Tesettüre çok zorlanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nin64737

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2020
1.799
788
73
Kızlar ben Allaha şükür 5 vakit namazımı kılan bi kızım yaklaşık bir ay önce başladım.
Dini şeyleri çok araştırıyorum ve ozamandan bu yana hayatım değişti bikere olsun namazımın vaktini şaşmıyorum çünkü önemini biliyorum.
Tesettürde farz onun ne kadar önemli olduğununda farkındayım. Ama malesef nefsime yenik düşüyorum başaramiyorum ve bu yüzden ağlıyorum üzülüyorum. Zaten panik atak hastasıyım psikoloğum dışarı çıkmam gerektiğini evde kalmamam gerektiğini söylüyor ama düşünün bendeki psikolojiyi ki dışarı çıkarsam haram işlemiş olcam günahkar olcam başka erkeklerin bakmasına izin vermiş olcam o yüzdende çıkmıyorum. Çok karışık duygular içindeyim abartıyormuyum ? Yoksa gerçekten sabretmemi gerekiyor duacımı olmam gerekiyor Rabbime zamanla olur diye 😢

Kızlar ben Allaha şükür 5 vakit namazımı kılan bi kızım yaklaşık bir ay önce başladım.
Dini şeyleri çok araştırıyorum ve ozamandan bu yana hayatım değişti bikere olsun namazımın vaktini şaşmıyorum çünkü önemini biliyorum.
Tesettürde farz onun ne kadar önemli olduğununda farkındayım. Ama malesef nefsime yenik düşüyorum başaramiyorum ve bu yüzden ağlıyorum üzülüyorum. Zaten panik atak hastasıyım psikoloğum dışarı çıkmam gerektiğini evde kalmamam gerektiğini söylüyor ama düşünün bendeki psikolojiyi ki dışarı çıkarsam haram işlemiş olcam günahkar olcam başka erkeklerin bakmasına izin vermiş olcam o yüzdende çıkmıyorum. Çok karışık duygular içindeyim abartıyormuyum ? Yoksa gerçekten sabretmemi gerekiyor duacımı olmam gerekiyor Rabbime zamanla olur diye 😢
Bence tanrı hiç bir kulunun mutsuz olmasını istemez. Kendinizi mutsuz hissedecekseniz kapanmayın. Kıyafetlerinize dikkat ettiğiniz müddetçe sorun yok bana göre. Amaç dikkat çekmemek. Sahilde türbanlı biri insanların daha çok dikkatini çeker ve herkes bakar. Bulunduğunuz yerde çoğunluk tesettürsüzse ayak uydurun. Kendinizi hazır hissettiğinizde, türbanlı da mutlu olacağınıza inandığınızda tekrar düşünürsünüz.

Bence tanrı hiç bir kulunun mutsuz olmasını istemez. Kendinizi mutsuz hissedecekseniz kapanmayın. Kıyafetlerinize dikkat ettiğiniz müddetçe sorun yok bana göre. Amaç dikkat çekmemek. Sahilde türbanlı biri insanların daha çok dikkatini çeker ve herkes bakar. Bulunduğunuz yerde çoğunluk tesettürsüzse ayak uydurun. Kendinizi hazır hissettiğinizde, türbanlı da mutlu olacağınıza inandığınızda tekrar düşünürsünüz.
Sahilde turbanlilara hic bakmıyorum. Herkes her sekilde her yere gidebilir. Dikkat cekmekle alakasi yok, bakanlarda bir sorun vardir.

konu sahibi, kendinizi hazir hissetiginizde bu yola girmeniz onemli..

Sahilde turbanlilara hic bakmıyorum. Herkes her sekilde her yere gidebilir. Dikkat cekmekle alakasi yok, bakanlarda bir sorun vardir.

konu sahibi, kendinizi hazir hissetiginizde bu yola girmeniz onemli..
Ben bakıldığına çok şahit oldum. Bir ortamda farklıysanız insanlar bakıyor maalesef.

