• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teşekkür ederim kadın olmak

VelvetTeddy

Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2016
167
154
18
29
Son zamanlar da o kadar çok örneğini yaşadım ki buraya yazmak istedim. Yaşadıklarımı yapanlara teşekkür etmek için ve diğerlerini birazcık daha hassasiyete davet etmek için çünkü bunları yaşamadan bilmeden önce etrafıma karşı çok da hassas değildim.

Otobüse biniyorum gayet normal bir makyajım ve kıyafetim var ama ne yazık ki zihniyetler iğrenç. Arkadaki serseriler ben bilet basarken farklı sesler çıkarmaya ve kendi aralarında yüksek sesle konuşarak laf atmaya başlıyorlar. Bir sürü erkek var ve kimse kafasını kaldırıp höt demiyor. Rahatsız oluyorum. 45lerinde bir kadın kalkıyor gel kızım diyor beni yerine oturtuyor kolumu yanımda ayakta bekleyip elini koluma koyuyor. Arkaya bakış atıyor ve edep yahu diyor. Serseriler diğer durakta iniyor.
Akşam geç vakitler eve yürüyorum arkamdan biri takip ediyor o esnada sitelerinin kamelyasında oturan bir bayan durumu fark ediyor bana Fatmaa diye sesleniyor o an aklıma o isim gelmiş olmalı. Bende aa merhaba diyorum yanına gidiyorum biraz konuşup uzaklaşmasını bekliyoruz. Sonra bana dikkat et diye nasihat ediyor ve dua okuyarak gönderiyor. Arkama dönüyorum önlerinden geçerken rahatsızlığımı fark etmeleri için yüzlerine baktığım , medet umduğum ve kayıtsız kalan amca topluluğuna bakıyorum ve yoluma devam ediyorum.
Araba kullanıyorum arkama dörtlü yakarak parke eden araç yüzünden park yerinden çıkmakta zorlanıyorum ve trafiğe elimde olmadan engel oluyorum. Öfkeli bir sürü adam bana korna çalıyor ve arabadan bir kadın iniyor. Bana sağa sola diye tarif ederek yardımcı oluyor ve yoluma devam ediyorum.
Annesinin elinden kaçan bir çocuk tramvaya doğru o kadar erkeğin gencin önünden geçip koşuyor ve en sonunda onu 60 yaşını geçmiş bir kadın zor güç koşarak yakalıyor ve annesine teslim ediyor.

Ve ben bu dayanışma için tüm kadınlara teşekkür etmek istedim.

Son düzenleme:
Gercekten memlekette ben adamim diye dolasan cok luzumsuz var. Hic olmasalarda olur hani... Oksijen israfi.

Minibusteyim, yanima bir sarhos oturuyor, yaklasmaya calisiyor. Rahatsiz oldum, inicem diye seslendim. Bu benden once indi. Ben de inmeyip biraz daha gittim.

Arkamda ki 2 adam : iyi ki inmedin, seni takip edecekti diyorlar. Eee adamciklar ben en fazla 17 diydim, madem adam da tecavuzcu potansiyeleyini gordunuz, niye en ufak mudahele yok di mi?

Kadin kadin icin duyarli olmali. Guzel bi hatirlatma olmus. Tesekkurler :)

Cok güzel yazmissiniz..ne yazikki cok dogru

Bende dolmusa bindim yer yoktu ayakta durdum bi adam bindi ve dikilecek okadar yer varken geldi yanima dikildi. Ayakta duran tek ikimizdik yer vardi yani. Arac sürer haldeyken adam caktirmadan bana yaklasiyor ille omuzu omuzuma degcek..ben gittikce o dahada yaklasti ve kimse birsey demedi..

Gercekten memlekette ben adamim diye dolasan cok luzumsuz var. Hic olmasalarda olur hani... Oksijen israfi.

Minibusteyim, yanima bir sarhos oturuyor, yaklasmaya calisiyor. Rahatsiz oldum, inicem diye seslendim. Bu benden once indi. Ben de inmeyip biraz daha gittim.

Arkamda ki 2 adam : iyi ki inmedin, seni takip edecekti diyorlar. Eee adamciklar ben en fazla 17 diydim, madem adam da tecavuzcu potansiyeleyini gordunuz, niye en ufak mudahele yok di mi?

