teyze anne yarısıdır diye biliriz değil mi? :(

kızlar akşamdan beri çok moralim bozuk
allah kimsenin evladını kimseye bırakmasın
konu biraz uzun olabilir, şimdiden okuan gözlerinize sağlık

erkek kardeşim nişanlı, eylül başında düğün yapmayı düşünüyoruz
gelin kızımızdan çok memnunuz, allah ondan razı olsun
gelin kızımızın anne ve babası 18 sene önce elim bir trafik kazasında vefat etmiş:KK43::KK43:
tek çocukları olan gelinimiz 6 yaşındaymış ve kazadan burnu bile kanamadan kurtulmuş
anneannesi kıza sahip çıkmış, ama o da 3 yıl sonra hastalanmış ve vefat etmiş
gelinimizn anne ve babası devlet memuruymuş, onlardan kalan maaş varmış
ayrıca küçük bir ev
anneanne de rahmetli olunca teyzesi yanına almış
büyütmüşler, okutmuşlar
maddi olarak kız gelir olduğu için hiç yük olmamış

kız 18 yaşındayken teyzesi ev almaya kalkmış
kızın babasından kalan evi sattırmış, üzerine para eklemişler evlerini almışlar
kız çok genç olduğu için ve minnet duygusundan dolayı aklına hiç kötü bir şey gelmemiş
teyzesi ve eniştesi evi sattırırken, dolar üzerinden hesaplamışlar ve sana şu kadar borcumuz var kızım demişler

ama kardeşimle nişanlandığından beri, kıza dedikleri şey yediğine içtiğine tut, seni o kadar okuttuk, masraf ettik borcumuz falan yok!
kız bize bunları baştan anlatmadı, samimiyetimize inandıkça anlatmaya başladı
biz tabi ki bilmediğimiz şeyler de olabilir düşüncesiyle yorum yapmadık, hayırlısı olsun dedik ve geçtik
ama teyzesinden ve eniştesinden açıkcası çok soğuduk:KK20:
fazla muhatap olmamaya başladık

gelinimiz devlette öğretmen şu an van'da görev yapıyor
bu arada eşya vs konuşurken, biz bu durumları da göz önünde bulundurarak, evlerinin tekstil ihtiyaçlarını alacağımızı söyledik ve epey de tamamladık
hatta bu konuyla ilgili topik bile açmıştım

akşam kızcağız beni ağlayarak aradı
abla tatilde geldiğimde sizde kalabilir miyim dedi
tabi ki kalabilirsin de neden diye sordum
teyzesinin kızı evleniyormuş, bir kaç gün önce çeyizi gitmiş
dayısının karısı bizim kızı aramış
kızım senin mutfak eşyalarınla teyze kızının mutfak eşyaları aynı mıydı demiş
kız da bilmiyorum ama onlar pek çeyiz almadılar, para biriktiriyorlardı
belki benimkileri beğenip aynılarından almış olabilirler yenge demiş
kız mutfak eşyalarının hemen hepsini tamamladığını söylemişti
hatta çoğunu netten beraber seçtik

kızın içine bir şüphe düşmüş ve teyzesini aramış
teyze çeyizi yollamışınız, hayırlı olsun
benimkilerle hemen aynıymış galiba güle güle kullansın falan demiş
teyzesi kem küm etmiş
sonra da bizim başka masraflarımız çıktı, mutfak eşyalarını alamadık, seninkileri götürmek zorunda kaldık
bunların içinde, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi,küçük el aletleri ve kazanlı ütü falan da var
yani yüksek bir meblağ tutuyor
ama borcumuz olsun alırız nolcak, alamasak da artık o kadar sana baktık ettik hediyen olur demiş
ama pişkin pişkin konuşuyor diye anlattı:KK43:
yani diyor bunların da üzerine yattılar,geri almazlar
ben şimdi ne yapacağım, bankada biriktirdiğim para çok değil, neyi nasıl alır yetiştiririm vs hüngür hüngür ağladı
ne diyeceğimi bilemedim, nişanlının haberi var mı diye sordum
daha ona söylemedim dedi
o zaman geldiğinde konuşuruz, parayla olacak şeyleri kafana takıp kendine dert etme, hasta olursun falan deyip teselli etmeye çalıştım

