Teyze-Kuzen-Çocuk Sorunları

Bazı insanların böyle saçma sapan tavırları oluyor. Genelde kendi sıkıntıları oluyor ve bir şekilde sizi sıkıntıya sokup rahatlıyorlar. Sürekli olmasa belki tesadüfen aklına gelmiştir, belki özlemiştir diyeceğim ama her sizi çağırdığında oturup başkasını övüyorsa kendi ile ilgili bir sıkıntı var demektir. Benim de annemin arkadaşları kızlarını veya benimle yaşıt yeğenlerini benim yalnız ve yanlarında olduğum bir ortamda sürekli övmelerinden nefret ederim. Bir gün annemin bir arkadaşı dayanamayıp kızının kimya bölümünde olup deterjan ve ilaç vs yapıyordu, çalıştığı fabrikanın ürünlerini toplayıp saatlerce fiziksel anlattıktan sonra bir de bu ürünleri göstermişti. Sonra düşündüğümde fark ettim ki yıllarca kadın beni kendi kızının yanında gömmüş. Bir daha görüşmedim onlarla ama bu kadar patolojik olmadığı sürece kendimi zora sokmamaya çalışıp akrabam olanlara az katlanıyorum. Şimdi sizin teyze söz konusu olunca siz de şikayetinizi belirtin, anlar diye beklemeyin. Teyze ben burdayım ya neden onu şimdi böyle övdün vs diyebilirsiniz. Tartışmaya vs gerek yok ama o an hemen söyleyin. Bak çağıralım o gelsin o zaman diye şakalaşır gibi demekten sıkıntı çıkmaz.
Ben de sevmem öylelerini. Teyzem hep öyleydi. Eşi öldükten sonra değil hep öyleydi. Anlatmak istediğim,çocukken bile bu böyleydi. Şöyle yapıyor böyle olgun... Senin daha bir sürü yeğenin var. Ben kimim? Her dakika öyleydi o. Sadece üstüste bindi...
Peki şu sabun yapan kıza noldu profesör olabildi mi? :)))

Ben de seni cok iyi anladım ♥ sözde bana da o zeki sen değilsin eşşek gibi çalışıyorsun anca djsjsjsjsjsh gibilerinden laflar gönderiyordu. Ayrıca bu dönemde herkes üniversite okuyor, ve ülkenin yarısı da işsiz. Teyzenizin bunu bir başarı gibi görmesi beni güldürdü. Bence sen mutluyum huzurluyum hayatım gayet yolunda mesajları vermelisin ve aslında gerçekten de böyle olmalısın. Senin kendine olan güvenin, sevgin ne kadar yüksek olursa o kadar çok saygı görüyorsun. Ben bu gerçeği çok geç farkettim.
Çok daha iyi olmuş.
İnsana enerji veriyorsun. Sağ ol canım 😍 Aslında üzüldüğüm o konular dışında çokça şükür yolunda hayatım. Uzattığım, karşılık beklemeden sevgi gördüğüm bir sürü el var. Arkadaşlarım... Annem,babam... 💝 Çok haklısın aslında da insanlar bencilliklerinden çıksalar daha katlanılır olacak sanki.

Kadının kocası ölmüş, yardıma gideceğine onu övüyo o zaman o gitsin mi denir?
Teyzeye yardımın kıstası bu mu?
Elbette ki değil! Ama bir yeğeni o değil bir yeğeni de ben değilim demek istiyorum sadece. Nereye kadar ben olayım,kendi gezsin. Ama el üstünde tutulsun. Anlatmak istediğim bu.