Kadin kadin icin duyarli olmali. Guzel bi hatirlatma olmus. Tesekkurler :)
17 18 yaşlarında uğradığım tacizlerim haddi hesabı yok üstelik Ankara merkezde kıyıda köşede değil. O adamcıklar rahatsız edilen kızları gördükten sonra evlerinde rahat uyumasalardı oğullarına edep öğretselerdi belki böyle olmazdı bilmiyorum

Cok güzel yazmissiniz..ne yazikki cok dogru

Bende dolmusa bindim yer yoktu ayakta durdum bi adam bindi ve dikilecek okadar yer varken geldi yanima dikildi. Ayakta duran tek ikimizdik yer vardi yani. Arac sürer haldeyken adam caktirmadan bana yaklasiyor ille omuzu omuzuma degcek..ben gittikce o dahada yaklasti ve kimse birsey demedi..
Çünkü onları oğlum okulda kızları öpüyor diye övünen zihniyetler yetiştiriyor. Buna bizzat şahidim

Kadın gibi kadınlarda var bu hayatta
İyiki varlar

Konu sahibi bende sana teşekkür ederim böylesine duyarlı olduğun için.

"Kadınların ezelden beri bildiği kainat dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman,dünya daha iyi bir dünya olmak üzere değişmeye başlamış olacaktır,çünkü adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın.."

Yazdığın kadınların hepsine ayrı ayrı hayran oldum...
Özellikle seni tanıyormuş gibi yapıp seslenen O melek kadına...Allah, O'nu, senin için ettiği duaların on misli kadar mükafatlandırsın...
Güzel yürekli kadınlar, sizlerin de,içinizdeki umutlar hiç sönmesin,en gizli dilekleriniz gerçek olsun..Seviyorum hemcinslerimi...
Gece gece,bu konu,çok bi beter duygulandırdı beni be...

Otuz yasima geldim hala onsekizlik gibi duran bebelerden laf yiyorum.Ortalik gorgusuz,sapik erkeklerle dolu En Büyük KK

Yazınızdaki kadınlara hayran oldum ama bütün erkekleri de aynı kefeye koymamak gerek. Kabul ediyorum ülkemizde öküz çok, hatta tren izler gibi tacizi izliyorlar resmen! Ama herkes aynı değil. Mesela bir örnek vereyim, bi işim için devlet kurumunda sıra bekliyordum, baya uzun bi sıraydı biz sokakta bekliyorduk sıra o kadar ki dışarıya taşmıştı.

Sonra sokağın köşesinde bi kadın yürüyordu, yanından ağır ağır geçen arabanın tekerine vurdu kadın. Sonra adam da arabadan indi kadının üzerine yürüdü. Kadın da ''önce laf atıyorsun sonra da dövmeye mi kalkışıyorsun'' diye bağırınca, bizim sıradaki erkeklerden birisi ''dağ başı mı burası rahat bırak kadını'' diye bağırarak adamın yanına gitti. O gidince bütün erkekler yanlarına gidip müdahele etti. Ve adam o kadar pişkin ki kadın taciz ettiğini söylediği halde adam ''sizi ilgilendirmez siz kim oluyorsunuz'' diye bağırıyor, inkar bile etmiyor.

Tabi o topluluktan dayak yiyeceğini anlayınca arabasına binip kaçmıştı.

gecenlerde yolda yururken karsidan gelen bi kiz parmagiyla arkadakini isaret edip boynuma sarildi. sanki bulusacakmisiz gibi. :) aklima o geldi simdi. malesef karsilastigimiz yasadigimiz seylerin haddi hesabi yok anlatsam basimdan gecenleri kitap olur. hepiniz Allah a emanet olun.

otobuse bindim kalabalık ustumde uzun bir elbise vardı ama arka camlar acık oldugundan elbise surekli havalanıyordu elimde posetler cantam bir tarafdan etegi tutayım bir yandan kalabalık dusmiyim derken 17-18 yasında bir kız farketmis bu durumu sanırım gelin oturun dedi yer verdi ufak oldugu halde bunu dusunebilmis olması cok guzeldi aklıma geliyo dua ediyorum kıza hep uzunda bir yoldu kalkmayabilirdi..kadınlar kadınların arkasında olursa erkekler hicbir halt yapamaz bir kadın tacize ugradıgında erkeklerin birsey yapmasını beklemeyip kadınlar mudahale etmeli ama bazılarıda o saatte orda ne isi vardı oyle giyinmis haketmis gibi dusuncelerle o tacizi yapan erkek kadar igrencler benim gozumde

Demekki neymiş, kadın kadının düşmanı değilmiş..

Kadın gibi kadınlarda erkeklerde bile olmayan bir güç var ve biz birbirimizin gayet de arkasındayız ..

Teşekkürler paylaşım için :KK9:

Back
X