başka bir doktora daha gitseniz ? bu durumda olan çocuklar için bir yerde ergenliği geciktiriyorlar diye okumuştum ?
doktor değilim o yüzden fazla da yorum yapmak istemiyorum.. sadece empati yapabiliyorum.. heralde en az üç dört doktora giderdim ki sizde gitmişsinizdir zaten.. inşallah çocuğunuz sıkıntısız bir şekilde atlatır durumunu genç yaşta psikolojisi bozulmasın..
canım vulundugumuz yerde yok doktor en yakın sehırde gıttık orda da zaten bır tane var
Benim de kuzenim 4. Sinifa gidiyor. 3.sinifin yazinda adet oldu. Bana geldi camasirimda kan gordum diye, odum koptu aklima adet bile gelmedi. Sonradan anladik ki regl olmus. Teyzemle konustum o da ayni yasta olmus. Benim bir cok arkadasimda bu yaslarda genc kiz oldular. Korkulacak bir sey yok
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
arkadaslar daha oncede konu acmıstım kızımla ılgılı ergenlıkle. gecen hafta cocuk endokrınıne gıttık tahlıller yapıldı hersey normal cıktı ama ergenlıge gırmıs kızım suan 8 yas 8 aylık goguslerı buyumeye basladı( doktor ıkı yıl sonra adet gorur dedı cok uzuluyorum sınıfta arkadaslarında henuz bu durumda arkadası bıle yok ıkı yıl sonra daha kızım dorduncu sınıfa gıdıyor olacak ( yasından dolayı bır yıl gec gonderdık normal yasında gıtseydı suan 3. sınıfı bıtırıyo olacaktı ama 2. sınıfı bıtırıyo ) bunun tesellısı varmı kı yok ıste uzuluyorum
8 yaş baya erken yaaa
şimdiki zamanda böyle malesef aslında 13-14 yaşlarında regl olmak daha uygun gibi ama iştee
Çoçuk şimdi 8 yaş 8 aylıkmış. 2 yıl sonra regl olur demiş doktor. 10-11 yani
.
10 yaş erken ama bence de üzüldüğünüz kadar korkulacak bir durum değil. 12-13 zaten genel için, yani 2 seneye herkes ile eş olacak.
Sizin için zamanlama nasıldı hatırlıyor musunuz? Burada bence önemli olan bu onun normal genetik yapısı mı, yoksa çocuğunuz çok fazla hazır gıda/ hormonlu yiyecekler mi alıyor?
.
arkadaslar daha oncede konu acmıstım kızımla ılgılı ergenlıkle. gecen hafta cocuk endokrınıne gıttık tahlıller yapıldı hersey normal cıktı ama ergenlıge gırmıs kızım suan 8 yas 8 aylık goguslerı buyumeye basladı( doktor ıkı yıl sonra adet gorur dedı cok uzuluyorum sınıfta arkadaslarında henuz bu durumda arkadası bıle yok ıkı yıl sonra daha kızım dorduncu sınıfa gıdıyor olacak ( yasından dolayı bır yıl gec gonderdık normal yasında gıtseydı suan 3. sınıfı bıtırıyo olacaktı ama 2. sınıfı bıtırıyo ) bunun tesellısı varmı kı yok ıste uzuluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?