Çok daha iyi olmuş.
İnsana enerji veriyorsun. Sağ ol canım 😍 Aslında üzüldüğüm o konular dışında çokça şükür yolunda hayatım. Uzattığım, karşılık beklemeden sevgi gördüğüm bir sürü el var. Arkadaşlarım... Annem,babam... 💝 Çok haklısın aslında da insanlar bencilliklerinden çıksalar daha katlanılır olacak sanki.
Rica ederim canım 😍♥️ dünya katlanılmazsa sen onu güzelleştir. Bazen bir çiçekte bulursun o mutluluğu, bazen içini ısıtan güneşte, bazen de bir gülüşte ♥️ dünya güzel bakmaya çalışanlar için güzel bir yer. Tabiki zorluklar üzgünlükler gözyaşları olacak. Ama geçecek ♥️ senin güzel kalbin sonsuza dek kalacak. Kötü insanların kalbine gölge düşürmesine izin verme 🌸🌼

Elbette ki değil! Ama bir yeğeni o değil bir yeğeni de ben değilim demek istiyorum sadece. Nereye kadar ben olayım,kendi gezsin. Ama el üstünde tutulsun. Anlatmak istediğim bu.
Bu aldığınız ben gitmem o gitsin kararıyla anlatamazsınız bunu. Lafı açılınca en zor gününde yanında ben varken o geziyodu. Kıymet görmek için böyle yapmak lazım demek ki. Ee ne demiş atalarımız deveye diken, insana.. Neyse anladın sen teyze, dersin. Öyle bir laf sokarsın ki bir daha senin yanında desturla anar onun adını.
Ağır gerçi bu laf. Sen meşrebine göre düzenleyip söylersin

Bu aldığınız ben gitmem o gitsin kararıyla anlatamazsınız bunu. Lafı açılınca en zor gününde yanında ben varken o geziyodu. Kıymet görmek için böyle yapmak lazım demek ki. Ee ne demiş atalarımız deveye diken, insana.. Neyse anladın sen teyze, dersin. Öyle bir laf sokarsın ki bir daha senin yanında desturla anar onun adını.
Ağır gerçi bu laf. Sen meşrebine göre düzenleyip söylersin
Böyle çok iyi oldu teşekkür ederim. Gözüm açıldı ama öyle sinirlendim ki yazarken bile eksik yazmışım. Yani vakit ayırıp da ilgilendiği bir durum bile değildi hani... Neyse ya zamanı var işte. Hani çocukları tabii ki yük olmadı. Kardeşim sayılırlar ama bu derece pişkinlik de rahatsız ediyor beni.

Rica ederim canım 😍♥ dünya katlanılmazsa sen onu güzelleştir. Bazen bir çiçekte bulursun o mutluluğu, bazen içini ısıtan güneşte, bazen de bir gülüşte ♥ dünya güzel bakmaya çalışanlar için güzel bir yer. Tabiki zorluklar üzgünlükler gözyaşları olacak. Ama geçecek ♥ senin güzel kalbin sonsuza dek kalacak. Kötü insanların kalbine gölge düşürmesine izin verme 🌸🌼
Geçmez dediğimiz neler geçmiyor ki... Ah işte... Aynı temennim sizler için 😍 Allah razı olsun. 💝🌸

İyi geceler kk üyeleri...
Birkaç konu açmıştım teyzemlerle alakalı zaten... Teyzemin eşi işten ayrılıp yeni işe girdiği için uzun zaman planları oturmadı. Teyzem de bir iş buldu ve çalışmaya başladı. İki küçük çocuğu olduğu için onlar da evde yalnızdılar. Diğer teyzemin kızı başka şehirde,okuyor. Bazense bir işi çıkıyor vs. Çocuklara bakmak için beni çağırmıştı gittim. Yalvar yakar. Tek başınalar diye çok da üzüldüm yani... Ama bir ne teşekkür ne bişey. Beklediğimden de değil. Sürekli *****dan bahsetmeler,övmeler. Çok seviyosan onu çağır yani. Falanmış filanmış da.. Sanki dört dörtlük gibi sürekli konusu açılıyor. Ben varken. Bir kere bana ilgilenip geldin diye teşekkür etmedi. Kıymetli o. Bu yüzden sevemiyorum. Kıskançlıktan değil ama değer görmek istiyorum... Kendimi çok dışlanmış hissediyorum. İnsanlardan soğuyorum. Bu sefer o teyzemin eşi vefat etti. Cenazeye gittim. Ama bundan sonra işim gücüm var benim de. Çağırsa da gitmeyeceğim. Minnet borcundan değil. Ben de babamın hayrına gitmedim sonuçta ama göze gelmemek ağrına gidiyor insanın. Siz olsaydınız ne yapardınız?
Kuzenlerden nefret ederim

