- 18 Mayıs 2016
- 71
- 27
- 38
- 37
- Konu Sahibi Karasevda14
-
Bebeğin hareketleriyle ilgili bir sıkıntı olmadı değil mi burda biri öyle bir yorum yapmıstı bebeğim cok hareket etmedi asıdan sonra diye okudum cok endişelendim böyle bir sey olsa Allah korusun strese sokarım kendimi herhaldeValla tek endişen kol ağrısı olsun.
İlk dozda 3 gün üstüne yatamadım, ikinci dozu daha dün oldum
hayır ekstra bir yan etki yok. biraz ateşiniz olabilir bi de bir gün boyunca yapıldığı yer acırPeki ben asıyı yaptırdıktan sonra bebek ve ben herhangi bir yan etki görecek miyiz bir süre de olsa siz daha iyi bilirsiniz
Daha once olmadim sanirim hic hatirlamiyorumyaparlar. ama daha önce tetanoz olduysanız ve üzerinden 10 yıl geçtiyse yaptırın. daha gecmediyse gerek yok
Beni de aramadılar bu zamanda kadar doktorum da seni gözden kacırmıslar dedi bende tanıdığımızın çalıstığı bir aile hekinliğine gidicem kayıtlı olduğum yere gitmiyorum yani sende kayıtlıysan bir aile hekimliğine ve aranmadıysan sağlık bakanlığına şikayette bulun cok ilgileniyorlarHmm anladim canim ben aile hekimligine hic gitmedim 1yillik evliyim geeizekalilar niye aramadilarki bak simdide ben endiselendim atlanmis bu.
o zaaman giip aile hekiminizle görüşüp yaptırın derimDaha once olmadim sanirim hic hatirlamiyorum
Bebeğin hareketleriyle ilgili bir sıkıntı olmadı değil mi burda biri öyle bir yorum yapmıstı bebeğim cok hareket etmedi asıdan sonra diye okudum cok endişelendim böyle bir sey olsa Allah korusun strese sokarım kendimi herhalde
Doktorun da ayrı bi kafadaymış. Paslı bişeyin nerden geleceği belli olmaz ki. Benim doktor hiç bi teste gerek Görmez bunu yaptır mutlaka zararı yok faydası var dedi. Söyle bi örnek vereyim haftasonu az daha paslı sac tava elimi kesiyordu eşim kendi eliyle benimkini hızlıca çekti eşimin eli kesildi 4 dikiş dikildi hemde şehir merkezinde tarlada değildik. Pazartesi hemen gittim yaptırdım bendemerhaba arkadaslar;
Hamileyim ve bugün tetenoz asısı olacağım ama endişelerim var bir yanım yaptır diyor bir yanım hiç istemiyor. Doktorumada sordum tarlada doğuracaksan yaptır dedi ama bebeğe bir zararı olmaz da dedi. Tamam steril ortamlarda doğum yapıyoruz artık ama hayat bu basımıza ne geleceğini bilemeyiz doğuma giderken yolda doğuran bir sürü kadın duyuyoruz en basiti işin özeti aslında ası vurulunca bebeğime olumsuz etkisi olur mu diye korkuyorum ama doğum sırasında olacak herhangi tetenoz riskine karsıda bebeğimi riske atamam ne olur birazcık rahatlatsanız kafamı gidip olsam
difteri tetanoz aşısı bir arada oluyor..aşıdan sonra bir miktar ağrı olabiliyor tabiki..buna da difteri aşısı sebep oluyor..ben eczaneden difteri içermeyen tek tetanoz aşısı alıp yaptırmıştım doktorumun önerisiyle..bir sıkıntı da yaşamamıştım..evet ihtimal düşük ama doğumda ne olur ne olmaz diyerek yaptırmakta fayda var diye düşünüyorum ben aşıyı..bebeğe bir etkisi yok anneyi tetanozdannkorumak için yapılıyor zaten..Asıdan sonra bir yan etkisi gördünüz mü bebeğinizde ya da siz de ... Sağlıkla kucağınıza alırsınız insallahhhhhh
