tetanoz aşısı evet eskiden önemliydi cünkü doğum koşulları çok sorunluydu. simdi her sey steril. ama gebelikte yaptordığınız tetanoz aşısı bebeğinizi doğduktan sonra 2-3 sene koruyor. yani bebeğe iğne yapılmasındansa bana yapılması daha mantıklı
şeker yüklemesi değil şeker tarama testi. baklava yemekle aynı derken vücuda giren şeker değeri o kadar demek istiyorlar. sıvı formda şekeri vücuda almak ile katı formdakini almak aynı değil. hızlı sonuc alınması için sıvı formda veriliyor ki hemen vücutta sisteme karışsın ve olası bir şeker durumu var mı görülsün diye.
onun dısında ben doktorumun gerekli gördüğü her seyi sorgulamadan yaptırdım. tetanoz aşısı 2 doz oldum, hiçbir sorun yasamadım. seker tarama testi doktorum bende gerek görmedi cünkü kilo artısım, bebeğin kilosu, amniyon sıvısı vs hepsi normaldi. şeker belirtisi yoktu. yüne de 26.haftada sabah aç karnına, ardından tok karnına iki defa kan vermemi istedi. açlık ve tokluk şekerim normal çıktı. sonrasında da bir sorun yasamadık cok sükür.
ama dediğim gibi doktorum bu tarana testini yaptırmamı önerseydi hiç düsünmeden yaptırırdım.
kaldı ki tüm bu aşıların vs içerikleri açıkca paylaşılıyor. zararı faydasından baskın olan hiçbir aşı veya tedavi size veya bebeğinize uygulanmaz