tesettüre girdim nasıl olmuş ????

Allah emrini yerine getirme kararı aldınız için tebrik ederim, devam ettirenlerden hakkı verenlerden bilhassa namazını bırakmayanlardan eylesin Rabbim...

Kapanma olarak değil de bunu AÇILMAK gönül gözünün açılması olarak görmek de fayda var.

Hayirli olsun. Zamanla deneye yanila kendine bir tarz olusturursun, modadan ziyade insan kendine yakisani en iyi yine kendi bilir, herkesin vucut yapisi farkli cunku..sevgiler..

ya nasıl da çarpıtılmış...sırf öneri üzerine açılmış ama ooo nerden nereye gitmiş!!!
çok yakışmış canım ama bence şal yerine eşarp ört daha çok yakışır gibi geliyor hem eşarp daha derli toplu hayırlı olsun :)

hayırlı olsun canım allah nasip etmiş örtünmüşsün
güzel kızsın allah herşeyi gönlünce versin

Tesettüre girdim nasıl olmuş diye sormuşsun cevap vereyim
Bu renkleri kullanıyorsan başörtün çok renkli olmuş böyle renkli olmamalı
Böyle cafcaflı olmamalı
Örtün yakanı ve göğüslerini örtmeli omuzların arkasından atılmamalı
1. fotonda örtün yakanı örtmüyor omuzlarının arkasına atmışın örtüyü
Benim bildiğim tesettür bu değil
Benim bildiğim İslama uygun tesettür aşağıdaki gibidir

Madem örtünmeye karar verdin bunu başardın
Tastamam yap Allahın istediği gibi olsun
Namazı dosdoğru kılmamız nasıl gerekiyorsa tesettüre de dosdoğru girelim lütfen
Pantolon olmaz tesettürde (sen pantolon giyiyor musun bilmiyorum)
Başörtüsü ta yakalara kadar düşmelidir

Allaha emanet ol :)

$tesettur-nasil-olmalidir.webp

Son düzenleme:
ee hocalar diz kapaklarına kadar kapatmak şartıyla pantolon giyilebilir diolar, nasıl olack?

canım çok yakışmış sana
önemli olan senin nasıl hissedip rahat ettiğin bence
sen zaten tercihini yapmışsın sormaya gerek yok
ama bencede eşarp daha iyi olacak sana mutlaka dene

selam canım,
öncelikle tesettüre girmişsin hoş olmuşsun, açık halinden pek farkın yok aslında az önce imageshach'den baktım...
hani bazıları artık her ne niyetten bilmem ama "yaşlı göstermiş" demiş ama bence hiç de öyle değil...
sanırım dalgalı saçlı halin düğünden, bu yüzden tabi daha alımlı gözüküyorsun ama her insanda bu böyledir, yani gelinlikle ve o makyajla her insan aynı durumdadır, e olacak o kadar günlük hayatla düğün günümüzde fark olacak elbette :)
diğer düz fönlü saçınla bence aynı yaşta gösteriyorsun kapalı açık fark etmemiş..... bu biiir...

2. yazacaklarım ise bazı art niyetli üyelere gelecek, onlar kendilerini bilirler....
birkere siz kimseye, hele o halinizle kıza ahlak dersi vermeye kalkışmayın!
bakınız nickime :) ve diyorum ki : çok biliyorsanız daha iyisin kendiniz yapın, tabi sıkıyorsa ama hiç sanmam...
siz kendiniz tesettürün "t" sine girmezsiniz çünkü bu her babayiğidin harcı değildir....
siz gardrobunuzdan dapdar taytları minileri vs eksik etmiyorsunuz ve bunlrın dinimizce günah olduğunu da biliyorsunzudur heralde, baksanıza hanımefendiler tesettürün nasıl ve neden olması gerektiğini pek ala biliyorlar bunu da biliyorlardır heralde ;)
ama yok bunlar şimdi herkesin kendi tercihi diyecekler şimdi allahla benim aramda diyecekler vs....

ee hanımefendi o zamanlar sormazlar mı, bu kızı ne diye eleştiriyorsunuz ve tesettür şöyle olmalı böyle olmalı diye ahkam kesiyorsunuz ?!
o'nun da allah ile kendi arasında, elbette kimse mükemmel değildir ve ufak tefek hatalrı olur ama bu kız en azından biryerden başlamış çabalamış...
ama sen bunu bile yapamamışken bırak ahkam kesemyi, haddin bile değil onu eleştirmek !...
herkes haddini bilsin, bıktımve gerçekten doluyum bu konuda....
bu tip insancıklar bırakın başörtüsü takmayı "o derece açık" giyerler, biz hem müslümanız ama moderniz derler vs ama kapalı birine tesettürün nasıl olması gerektiğini tarif ederler :) dedim ya öyle boş boş çokbilmiş konuşmak kolay zaten çenesi olan konuşuyor ama ÇOK BİLİYORSANIZ DAHA İYİSİNİ YAPIN da görelim ;)

not: canım sen canını sıkma bu tip kadınceğizlerin bir dedikleri bir kulağından girsin diğerinden çıksın.sakın kendini ezdirme suskun da kalma yoksa kendileri sanki çok ahlaklıymış gibi sana öğüt vermeye kalkarlar ama baksan kendi hallerine şaşar kalırsın :)
modern ve çağdaş olduklarını söylerler ama güzel biri "çağdaş" giyindiğinde de onu beğenmezler burun kıvırılar çünkü kıskançlıktan çatlarlar, yani diyeceğim o ki bunları memnun etmek mümkün değil hem kel hem fodul oluyor bu tipler....