Evet haklısınız bu tarz riskli durumlar için zaten istiyorum hem kendim hem de bebeğim için. ne kadar stril dedikleri ortamlarda da doğum yapacak olsakta risk her zaman var bunu düşününce kesin yaptırıyorum diyorum sadexe bebeğim etkilensin istemiyorum asıdan olumsuz olarak o da annelik endişesi sanırımDoktorun da ayrı bi kafadaymış. Paslı bişeyin nerden geleceği belli olmaz ki. Benim doktor hiç bi teste gerek Görmez bunu yaptır mutlaka zararı yok faydası var dedi. Söyle bi örnek vereyim haftasonu az daha paslı sac tava elimi kesiyordu eşim kendi eliyle benimkini hızlıca çekti eşimin eli kesildi 4 dikiş dikildi hemde şehir merkezinde tarlada değildik. Pazartesi hemen gittim yaptırdım bende
Benimde bir kaybım var ve bu yüzden tüm endisemsanırım. mantığım zaten coktan yaptırmıstı kalbim annelik içgüdüm endişeye düşürüyor işte ... Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız insallahhhYanlış anlama sadece gönlün rahat olsun diye bu detayı düşücem ,iki kayıp yaşadığım için çok iyi bir hastanede çok iyi bir doktora gidiyorum(türkiyede ismi olan başarılı bir doktor zaten bendeki sorunuda kendisi gördü).bana iki doz aşımıda ihmal etmemem gerektiğini ve olmamı söyledi süreklide sordu yaptırıp yaptırmadığımı.bende aşı zamanı korkularımı paylaştım , yıllardır bu işi yaptığını ve sorumluluğun ona ait olduğunu bile söyledi.dünyanın binbir türlü hali var dedi, en düşük ihtimal için bile riske atamayız bebeği ,yaptıralım için rahat olsun dedi.ben iki dozuda yaptırdım şükür hiç bir problem olmadı.güvenle yaptır derim ben.
Aynı endişelere bütün anneler sahip canım merak etme bende araştırdım ki biz kayıp yaşadığmz için extra fazla ince eleyip sık dokuyoruz.gönlün rahat olsun.sende sağlıkla kavuş bebeğine inşAllahBenimde bir kaybım var ve bu yüzden tüm endisemsanırım. mantığım zaten coktan yaptırmıstı kalbim annelik içgüdüm endişeye düşürüyor işte ... Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız insallahhh
Ben yaptrmak istemiyordum kendi doktoruma sordum yaptırabilirsin bi problem olmaz dedi.çok yakın arkadaşıma sordum ben yaptrmadım ve evde ayağıma iğne battı apartopar gittim yaptrdım dedi.en son ben de yaptrmaya karar verdim ve 1 hafta sonra ensemde aylardır şişlik vardı o kısımdan enfeksiyon kaptım şişti irin topladı.doktora çıktım ve masadan aldığı neşter ve makasla hemen orayı temızledı çok steril olmadığını düşündüm ama şükür ki tetanos oldum dedim.1 hafta enfeksiyonun temizlendiği yerden pansuman yaptrdım ve oraya sürekli makas sürdüler içindeki pisliği akıtmak için yaramı açtılar arkadaşım zararı yok ama sonradan başına ne gelir bilemezsin keşke yaptrsaydm deme yaptr bakmerhaba arkadaslar;
Hamileyim ve bugün tetenoz asısı olacağım ama endişelerim var bir yanım yaptır diyor bir yanım hiç istemiyor. Doktorumada sordum tarlada doğuracaksan yaptır dedi ama bebeğe bir zararı olmaz da dedi. Tamam steril ortamlarda doğum yapıyoruz artık ama hayat bu basımıza ne geleceğini bilemeyiz doğuma giderken yolda doğuran bir sürü kadın duyuyoruz en basiti işin özeti aslında ası vurulunca bebeğime olumsuz etkisi olur mu diye korkuyorum ama doğum sırasında olacak herhangi tetenoz riskine karsıda bebeğimi riske atamam ne olur birazcık rahatlatsanız kafamı gidip olsam
Yalnız bende feci kol Ağrı'sı yaptı 3 gündür daha yeni geçiyor öyle bişey olursa panik yapma olurmuşEvet haklısınız bu tarz riskli durumlar için zaten istiyorum hem kendim hem de bebeğim için. ne kadar stril dedikleri ortamlarda da doğum yapacak olsakta risk her zaman var bunu düşününce kesin yaptırıyorum diyorum sadexe bebeğim etkilensin istemiyorum asıdan olumsuz olarak o da annelik endişesi sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?