Ben de sevmem öylelerini. Teyzem hep öyleydi. Eşi öldükten sonra değil hep öyleydi. Anlatmak istediğim,çocukken bile bu böyleydi. Şöyle yapıyor böyle olgun... Senin daha bir sürü yeğenin var. Ben kimim? Her dakika öyleydi o. Sadece üstüste bindi...
Peki şu sabun yapan kıza noldu profesör olabildi mi? :)))
Hayır ya! Benim mesleğim daha iyi ona göre, bir de okul hayatım daha iyi geçti. Şimdi düşünüyorum da böyle çok insan vardı. Allah’a çok şükür bu insanlara rağmen iyi bir yerlere gelmişim.

Akraba akbaba demişler:KK57:
Olunca da olmuyor olmayınca da olmuyor 😂😂

Valla akrabaya yardım yapacagına komşuna git arkadasına git inan ölene dek unutmazlar.Ama akraba bende ona bunu yapmıştım der hep menfaatçidirler
Haklısın ama sabretmeliyiz, biraz görmezden gelmelo biraz kendimizi geri çekmeliyiz. Bir şekilde bağları tamamen koparmadan bu gemiyi yüzdürmeliyiz 😂

Valla akrabaya yardım yapacagına komşuna git arkadasına git inan ölene dek unutmazlar.Ama akraba bende ona bunu yapmıştım der hep menfaatçidirler
Öyle haklısın ki.... Yedi kat elden kıymetli mesela o diğer teyzemin kızı. Etraftan da Allah razı olsun. El gerçekten daha değer veriyor insana... Sen de veriyorsun. Anlıyorsun. Birşey paylaşıyorsun. Çok başka.... ✨

Hayır ya! Benim mesleğim daha iyi ona göre, bir de okul hayatım daha iyi geçti. Şimdi düşünüyorum da böyle çok insan vardı. Allah’a çok şükür bu insanlara rağmen iyi bir yerlere gelmişim.
Çokça şükür... öyle insanlar maalesef her yerde var. İmtihan gibi. Sen böyle yazınca aklıma sır kapısındaki aileler geldi konuşup konuşup bir müzik yıllar sonra falan... :)) Allah hayırlı kapılar açsın inşallah.

Ben teyzemin hahahah bana neler dedıgını şuraya yazsam ben dersin buna mı üzülmüşüm
Seninki en azından başkasını övüyormuş...
Direkt sana hakaret etmiyormuş...

ben yaptığım iyiliği o iyilikten keyif aldığım sürece yaparım...
Teşekkür etmesine gerek yok inan...
Ama baktım artık bana bu iyilik zul geliyor canım istemiyor yapmam basit

keyif almıyorsan iyilik yapma teyzene....

Ben teyzemin hahahah bana neler dedıgını şuraya yazsam ben dersin buna mı üzülmüşüm
Seninki en azından başkasını övüyormuş...
Direkt sana hakaret etmiyormuş...

ben yaptığım iyiliği o iyilikten keyif aldığım sürece yaparım...
Teşekkür etmesine gerek yok inan...
Ama baktım artık bana bu iyilik zul geliyor canım istemiyor yapmam basit

keyif almıyorsan iyilik yapma teyzene....
Aslında keyif alıyorum,insan mutlu etmeyi çok seviyorum ama soğuyorum yani yapasım gelmiyor. Tezgahtaki kaşığı bile yıkayasım gelmiyor o derece. Hakaret değil de horlanma oldu. Benim fiziğimi eleştirdi falan...
Anlaşılan herkeste var bu akrabalardan. Siz şimdi görüşüyor musunuz teyzenizle? Ama kalp kırıyor yani...

Back
X