- Konu Sahibi asiksanvursaza
-
Kızlar merhaba.. Dert deil fazla cok şükür ama yinede kafama takldı danısmak istedm.. ben nişanlıyım ve nişanlımla görücü usuluyle evlendk.. fakat kısa zamanda huylarına asık oldm resmen.. bana düşkünlüğü gözlermn içine bakısı.. nişanlım muhafazakar bi ailenin oğlu ve benm babam beni onla evlenmem için zorladı en basta bütün direnişlerime ragmen oldu bu iş.. diyeceksinizki zorla olurmuu oldu işte bende anlamadm fakat pişmanlıgımda yok suan cok şükür.. Benim içimi titreten taraf evlendigimde kapanacak olmamdır.. aslında dinimizin geregi bu bende hep isterdm fakat hazırmıyım bilmiyorum.. nişanlım zorlamıyor ama evlenınce olacagınıı dşünüyor tabi bende evlendkten snraa kapanmaktansa suan kapanmayı dşünüyorum zorlanmayayım die.. içinizde bu durumu yasayan vrmı yada örtünmenin zorlugu kolaylıgı?? cevrem hep kapalı alıskınım aslnda ama içimi yoklayan ne çözemedmm yardm edin..
canım ben kapanalı 1 sene oldu. allah kolaylığını veriyor insana. ben temmuzda kapanmıştım bide düşün sıcakta ama hiç zorluk çekmedim. tek zorluğu başörtüyü bir türlü adam gibi bağlayamamamdı. ilk zamanlarda iğne dolu oluyordu kafam. ama onada zamanla alışıyorsun şimdi sadece 2-3 iğne yeterli oluyor.
kapanmayı nerden akıl ettiğimide yazayım. bana kimse kapan demedi. eşimde öyle bir istekte bulunmadı. konuşmamıştık bile bu konuda. bir gün rüyamda kendimi başörtülü gördüm. kuran okuyordum. sonra kalktıktna sonra kurana baktım kapanmanın geçtiği ayete. geröekten emir tatlım. inşallah sende yaparsın. ama içten olsun. başkaları istiyor diye yaparsan ileride istemezsin. buda örnek benim ablamdır. o şimdi arada bir eşinden habersiz açık dışarı çıkıyor. allah korusun.
bir soru:
nişanlıyım yazmışsın sonra evlendik yazmışsın onu anlamadım.
...bizden tavsiye almak biraz akıl karı değil. çünkü kapanmak yada kapanmamak kişisel tercihtir. Eşin seni ilerde kapatırım diye evlendiyse sende eşim için kapanırım diyorsan ilerde çok pişman olursun.
Hayatını nasıl devam ettirdiysen o çizginden çıkma. Dini inancını açıkda yaşayabilirsin. Dİyanetin sayfasını aç oku. Dİni bilgilerini geliştir. MÜhim olan kalbinin inaçla dolması. Mühim olan dinini iyi bilmen. Düzgün br müsliman olman. Allah için güzel işler yapman. En büyük günahlardna uzak durman. İş kapanmakla bitmez. Kapalı olmaklada günahsız tertemiz olunmaz. Ama kuranı türkçe okumanı ve kuranı öğrenmeni tavsiye ederim.Ne kadar çok okursan daha çok şey öğrenirsin..
Sevgilerimle...
zorlamayla kapanmak olmaz..
bir de; 2 sene de bir sürekli kapanıp açılanlar var, onu yine hiç anlamam..
Bi nişanlıyım demişsiniz,bi evlendik demişsiniz
İçinizden geliyosa kapanın,gelmiyosa başkası için olmaz bu şeyler
İçten gelmeli
Kızlar benim nişanlım cok iyidir hastır ama bu konuda taviiz yok evlenince. ben ise onunla catışmaktan cok Allaha karsı sorumlulugumu yerine getirme durumunu düşünür oldum.. Ve babam zaten bunu hep istedigi için nişanlımın ailesini bile bile bu işi oldurdu..
bacım gözünü sevim evlimisin nişanlımı???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?