Teşvik yardımı çıkan var mı

Her okula mevcudun yüzde kırkı kadar kontenjan vermişler sizin başvurdugunuz okulda başvuru fazla ise sıralamaya girememiş olabilirsiniz. Bizim toplam gelirimiz 4500 civarı ama okul kontenjanı 26 iken 20 başvuru olmuş ve bize çıktı

bizede tesvık cıktı ve yerlestık cok sukur ama bu parayla degıl bıraz da yasla alakalıymıs ayın bıle onemı cok buyukmus..kucuk olanlara daha cok oncelık verılmıs dıye duydum.benım arkadasın gelırı cok az ama oda yerlesemedı..

Dediğiniz gibi olabilir talep çok fazla zaten ben bu dediğim gibi gelir grubunu görmeseydim tamam bize çıkmamış deyip gececektim ama bi baktım bizim okula kaydı olup yardım alan kişilerin geliri 1000 tl ve altı diyor hayretler içinde kaldım
Neyse yapılacak bişe yok bu saatten sonra ne desek boş
Ama ben inanmıyorum 1000 tl altı geliri olup 7000 tl ilk okula kayıt yapabileceklerini
Dedikleri gibi zaten bunu okul müdürü de dedi göstermedikleri ek gelir var dedi
Eğer bu şekilde yapıp da alan varsa hakkımı helal etmiyorum cocuklarından çıksın bu para

Biz gecen sene birde yetenek bursu aldik okuldan hic ödeme yapmadan okudu bir sene ama özel bizi yapmadik bunun için siz okulu değilde milli eğitimi arasaniz 1000 tllik geliri olan nazil özel okulda okutabilirki resmini bu bilgi peki

Eşim aradı milli eğitimi
Şikayet olarak kayıt aldılar ama bişe çıkmayacak tabiki olan oldu artık biliyorum
Zaten aradık biliyorsunuz dur işte çağrı merkezi ağzıyla kendilerine öğretilen cümlelerin dışında bişe söylemiyorlar insana evet bu bilgi doğru basbaya bizm aylık ödemesi 800 lira olan okula geliri 1000 tl altı olan insanlar Akın Akın başvurmuş onlardan bize sıra gelmemiş !

Bir gıdım yardım edecekler onu da süründüre süründüre ediyorlar..

Çok kolay cevabı, işletme sahipleri yani esnaflar.
Kendileri bağkurlu olup, oldukça düşük bir maaş alıyorlar.
Dükkan karı ise bu gelir bildirgesine girmiyor, bu kadar basit.
Kısaca, bizim ülkemizde ihtiyacı olana yardım edildiğini kim görmüş ki?
Hep hinlikle, cebren ve hile ile düzene göre dolap uydurulur.

sonra da yaşanılası ülkeler sıralamasında Hindistanın bile arkasına düşünce "neden" diyoruz.. neden acaba?

Evet

açıklandı 14 değil 11 inde açıklanacak diyordu zaten bugun 4 ten sonra lütfettiler

Baktım bende siz yazınca çıkmış bize ama bizim okul bu sene eğitime başladı müdür bütün başvurularınıza çıkacak demişti kontenjanla ilgili birşey sanırım..

Gelir düzeyimizinde bir üstündeki ne göre puan verilmiş ne koparsak kardır demişler sanırım

Benim kardeşime de özel okul desteği için başvurdular. Sonuç ne olur bilmiyorum ama anne ve babam sadece emekli gelir belgelerini gösterdi. Ama babam ticaret de yapıyor. maalesef bu işler böyle yürüyor. Bin TL geliri olanın çocuğunu özel okula göndermesinin imkansız oldunu devlet görmeli. Veya dünya kadar malı olup düşük ücretle çalışan biri ile hiçbir malı olmayıp aynı ücretle çalışan kişi bi olmamalı.
Sistem değişmedikçe yapacak bir şey yok sanırım.

Ayni seyo bizde yasadk bugün siizn puan kacti bizim 330 du.
Benim kardesimde 4 yasinda 2011 dogumlu en kucuk o ama hc biri cikmamis bizede devletin oyunlari resmen ya tesvigin verdigi kac okul vardi hepsni teker teker aradik tercihten önce 1 milyar cikariyolardi hep aylik servissiz falan .
550 ye blduk begendik 3 tane tercih yaptik bze en uygn yakin fiyat olrk uygun olan
Okdar umutlanmistik hc biriis cikmamis.

