Tesettür...

Pardon görücü usuluyle evlendk yazmısım ona takıldınız sanırım yani severek nişanlanmadıkk dicekken öyle demişim kusura bakmayın..

ben hep zorla evlenenlerii mücadele ederdi isteseydii gibi bakıyordum.. tamam sonucta bende nişanlımıı benimsedim cok iyi evlenincede iyi bir eş olacak biliyorum fakat gercektenn insanın basına herseyy gelıyormus

kapanmanın mantığını bazılarımız yanlış anlıyor ne yazık ki...
evleneceğim adam evlendikten sonra kapanmamı istiyor diyenler bi bakmışsın düğün sonrası kapanmış
kapalı iken evllenen bayan zaman oluyor kocası açıl deyince açılıyor sorunca "kocam aç dedi açtım"
bu çok yanlış bir düşünce tesettürün mantığı bu değil bazılarımız bunu gerçekten yanlış yorumluyor....
ergen her genç kız başını örtmekle mükellef koca istemiş baba istemiş abi istemiş pekte bağlamamalı insanı
"allahın emri" diye düşünerek o şekilde hareket edersek isşte tesettürü o zaman anlamış oluruz...
ve işte ozaman kafamızda hiç bir tereddüt kalmaz "kapansam mı kapanmasam mı?"

ya ama şimdi nişanlımı evlimi olduğunu çözmeye çalışmaktan konuya yorum yapma hevesim kaçtı
neyse anlamış olduk güçte olsa nişanlı olduğunu

işte şeytanın istediği canım bu yakışır mı yakışmaz mı nefis bi çok arkadaşım çok düşünerek karasız bi şekilde kapandı ve sonra açılamadılar çünkü Allah sevgisini veriyor

aynen katılıyorum sana tatlım
aynı zamanda canım biraz komik olacak ama soğuktanda koruyor valla. ben moskovada yaşıyorum faydasını çok görüyorum

Yani evleniliyor diye kapanılmazki insanın içinde olacak o canım. Yoksa zorla yapılan birşeyden hayır mı gelir içinde olacak seveceksin ki onu güzel taşıyabilesin. Benim annem ve ablam da kapalı 2-3 arkadaşımda var kapalı olan, hiç zorlanmadıklarını söylüyorlar, bence birtek sıcak havalarda sorun olur ona da zamanla alışırsın,pek zorluğu olmuyor diyebilirim. Soğuk havalarda seni koruyor, kulaklık kulağından düşmüyor filan Şaka bir yana içinden geldiği gibi davran canım istiyorsan yap mecbur olduğun için değil. Annem ablam kapalı ama ben açığım neden derse içimden gelmiyor tamam Allah'ın emri biliyorum ama yapamıyorum. Yani şekerim senin bileceğin iş.

Madem Allah'in emri neden nisanı beklediniz?

Yazacak cok şey var ama neyse. Hem dini içerikli olacak hem de ayrı dünyalar konuşacak.

Bana, sanki senin kapanmaya dair bir düşüncen yokmuş da nişanlının düşüncesini kendi düşüncen gibi benimseyerek kendini rahatlatmaya çalışıyorsun gibi geldi... Yanılıyor da olabilirim tabi, kesin konuşmamak lazım.

Merak ettiğim şey şimdi kapanmazsan gelinlik giydiğin zaman kapanmış olacak mısın? Yani düğünden önce mi sonra mı tesettüre gireceksin? Mesela gelinlik giydiğinde saçlarının açık olmasını istiyorsan kapanma hiç...

Farklı bir yaklaşım.

şuanki bulunduğun durumun aynını bende yaşadım eşim nişanlıyken kapanmamı istedi ama ben evlendikten sonra kapandım ve de hiç pişman olmadım iyiki vesile olmuş

böyle bir konuda buradan fikir alamazsınız ki.İçinizden gelen sesi dinleyin.Eğer gerçekten istiyorsanız hiiiç zorlanmazsınız.Nişanlınız içinse tabii ki zor.

normalde bi baskasi icin kapanma derdim
ancak sen saniyorumki bunun yerine getirilmesi gereken bi farz oldugunun bilincindesin ve ustelik istemiyorumda demiyosun
dolayisiyla bence burda nisanlin guzel biseye vesile olabilir..
ama iyi dusun derim, bunu sen istiyodun ve nisanlinin soyledikleriylede netlesti mi biseyler, yoksa o istiyo diye mi kapanacaksin?
2. durum gecerliyse biraz daha bekle derim..

evleniyorum diye kapanmakta neyin nesi.... bence içimdede var bahenesini bir kenara koyun .zamanı olmadığını düşnüyorsunuz bence. ki öle olmasaydı bu konuyu bile açmazdınız... size tavsiyem haddim değildir ama kesinlikle evleniyorum yok kocam iste yok çevre baskısı diye kapanmayın. ima edenlerede Allahla benim aramda diyip geçin.Çok saçma buluyorum bu tür konuları. içinde harbi harbi olsaydı bu senin için en ufak sorun teşkil etmezdi.lütfen kendini kandırma ve kapanma diyorum...evlendin diye baş mı eğceksin ailesi öyle diye. Allahla arana kimseyi sokma. millete ne ya sen kapanmıssın açıkmıssın.. en sinir oldugum şeydir.. kusura bakma.

zorla din iman nasil oluyor??????
kapali acik farketmez insan imanli oldukca...
ayrica imanin kimde oldugu da asla bilinemez...aciklikla kapalilikla anlasilmaz bu...
iyisi mi sen nisanlina aynen bunlari soyle..seni oldugun gibi, suanki halinle kabullenmesi gerektigini anlat..
2012ye girdik hala yasananlara bak...bu isler istekle olur...

bir de kapanacaksan eger bunu layikiyla yapmalisin...dar kesim pantolon, uzerine seksi renkli popoyu kapatmayan bluz, bir suru taki, full makyaj, topuklu ayakkabi giyinip uzerine tesettur kullananlar var yani...sen de boyle yapacaksan sac tellerini kapatmanin anlami yok...

Son düzenleme:
içimde var bilincindeyim diyorsan hemen şimdi kapanman lazım yok evlendikten sonra kapanacağım diyorsan bu birilerini memnun etmek için olmuş olur Allah rızası için değil.böyle baskı kapanmasınında sokaklarda örneği çok sadece içini rahatlatmak için takılan bi başörtüsü gerisi yallah okadar eğreti duruyorki inanarak kapananda gerçekten farkettiriyor kendini umarım içinden gelerek kendin isteyerek kapanırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…