Tesettür ve İş Hayatı

DesignerAyse

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2016
19
40
18
İç mimarlık okuyan tesettürlü bir kızım, başta kapanırken her ne kadar iş bulamama olayını göze almış ve buna rağmen bu seçimi yapmış olsam da ileride iş bulamama kaygısı yaşıyorum. Yani eğitimime ve vizyonuma rağmen sırf kapalıyım diye beni işe almayacak mimarlık ofisleri ile karşılaşırsam diye. Herhangi bir deneyimi olan, ya da bir mimarlık ofisinde çalışan arkadaşlarım varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Ben mimar değilim ama devlet memuruyum. Müdür yardımcım tesettür konusunda çok sıkıntı çıkardı ilk başladığımda. Ama ben bir şekilde onu geçiştirip, tamam deyip kendi bildiğimi yapmaya devam ettim. Burada bireysel tavrınız çok çok önemli. Özel sektör mutlaka farklı olur ama siz bir şeyleri kaybetmeyi göze alırsanız sonuç her zaman hayr olur diye düşünüyorum. Görüntüde kayıp olarak görünse dahi.

Benim kurumumda normalde kurum kıyafeti mecburiyeti var, ben bir gün dahi giymedim o kıyafeti çünkü kesinlikle giyebileceğim bir şey değil. Bunun için uyarı, kınama vb göze aldım en başından.

İş başvurusu yaparken zaten sizin görüntünüzü değerlendirir mutlaka işveren, ona göre kararını verir. Allah kolaylaştırsın inşallah

Benim dönemimde imkansızdı şu durum şimdi çok rahat ama çok çektim en son perukla işe başladım şuan kendi iş yerimiz var ama kapı kapı gezdim kimse kabul etmedi Allah yardımcınız olsun

Turkiyede tesettür sorun etmiyolar artik diye biliyorum is ortaminda.
Senden daha zor olan insanlar var. Ben; avrupanin ortasinda cok guzel bir kariyerim vardi, ama artik tesettürluyum beni tesetturlu ise kabul etme orani %10 diyebilirim oda ne sartlarda nerde is bulucam bilinmez. Ustelik evi gecindirme derdim var.. Okula basladim (yuksek okul) en azindan orada tesettüru kabul ediyolar 2 yil bu konuda rahatim (tabi maddi olarak odeneceklerz tam Tamina yetip birazcik param artiyo), olsun bu yola girdim sartlari zorlucam diyorum Allah mutlaka bana bir kapi acacaktir. Buyuzden buna gonulden inan dilden degil. Hakkinda hayirlisi olsun canim

Turkiyede artik teseddurlu olani degil olmayani sorguluyorlar. Merak etmeyin. Basarili olursaniz zorlanmazsiniz.

Bu konu toplumda ciddi bir kutuplaşmadır. Ve her ne hikmetse şu anki durum tam tersi de olsa kapalılar tarafından acıte edilir.
Şu an Türkiye'de açıklara iş yok gibi bir şey, yer gök kapalı dolu. O kadar da şık giyiniyorlar ki, vizyon sorunu da olmuyor.
Hoş bir insan hem kapalı hem de neden dar pantolon, makyaj, topuklu, kafanın içerisinde yastıkla gezer anlamıyorum. Sizi tenzih ederek söylüyorum, en popüler ve dişi aksesuar gibi algılanıyor şu an.
Uzun lafın kısası, biz sadece kapalı çalıştırıyoruz diyeni de gördüm. Bulursunuz, bu konuda hiç kaygınız olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…