• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tesettüre zorlanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
atalar dinine inananlardan beni anlamalarını bekleyemem. biz atalardan böyle gördük onca alim gelmiş geçmiş onlar bilemedi de sen mi bileceksin diye diye coğrafyamız maalesef geri kaldı. bugün zulüm altında yaşamalarına rağmen de ısrarla cehalete devam ediyorlar.
indirilen dine iman ediniz atalar dinine değil.

selamlar konu sahibi
örtünmenin envai çeşit yorumlanması ve şekli var, hatta örtünmeden inanmak da mümkün! :D buna karar veren genelde kişinin içinde yetiştiği kültür ve çevresi oluyor ama sen kendi doğrularını belirleyen ve sorgulayan bir insansan o zaman kendin karar ver bu durumda ne yapacağına. yok ben kültürüme bağlıyım dersen onlar neyi doğru buluyorsa onu yap.. doğruların seni bağlar. ondan hariç olarak da insanlar hep konuşur yaranamazsın, herkes kendi penceresinden kendi bildiği kadar bakıyor hayata. sen hayatı kendin için yaşa

atalar dinine inananlardan beni anlamalarını bekleyemem. biz atalardan böyle gördük onca alim gelmiş geçmiş onlar bilemedi de sen mi bileceksin diye diye coğrafyamız maalesef geri kaldı. bugün zulüm altında yaşamalarına rağmen de ısrarla cehalete devam ediyorlar.
indirilen dine iman ediniz atalar dinine değil.
E hani nereye indirilmiş diyoz gugıldan karşılaştırın diyon. Biz karşılaştırdık bi yerlerden örttük başımızı.

Uye size kotu bir sey dememis ki dogrusunu yazmis. Neden boyle yukseldiniz? Su cevabi esinizin ailesine veremediginiz icin mi yukseldiniz? Burada kimse kimsenin acik ya da kapali olmasi ile ilgilenmiyor.
Eşimin ailesine veremediğim zaman 17 yaşındaydım şuan 30 um herkese cevap verecek yaştayım. Siteye alışamadım. Kafam karıştı kim ne dedi.

Konu sahibi eşimin ailesi ne der diye dert ediyorsan, sosyal medya da açık fotoğraf koyup, dışarıya kapalı çıkmanda bir dedikodu malzemesi olmuştur, olur. İnsanların ağzını kapatamazsın. Kendi aileniz olur çocukluk baskısı, bazı şeyleri yenmek zor diyebiliriz belki ama eş ailesi için bir öyle bir böyle olmaya ne gerek var mı? İnsanın kendisine saygısı kalmaz.

selamlar konu sahibi
örtünmenin envai çeşit yorumlanması ve şekli var, hatta örtünmeden inanmak da mümkün! :D buna karar veren genelde kişinin içinde yetiştiği kültür ve çevresi oluyor ama sen kendi doğrularını belirleyen ve sorgulayan bir insansan o zaman kendin karar ver bu durumda ne yapacağına. yok ben kültürüme bağlıyım dersen onlar neyi doğru buluyorsa onu yap.. doğruların seni bağlar. ondan hariç olarak da insanlar hep konuşur yaranamazsın, herkes kendi penceresinden kendi bildiği kadar bakıyor hayata. sen hayatı kendin için yaşa

Ben her şeyi tekrar tekrar sorgulamayı seviyorum sen yollayabilseydin bir kaynak belki de beni "uydurulan din"den kurtaracaktın. Senden ötürü atalar dininden devam 💔💔
haha sen de kendi kaynağını atacaktın konu başka yerlere kayacaktı değil mi?
sen başını ört istersen ona kimse karışamaz ama bunu emir olarak telakki etme. ben bir vesile yolu açtım gerisini sen bulacaksın madem o kadar araştırmayı seviyorsun ;)
gidip edip yüksel çeviri okuma ama :D

haha sen de kendi kaynağını atacaktın konu başka yerlere kayacaktı değil mi?
sen başını ört istersen ona kimse karışamaz ama bunu emir olarak telakki etme. ben bir vesile yolu açtım gerisini sen bulacaksın madem o kadar araştırmayı seviyorsun ;)
gidip edip yüksel çeviri okuma ama :D
Konu asla kaymadı bi yerlere zaten şimdi. :deli:

bu tefsire inanmak meselesi değil.
uydurma hadislerden dini emirler çıkaranlar gibi ayetleri bağlamından kopararak emirler çıkaranlar var.
mesela senin sokağa çıkman üniversiteye gitmen hatta şu an burada yazman bile bazı din alimlerine hatta ''tefsir''lere göre haram, emir.
kuran apaçık inmiştir.
evet Elmalılı meali çok önemli bir eserdir çünkü o dönem dinini bilen okuyan zaten azdır. çok istiyorsanız mealleri karşılaştıran sitelerden siz bakın. Elmalılı dahil hiçbir mealden böyle bir emir çıkmaz.
Bilmiyorsunuz bari komik duruma düşmeyin. Fetvayı nerden aldınız, sosyal medyadan falan mı?
Tesettürlü değilim ama konu hakkındaki hüküm gayet açıktır. Kafanıza göre kural değiştiremezsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X