Allah ibadetlerinizi kabul etsin.
Ama sizin biraz fazla kafanız karışmış. Disari cikina neden günaha giresiniz ki. Neden haram olsun.?
Tesettür içinde zorlamayın kendinizi, yavaş yavaş adım adım yapın ve rahat olun. Çok sıkmayin kendini zi. Fazla abartmak yüklenmekte iyi değil. Çok başka üc noktalara götürür sizi.
Ben çevremde bir kaç örnek gördüm. Açık bir bayanken birden kapanıp sonra hayatın getirdiği zorluklar ile bunalıma girip tekrar açıldığını hemde bir oncekinden daha fazla oldugunu kendi gözlerimle gördüm.
İkiside ayrı uçnokta.
Rabbim bizim içimizde disimizida biliyor.rahat olun kendisi sıkmayın

En çok buraya takıldım nedense..
Mantıklı açıklaması varmı acaba ben bilemedim şimdi..

Ben bakıldığına çok şahit oldum. Bir ortamda farklıysanız insanlar bakıyor maalesef.
Öyle bile olsa bu bakanların sorunu ve hatta ayıbı.

İnsanlar bakıyor, dikkat çekiyor diye örtünmeyin demek nasıl bir mantıktır?

Son düzenleme:
bakilma sebebi degisik olduklari icin degil sicakta ben bikiniliyken bunaliyorum acaba o bunalmiyormu dusuncesi bence.
yoksa kimse yahu bunlarin zaten her yeri acik kapali olana bakayim ben mantigi oldugunu sanmiyorum.
insanlar deniz kenarinda olunca farkli bir ortamda olmuyor ki.
bizler tesetturlu tssettursuz her iki toplumada aşina bir ulkede yasiyoruz nesi degisik gelsinde baksinlar.

Allah ibadetlerinizi kabul etsin.
Ama sizin biraz fazla kafanız karışmış. Disari cikina neden günaha giresiniz ki. Neden haram olsun.?
Tesettür içinde zorlamayın kendinizi, yavaş yavaş adım adım yapın ve rahat olun. Çok sıkmayin kendini zi. Fazla abartmak yüklenmekte iyi değil. Çok başka üc noktalara götürür sizi.
Ben çevremde bir kaç örnek gördüm. Açık bir bayanken birden kapanıp sonra hayatın getirdiği zorluklar ile bunalıma girip tekrar açıldığını hemde bir oncekinden daha fazla oldugunu kendi gözlerimle gördüm.
İkiside ayrı uçnokta.
Rabbim bizim içimizde disimizida biliyor.rahat olun kendisi sıkmayın
Tesettürlü olmadığım için günahkarım çünkü her bakan erkek bi günah aslında o yüzden dışarı bile çıkasım gelmiyor. Aslında Allah içimi biliyor dediğiniz gibi ama yinede bilmiyorum bişeyler içimi kemiriyor. Ciddi anlamda hazır hissetmiyorum kendimi

Öyle bile olsa bu bakanların sorunu ve hatta ayıbı.

İnsanlar bakıyor, dikkat çekiyor diye başınızı açın demek nasıl bir mantıktır.
Tabi ki bakanların sorunu ve ayıbı. Ben kesinlikle insanlar bakıyor, dikkat çekiyor o yüzünden başınızı açın demedim, demem de. Sadece bir ortamda farklı duruyorsanız insanların dikkatini çekip, bakıyorlar dedim. Muhafazakar bir yerde piercingli, dövmeli, mini etekli birine bakıldığı gibi. Sadece bir örnekti. Asla da tasvip etmiyorum böyle bir durumu. Tabi ki herkes önce kendiyle ilgilenmeli ama maalesef insanlar farklı olana bakıyor.

canım kadın erkeğe, erkek kadına daima bakar bu içgüdüsel ve doğanın kanunu sen bunu kara çarşafla bile engelleyemezsin

o yüzden nasıl mutlu olacaksan öyle yap

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X