şimdi bizim ne yapmamız gerekiyor?
şahsen kızı 15 gün de olsa o terbiyesizlerin yanına göndermek hiç içimden gelmiyor

işin maddi kısmına gelince ailem öyle çok zengin insanlar değiller
ama ikisi de çalışmış ve emekliler
kazandıklarını da iyi değerlendirmişler
benim de onayımı alarak, erkek kardeşime oturması için ev almışlardı
2 yıldır içini düzmeye çalışıyorlar
kıza özel durumundan dolayı kimi ben kimi annem çeyizine zaten yardımcı oluyorduk
olmaya da çalışacağız
bir de bu durum ortaya çıktı
her şeyi geçtim, bu nasıl teyze, bu nasıl insan deyip içim içimi yiyor!
hadi en fazla hazırlıklar gecikir, düğünü bir yıl daha erteleriz
ama bu asalakları bu gençlerin başından nasıl def edeceğiz?
ben ailemle ve kardeşimle kız gelene kadar konuşmayı düşünmüyorum
kardeşimin tepkilerinden de korkuyorum
kıza çok aşık, zaten teyzesine gıcıktı
gidip olur olmaz şeyler yapar, kötü şeyler olur diye çok endişeleniyorum

ne yapmamız lazım kızlar?
Icim acıdı okurken, cok büyük hakka girmişler. Bence göndermeyin ama düğünüde uzatmayın derim ben. Bir an once o ailenin yanindan kurtulsun, kendi evinde olsun. Ayrıca siz zaten maddi destek veriyormussunuz ama simdi biraz daha destek verin bence, hem giden esyalarini taksitle alsinlar hemde unutmayin, bu durum sizinde sınavınız, sonucta yetim bir kiz. Ama belli ki cok ilgili ve iyi bir ailesiniz, Allah sizden razi olsun, öyle bir aileden sizin ailenize düştüğü için cok sevindim.

ne kadar adi insanlarmış iyilik yapıyorsun madem çıkar peşine düşme Allahım biran önce onlardan kurtarsın sizii, tabii eşyalarla birlikteee :KK23:

çözmek isterse
ve gelin kız dayısını karıştırırsa olabilir tabi
önce gelsin, sakin kafa düşünsün
hem onu hem bize yol gösterecek olanları dinleyelim
inşallah çok kötü şeyler yaşamadan geçer gider bu konu
hiç alışık değilim böyle şeylere
hiç çevremde böyle insanlar olmadı
sinir bozucu:KK43::KK43:

İnşallah bu kadarıyla kurtulur kız onlardan. Olmuyorsa da başının gözünün sadakası olsun bir daha yoluna çıkmasınlar yeter. Allah yardımcınız olsun bu süreçte hepinizin.

canım insanın mayasında çirkeflik yoksa, nasıl çirkefleşsin?
biz öyle kavga-gürültü bilen insanlar değiliz
bir dayısı var kızın, o zaten evin satıldığını duyunca bizim kıza demiş
paranı verdiğine dair elinde resmi bir şey olsun
ve eve hissedar ol gibilerinden
kız o zaman 18 yaşını yeni doldurmuş, anladığım kadarıyla teyzesine güvenmiş, ayıp olur demiş
güvendiğine göre o ana kadar kötü bir davranışları da olmamış

beni okuttular vs deyip hep kendini minnet altında hissetmiş

şimdi gelin kız geldiğinde nasıl bir karar verir bilmiyorum tabi, ama yasal yollara başvurursa elimizden gelen desteği veririz
o bir şey yapmam, allahlarından bulsunlar vs derse biz bir şey yapamayız ki
önce onu dinlemek lazım

ayrıca amcaları var ama kızı hiç bir zaman aramamışlar, sormamışlar
böyle bir konuda da arayacaklarını sanmam
biz kendilerini hiç görmedik, gelinimiz de doğru dürüst hatırlamıyor bile
Dayisi madwm böyle bir öneride bulunmuş, gidip kendi kardeşiyle konuşup resmiyete dökmeliydi, sadece kıza söylemekle olmaz, gelininiz nasıl evden hisse isteyebilirdi ki, anladığım kadarıyla dayısı bayağı pasifmiş.