Son düzenleme:
keşke kimse kimseye karışmasa.... bırakın kız öyle mi mutlu bırakın öyle giyinsin....
gerçekten kapalı kızlar çok çekiyor hem "dindar" tayfadan hem "modern" tayfadan...
biri nerdeyse kara çarşaf giydirecek diğeri ise başındaki örtüye dahi tahammül edemiyor...
çekin artık ellerinizi üzerimizden ! bırakın artık bize tesettür dersi vermeyi !biz neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz....
ama şaşırdım kadınlar kulübünde bile kızlarımıza kadınlarımıza rahat yok !
zaten erkeklerden ziyade kadın kadını eziyor memeleketimde....

oh be söyledim rahatladım !.....dünya varmış...........

Son düzenleme:
neden tepki gosterilmiş konu sahibi tesetture girdim nasıl olmus demiş herkesde ona gore yorum yapmıs haliyle ve bence soyle olsa daha iyi veya boyle yapmsaan daha iyi diye fikir belirtmiş bunda kızacak birsey yok..kimsede kusura bakmasın acık bir bayanım ama tesetturluyum diyen bazı bayanların ayaklarında 15 cm topuk daracık kot basortulerini oyle bir baglamıslarki dikkat cekmemesi mumkun degil herkes nasıl bilirse oyle giyinir kimse kimseyi yolda cevirip nasıl giyindin boyle diyemez ama eger tesettur dediginiz olay erkeklerin dikkatini cekmemekse boyle giyinince mumkun olmuyor biz acıgız diye binbir tane sey soyleyenler hicdegilse biz Allah icin kapandık deyipde bu tarz goruntuler vermiyoruz ben kapanmayı dusunmuyorum cunku tesettur demek sudur pardesu giyersin basortunu dikkat cekmeyecek sekilde baglarsın olay budur ben bu sekilde kapanabilcegimi dusunmedigim icin hic yapmam daha iyi hayır birde acıklara laf soylerler ama kimisinin bizden farkı yok açıklara laf soyleyeceklerine usulune uygun kapanmaya calıssınlar :31:

Son düzenleme:
neden tepki gosterilmiş konu sahibi tesetture girdim nasıl olmu demiş herkesde ona gore yorum yapmıs haliyle ve bence soyle olsa daha iyi veya boyle yapmsaan daha iyi diye fikir belirtmiş bunda kızacak birsey yok..kimsede kusura bakmasın acık bir bayanım ama ben tesetturluyum diyen bazı bayanların ayaklarında 15 cm topuk daracık kot basortulerini oyle bir baglamıslarki dikkat cekmemesi mumkun degil herkes nasıl bilirse oyle giyinir kimseyi yolda cevirip nasıl giyindin boyle diyemez ama eger tesettur dediginiz olay erkeklerin dikkatini cekmemekse boyle giyinince mumkun olmuyor biz acıgız diye binbir tane sey soyleyenler hicdegilse biz Allah icin kapandık deyipde bu tarz goruntuler vermiyoruz ben kapanmayı dusunmuyorum cunku tesettur demek sudur pardesu giyersin basortunu dikkat cekmeyecek sekilde baglarsın olay budur ben bu sekilde kapanabilcegimi dusunmedigim icin hic yapmam daha iyi hayır birde acıklara laf soylerler ama kimisinin bizden farkı yok açıklara laf soyleyeceklerine usulune uygun kapanmaya calıssınlar :31:

çok doğru söylemişsin bende böyle düşünüyorum

arkadaşımla çocuklarımızı oynatmak için parka götürdük kendısı tesetturlu makyaj yapmış gelmiş ben açığım hiç parka gıderkn makyaj yapmak aklıma gelmıyor ruj bıle sürmüş genellemıyorum ama maksatt dıkkat çememek değilmi e bu ne oluyor ozaman

çok doğru söylemişsin bende böyle düşünüyorum

arkadaşımla çocuklarımızı oynatmak için parka götürdük kendısı tesetturlu makyaj yapmış gelmiş ben açığım hiç parka gıderkn makyaj yapmak aklıma gelmıyor ruj bıle sürmüş genellemıyorum ama maksatt dıkkat çememek değilmi e bu ne oluyor ozaman

aynen oyle ironik olan da bu acık bayanların kıyafetini gorunuslerini dikkat cekiyor diye eleştirenlerin yuzlerinde bizden cok makyaj var :31:

Back
X