahkum ediyor yine kolestrol ilaçlarının da gereksiz olduğunu, kanser yaptığını ne tezgahlar döndüğünü Canan Karatay açıklamıştı ve bizim Sağlık Bakanlığı Karatay hakkında inceleme aşlatmıştı!

Allah dermansız dert vermemiştir eminim kanserin kesin çaresi var ama nedense yıllarca bulunamadı! Kanser tedavisine dünya paralar gidiyor. Ben insanlık vazifem gereği kan veriyorum 0+ kan grubum, ihtiyacı olanlar aramasın mağdur olmasın diye ama benden aldığı kanı bu devlet hasta, mecbur insanlara satıyor!

Son düzenleme:
Harika anlatıyosun canım keske herkes senın gibi bilincli olsada bu tür kalpazanlıklara göz yumdurmasak kar ettirmesek. ama onu alma bunu alma diye diyede hic dogru bisey kalmaz kii hepsinin ucunda bisiyler cıkıyo cunku:18: ben acırım acırım daha o karındaki dogmamıs bebeklere acırım ya onlardan ne istiyolar yazık gunah ya.. hicmi dusunmuyolar.. eski topraklar tabiki bizden cok yasarlar herseyi kendileri üretip tüketiyolardı ..simdi ki hastalıklar 90 yasındaki insanda olmazken simdiki genclerde cocuklarda cıkıyo.. bu ınsanlık nereye gidiyo anlamıyorumki..

Son düzenleme:
Bu kadar indan yalan mi soyleyecek allah askina demekki birileri birsey goruyor. Benimde onlarla bi derdim yok bildigim birsy var uyariyorum siz dogrusunu biliyosaniz oyle davranin ama yani fabrikalarda kimse oturup da bocek su bu ayiklamaz.onuda soylim. Basta olur oyle isler

üniversite br arkadaşım ıspartalıydı.
kendileri elma işiyle uğraşıyorlardı kendi arazilerinde.
o da anlattı: iyiler pazara satışa gider ne kadar çarık çürük kurtlu varsa meyve suyuna gider demişti.
pek dışarıdan almam zaten bundan dolayı

kızzzz gazozu hemen suya koy bakalım köpürüyor mu???
şaka maka bir yana midene hiçbir şeyde ucuz alma derim.
direk vücuduna yani

canım benim erkek arkadaşım uzun yıllar çok bilindik bir ilaç üreticisinde çalıştı.
diyor ki: millet daha fazla ilaç alsın diye ilaçların son kullanma tarihlerini 2 yıl azaltırlar ki bozuldu diye çöpe gitsin diye.

Bizim de çiftliğimiz, meyve bahçelerimiz var. Artık ben şahit olamıyorum, dedemler rahmetli olduğundan beri gidemiyorum. Ama şeftalileri toplardık. Sağlamları bir kenara, ezik, çürükleri bir kenara. Sonra çok büyük meyve suyu markaları gelir sağlam olmayanları alırdı. Bu senelerdir böyle, gizli bir uygulama olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Bir çok insan ay böyle şey olmaz, inanmıyorum filan yazmış buraya ama ben de asıl bu kadar insanın durumdan habersiz olmasına şaşırdım.

Son düzenleme:

ne kadar aralıklarla denetlemeye gidiliyor? bu da önemli bence.
çünkü adam Allaha emanet iş yapmaz.
haber vereni olmuyor mudur geliyorlar denetime diye?
mesela siz gelirken her şeyi düzene uygun yapar resmiyeti yakalar ama siz gittikten sonra aynı tas aynı hamam devam edebilir.

Yaparlar hayatım herşeyi yaparlar. Yani temizlik maddedi üretenle yiyeyeck içecek üreten aynı firmaysa, mikrobu yapan da aşıyı ilacı yapan da aynı ellerse... Çok kirli oyunlar dönüyor yaa.

Gıdayla ilgili Food. Inc. diye belgesel var onu izleyen zaten daha markete gidip de birşey alamaz :) Yani marketçiyim bunu diyorum o derece :))

Mesela şu meyve suyuyla ilgili bir forumda okumuştum. Adam gözleriyle görmüş. Samsun'un bir köyünde meyve bahçelerinde kenara çarık çürük meyveler yığılmış kokudan yanına yaklaşamazsınız yazmış. Sormuş oradakilere ne olacak bunlar diye. Ordaki köylüler de demiş birazdan bir meyve suyu markası( çok bilindik bir marka) gelecek bunları alacak demiş. Bu kadar yaşayan insnalar yalan söylemiyorlardır. Elbet taze sert meyveden meyve suyu olmaz. Ama arkadaşım eziğini veya dalında fazla olmuşuu alırsın da çürüğünü kurtlusunu alıyorlar yav. Hiç sanmıyorum bantlara atıp içlerinde kurtlularını kenara ayırıp attıklarını. Bu kadar uğraşacaklarını hiç sanmıyorum. Ha şöyle olabilir mesela sıvı yağ fabrikalarında çok hassas ve incecik delikli kevgirler var. Yağlar birçok kez o kevgirlerden geçiriliyor. Ve o kevgirler sürekli özel maddelerle temizleniyor. Meyve sularında da böyle bir sistem varsa birşey diyemem...

Son düzenleme:

ben söylediklerinize katılıyorum.
örneğin bir meyve suyu 1 lt. şeftali 2 tl.
adam normallerden 1lt. meyvesuyu için daha fazla şeftali kullanır.
şeftalinin kilosuda öyle çok ucuz değil yani.
ee bunun nakliyesi, elemanı, elektriği, cartu curtu neden sağlamarı kullansın ki????

Bende bu durumu duyduğumdan beri meyve suyu tüketmiyorum eve almıyorum. 10 yılı geçmiştir heralde.

Yani devir olmus para devri ticaret devri kim tutupta tek tek ayikliycak ben birkez salca fabrikasina girmistm tanidgn vardi girmez olaydim les gibi kokuyor. Kimse kimsenin babasinin oglu degil herkes para kazanip kar etme derdinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…