Dayisi madwm böyle bir öneride bulunmuş, gidip kendi kardeşiyle konuşup resmiyete dökmeliydi, sadece kıza söylemekle olmaz, gelininiz nasıl evden hisse isteyebilirdi ki, anladığım kadarıyla dayısı bayağı pasifmiş.
dedim ya canım ben geçmişle ilgili ne anlatılırsa onu bilirim
aile ilişkilerinin de tamamını bilemem
biz bu konuyla ilgili yorum yapmadığımız gibi, o zaman fazla soru da sormamıştık
dayısı pasif ya da kendini dinletememiş bilemiyorum artık

amin canım.
annemi kaybettiğimde 23 yaşındaydım.
iki ay sonra aradılar seni evlendirelim kötü yola düşme dediler.
şimdi 30 yaşındayım ve hala bekarım.
kötü yola düştüğüm felan da yok. :KK14:
Kötü yola düşmek mi? Teyy Allah'ım ne şuursuz insanlar var kusura bakmayın.Bayılıyorum sizin gibi güçlü bayanlara.En Büyük KK

öncelikle, konu bir ibret-i alem konusu gibi olmuş. okuyun bakın neler oluyor babında..

elle tutulur ve aslında yapılması gereken tek önerim: dava açmasıdır. evi sattırdıklarına ve kendisine pay vermediklerine (diyelim ki okul masraflarını düşsünler) dair iddia da bulunabilir.

diğer yandan, çeyizini bu kız illaki taksitle almış ödeme detayları da kendisinde var. yine asli makamlar vasitasıyla bunu tespit ettirebilir ve hakkını geri alabilir. tabii kullanılmış ceyiz isterse.

bu önerinin dışında yapıalcak her konuşma maalesef, hanımlar arasında kalacak beddua töreni niteliğinde olacak. bu gibi insanlar var ve var olacak. önemli olan namerde hak ettiği gibi davranmaktır.

öncelikle, konu bir ibret-i alem konusu gibi olmuş. okuyun bakın neler oluyor babında..

elle tutulur ve aslında yapılması gereken tek önerim: dava açmasıdır. evi sattırdıklarına ve kendisine pay vermediklerine (diyelim ki okul masraflarını düşsünler) dair iddia da bulunabilir.

diğer yandan, çeyizini bu kız illaki taksitle almış ödeme detayları da kendisinde var. yine asli makamlar vasitasıyla bunu tespit ettirebilir ve hakkını geri alabilir. tabii kullanılmış ceyiz isterse.

bu önerinin dışında yapıalcak her konuşma maalesef, hanımlar arasında kalacak beddua töreni niteliğinde olacak. bu gibi insanlar var ve var olacak. önemli olan namerde hak ettiği gibi davranmaktır.
çok fazla taksitle almadı
genelde tek çekim aldı, borçtan çok korkuyor
ama dediğin gibi ispat edebilir
yasal yollara başvurmayı düşünür ve isterse, elbette yapılabilecek çok şey var
biz de sonuna kadar arkasında oluruz
kararı kendisi vermeli ama
teşekkür ederim canım

şuan ben sok oldum..Rahmetli babasından annesınden kalan maasla bakmıslar kıza zaten..Onun babasının evını satıp ev alıp yedıgıne ıctıgıne say ne demek? hadı onuda gectım ne curretle kızın ceyızını karsı tarafa verırler yahu?? ben olsam ceyınız gıden kızla yanı kuzenımle konusurdum ve onu yerın dıbıne sokardım.Sessız kalmasın yahu ezık kaldıkca bu kızın basının ustune cıkarlar.
zaten cıkacakları kadar cıkmıslar.yazık gunah:KK42:

şuan ben sok oldum..Rahmetli babasından annesınden kalan maasla bakmıslar kıza zaten..Onun babasının evını satıp ev alıp yedıgıne ıctıgıne say ne demek? hadı onuda gectım ne curretle kızın ceyızını karsı tarafa verırler yahu?? ben olsam ceyınız gıden kızla yanı kuzenımle konusurdum ve onu yerın dıbıne sokardım.Sessız kalmasın yahu ezık kaldıkca bu kızın basının ustune cıkarlar.
zaten cıkacakları kadar cıkmıslar.yazık gunah:KK42:
ben de akşam ilk duyduğumda dondum kaldım
kıza nasıl teselli vereceğimi şaşırdım
şimdi burdaki yorumların sayesinde daha sakinim
olabiliyormuş diyorum
çok akıllıca davranmak lazım
ve mutlak güven sadece ve sadece Allah'a
artık buna daha bir inanıyorum:110::110:

