Teşvik yardımı çıkan var mı

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
Kızlar okul öncesi için başvurmuştuk çocuğum 5 yasında
Ona umut bağlamadık ama insan ümitleniyor ve bize çıkmadı tercıh yapma hakkı çıktı fakat sonuç olmaı
Puanımız gelire göre puanlama yapmışlar bugun bi baktım bizim tercih etiğiniz okulun üst sınır ve alt sınır yazmışlar geliri 1000 tl altı olanlara çıkmış
Ben de şaşırdım bizim tercih ettiğimiz yani kayıt da yaptırdık zaten aylık ödemesi 800 lira, geliri 1000 tl nin altında bi insan bu okula nasıl başvurmuş acaba ? Yanlış anlaşılmasın biz de varlıklı insanlar değiliz herşeyden kısarak gönderiyorum cocuğumu.
Onun yapabileceği bişe yok biliyorum ama dayanamadım okul müdürünü aradım 1000 tl nin altında geliri olup da kimler başvurdu bu okula diye sordum ? Adam tabi geçiştirdi
Ya başvuran olmuş muydu içiniz de size çıktı mı ?

Canım memur falan değilse doğrudan devletle işi olmayan insanlar maaşlarını az gösteriyor esnaf falan mesela Maaşla çalışmayanlar yani Kendi inisiyatifinde Gerçi ev araba mülke de bakıyor olmaları gerek ama teşvikte bakmıyorlarmış sanırım

pes yani.1000 tl alti gelirle kim ozele cocuk gonderiyormus.vermemek icin ne yapacagini sasirmis devlet

Adamin bi ton tarlasi var evi var ama sigortasi yok diyelim onlara cikiyor burs yurt vs. Yillardir boyle bu. Ama memur adam 5 cocugu bile olsa bir sey cikmiyor memur diye..

Evet ben de bizzat şahit oldum özellikle esnaflar gelirlerini az gösteriyorlar

Bizim aylik gelirimiz 5000 TL civari gecen sene teşvik aldik bu sene basvurmadik ama işyerinden bir arkadasim başvurdu onlara da cikmamis sanirim prosedür değişti gecen sene herkeze cikmisti

Böyle şey olabilir mi ama bu adamın verdiği vergi bilmem ne ya bu olabilir mi herseyi cin gibi araştırmayı biliyorlar ya benim gibi mantık olarak 1000 tl gelirle bu okula nasıl başvurur demiyorlar mı ya

Bizim aylik gelirimiz 5000 TL civari gecen sene teşvik aldik bu sene basvurmadik ama işyerinden bir arkadasim başvurdu onlara da cikmamis sanirim prosedür değişti gecen sene herkeze cikmisti
Ya ben de duydum böle o yüzden de 5000 tl ye çıktıysa bize Heralde çıkar dedim ümitlendik bizim de 3500 lira yani ben küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın biz zengin değiliz ne zorlukla gönderiyoruz

Böyle şey olabilir mi ama bu adamın verdiği vergi bilmem ne ya bu olabilir mi herseyi cin gibi araştırmayı biliyorlar ya benim gibi mantık olarak 1000 tl gelirle bu okula nasıl başvurur demiyorlar mı ya
Canım sistem böyle Belgelerde yazılıyor kalıyor Kimse oturup tek tekherkes için mantıklı düşünüp düzenleme yapamaz ki malesef Mal,ye sisteminin açığı işte Napalım

maasliya ve vergisini catir catir odeyene cikmamis anlasilan.yine en ihtiyaci olmayanlara yaradi bu is yani

Puanlama sistemi sadece gelire göre yapılmıyor ki.
Belki annesi ve /veya babası vefat etti.

Belki okuyan başka kardeşi de var.Puanları oradan almışlar demek.

maasliya ve vergisini catir catir odeyene cikmamis anlasilan.yine en ihtiyaci olmayanlara yaradi bu is yani
Ben onda değilim haksızlık varsa ona üzülüyorum benden daha çok ihtiyacı olana çıktıysa canı gönülden helal olsun zaten para için üzülmüyorum
Ama haksızlık varsa haram olsun

Teşvik sayısı azaltıldığı için 1.000 tl nin altında geliri olanlardan bile çıkmayan var.Evet haklısınız geliri 1000 tl nin altındakiler için özel okulda okutmak zor.Ama çogu özel okul burs verebiliyor.Teşvik de çıktığı zaman taksit miktarı cüzzi bir rakama geliyor.

Demek ki sizin sadece gelir rakamı bildirilmiş.okul öncesi olduğu için okul not ortalaması zaten olamaz.Kardeş filan da yoksa düşük puan almışsınız çıkmaması normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…