Tetanoz aşısı?

morena1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2024
47
10
3
Kızlar merhaba 6. Haftamdayım bugün doktor randevumda ilerki aylarda 2 doz tetanoz vurulmam gerektiği söylendi. Aranızda vurulmayan da varmı?

Kızlar merhaba 6. Haftamdayım bugün doktor randevumda ilerki aylarda 2 doz tetanoz vurulmam gerektiği söylendi. Aranızda vurulmayan da varmı?
Merhaba ben en son 7 sene önce tetenoz aşısı olmuştum ve olmamayı düşünüyorum.

Ben ilk hamileliğimde olmuştum pişman oldum. Diğerlerinde yaptırmadım.

Ben de bunu araştırıyorum şu an 20.haftada vurulması gerekiyormuş beni de aile hekimim aradı 20.haftada gelin diye.

Bu şekilde sizin gibi tuhaf şeylerle karşılaşanların yorumlarına denk geldim ve endişelendim. Şu ân bizi korkuttukları tek şey ya sezaryen olursan,ya kesici aletlerde pas olursa vs. hastane halbuki en temiz ve steril olması gereken bir ortam. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ve sonrasında Rabbime bırakıp tevekkül ediyorum.

Ben sezeryan oldum o zaman. İkincide ve 3.de olmadım. İkinci normal 3.çocuğum yine sezeryan oldu. Tetenoz aşısını sormadılar bile. İlkinde de sormamıştı doktorum.
Size kalmış bi şey ama tertemiz ortam ameliyat.

Ben de bugün gittim 20 haftadayım ebeye olmicam söyledim genel olarak izlenim yaptı sadece ben diğer gebeliğim de olmadım bunda da olmayı düşünmedim hiç rahim yetmezliğim var ayrıca pıhtılaşma sorunum

Rabb’im sizi ve bebeğinizi korumuş gerçekten. Çok korkunç bir durum bir daha yaşatmasın. Ben kararlıyım yaptırmayacağım. Keşke daha erken davranıp hamilelikten önce olsaydım diyorum. Doğumdan sonra yaptırmayı düşünüyorum bakalım.

Tetanoz zaten hali hazırda 5 yılda bir vurulması gereken bir iğne. Hamilelikte özellikle öneriliyor çünkü sezaryen olma durumu yada doğumda dışardan kullanılan metal parçaların bebeğe enfeksiyon kaptırması engellenir. Sizin dolaşımınızdan bebeğede geçtiği için hem siz hem bebek korunmuş oluyorsunuz. Evet olmayan var ben ısrarla olmayı istedim. İlerde enfeksiyon kapıp keşke diyeceğime birkaç gün kolum ağrır dedim geçtim. Şuan gebeler için yeni bir tetanoz aşısı var kimisi tek doz kimisi 2 doz. Ben tek doz boğmaca-tetanoz karma aşısı oldum. Öyle beklediğim gibi şişme etme olmadı birkaç gün ağrıdı, direncimin düşük olduğu bi dönemdi gripte olunca ağır geçirdim. Ama iyi ki oldum diyebilirim

Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…