Bu teşvik olayını ilk gördüğümde gerçek olamayacak kadar iyi demiştim, yanılmamışım. İşi bilip işe gitmemeyi yaşam tarzı haline getirenler için bir kolaylık işte. 1000 lira nedir, şaka gibi.

AYnen devletin oyunlari iste kasikla verip kepceyle aliyolar yahu varya bizim burda 3 belediye var birine 8 okul birine 8 digerine 29 okul vermis hepsni tek tek aradik abartisiz soyluyorum hepsni aradim en duşuk fiyat 550 tl oda servissiz servisle 700 tl .
Bi tane aradm carsmba gunu 968 lira dedi servis yok icinde dedi .
Bitanesi yllik 20 bin dedi onuda ayliga dokersek 2 milyar .
Yahu arkadas 1000 lira alan bi insan 700 lirayi 1000 lirayi nasl verick onu zaten anlamis deglm toplam 45 okul vardi icinde 2 tane 700 olan buldk zorla ikisini terch ettik btanede 900 olan vardi onu sectik 3ude cikmamis bize .
Normal bi kres sorduk 600 lira dedi adam servisi icinse tesvikte bulunmayan .
Nasil bi sistem anlamis degilim hem veriyo hem almiyo bizi hem kazikliyo resmen anlasmalilar.
Enayi yerine koyuyolar 700 lira tesvikliye vercegmze 600e tesviksiz yollariz daha iyi

Ben Sırbistan'da yaşıyorum. Burası gerçekten ekonomik anlamda Türkiye'yle kıyaslanamayacak kadar fakir bir ülke. 300-350 Euro maaş alan öpüp başına koyuyor. Burada bile şöyle bir sistem var, devlet diyor ki parası olan versin göndersin özele. Olmayan da devlete versin (ki gerçekten iyi yerler), ne zaman ki devlet kreşlerinin-anaokullarının kontenjanı doluyor, o zaman yerleşemeyen kişiler özel kreşlerin yüzde 30unu ödeyerek gönderebiliyor. Bence süper bir sistem. Devlet evlerine en yakın yere kendi yönlendirdiği için hile ihtimali de daha düşük oluyor.

Haklisin öyleside makbulmus aslinda bizim en basta düsundugumuz devlet kresinin kontenjani doluydu yedege yazdilar sonra tesvige basvurduk devlet kresi zate 160 tl servis istedi 70 80 de aylik para istyodu bizim hesaba göre 200 250 yapiyodu.
Normal kres 600 olsa 300 unu heray devlet veriyo nasilsa 300 öder özele verirz dedik ama norml kresler 600yse tesvikli diye 900 yapmislar cok akillilar gene bizden 600 alip devletten aldiklari 300 kar olcak .
Hc bi mantk yok yani hem zaten bize kontenjan doldu yerlesemednz yazmilsar gider normal.biyere 600e veririz daha iyii
Insan kaziklamaya ne gerek varki heryerden paramizi aliyolwr zaten özel hastaneye gidiyorm hamileyim 50 tl muayne faturaya 38 yansiyo 12si nye yok ddim o parayi devlet aliyoms fatrya gstermiyolarmis ben her muayne olusumda 12 lira devlete veriyorum mantga bak
Cay kasigi ile verip kepce ile geri aliyolar elimizden

Velilerin devlet okullarının standartlarının yükseltilmesi için devlete baskı yapmak yerine teşvik yardımı niye bize değil de diğer çocuğa çıktı kavgası yapması çok üzücü . Tek amacı kar etmek olan özel okullara verdiğiniz paraları devlet okullarına verin desek kimse elini cebine atmaz. Ben vergilerimin 'teşvik yardımı' adı altında özel okul patronlarının cebine girmesindense devlet okullarına gitmesini isterim, Finlandiya'nın eğitim sistemine daha çook özeniriz, insanlar hakettikleri şekilde yönetilirmiş, gerçekten öyle..

310 dü bizim puan da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…