Ben de çok üzüldüm ve çok sinirlendim :KK11: Terbiyesizler. Bugüne kadar yaptıkları yetmez mi daha? Yasal yoldan halledilebilir mi bilmiyorum ama bir araştırın bence. Dayısı bir şey demiyor mu? Tatile geldiğinde dayısında kalsın. Ama lütfen şu etraf ne der mantığın bir kurtulun. Herkes kendini bildikten sonra millet ne derse der.

Ben de çok üzüldüm ve çok sinirlendim :KK11: Terbiyesizler. Bugüne kadar yaptıkları yetmez mi daha? Yasal yoldan halledilebilir mi bilmiyorum ama bir araştırın bence. Dayısı bir şey demiyor mu? Tatile geldiğinde dayısında kalsın. Ama lütfen şu etraf ne der mantığın bir kurtulun. Herkes kendini bildikten sonra millet ne derse der.
etraf ne der mantığı mı?
bunu nerden çıkardınız canım?

:KK57::KK57:okurken şok oldum ,bu nasıl teyze bu nasıl enişte .Yetim hakkı yemişler iflah olmazlar o ev onlara hayır getirmez,o çeyizde gelin olan kızlarına .Benim size önerim düğünü sırf çeyiz için ertelemeyin hatta olabildiğince öne alın onların yanından kurtarın gelininizi.Madem gelininizde kardeşinizde çalışıyor ufak ufak alırlar.

ayrıca konuyu şu anda kızdan başka eşim ve ben biliyoruz
kardeşim bile henüz bilmiyor
nişanlısı gelince konuşalım, telefonda anlatamam dedi
ben de hak verdim, kardeşimin de ilk tepkilerine açıkca güvenemedik
akşama da k.validemi ve k.pederimi çağırdık
bize yol göstermelerini, fikir vermelerini isteyeceğiz
hem annemle babamla da konuşulması gerektiği gibi onlar konuşurlar
annem temizlik takıntısı yüzünden doktora gitti, panik atak teşhisi de kondu
babam geçen yıl by pass oldu
sıkıntılı bir durumdayız yani

ne mutlu sizin gibi insanlara denk gelmesi ... allah yapılan iyiliği de kötülüğü de karşılıksız bırakmaz ... allah sizden razı olsun ne diyelim ... genede eşyaların kıza ait olduğunu bi şekilde duyurun kuzenin eşine kv falan ... eşyaları alnak istemese bile duyurun onlar bilsin nasıl bir aile ile katsı karsıya olduğunu ... yengesi falan görmüş eşyaları siz genede dayı ile konuşun derim ... allah yardımcınız olsun inşallah

:KK57::KK57:okurken şok oldum ,bu nasıl teyze bu nasıl enişte .Yetim hakkı yemişler iflah olmazlar o ev onlara hayır getirmez,o çeyizde gelin olan kızlarına .Benim size önerim düğünü sırf çeyiz için ertelemeyin hatta olabildiğince öne alın onların yanından kurtarın gelininizi.Madem gelininizde kardeşinizde çalışıyor ufak ufak alırlar.
kız zaten onların yanında kalmıyor
van'da görev yapıyor
tatil için gelecek, benim evimde kalacak
sonrasında yine tatile kadar van'da kalacak

Yukarda demişler ya sizde kalması doğru olmaz diye onu dedim. Kalsın sizde ne olur ki?
zaten bizde kalacak canım
ben evliyim, benim evimde yani
ama annemin evinde kalmasını biz de uygun görmeyiz
etraf ne der mantığıyla değil, uygun olmadığı için başka alternatif arardık

kız zaten onların yanında kalmıyor
van'da görev yapıyor
tatil için gelecek, benim evimde kalacak
sonrasında yine tatile kadar van'da kalacak
Tatlım anladım Van'da görevli kız. Tatilde annemlerde kalabilir ama erkek kardeşim orada etraf ne der demişler ya ben de onu diyorum.

Back
X