Teyzemın kızından nasıl kurtulabılırız

Biz de okuyoruz ama başkasını kullanarak değil. Birikimden çok ailemizin göderdiği parayı nasıl yettiririz diyoruz. Sınav günü bile yemek derdine düşüyoruz. Bulaşığı kimse söylemeden yıkayıp eve gelirken arkadaşımızı arayıp evde eksiz birşey var mı diye soruyoruz. Ve annemiz bize başkalarının sırtından geçinmek için gaz vermek yerine, kimseye yük olma kızım, kendi işini kendin yap, kimse sana bizim gibi bakmak zorunda değil derdi. Siz de kimseye bakmak zorunda değilsiniz. Bahsedilen kişi eli tutmayan bir çocuk değil kocaman aklı başında insan. O kadar akıllı ki yolunu bulmuş gidiyor. Hepimizin dertleri, sorunları oluyor. Arkadaşın derdi okulu bitirince sayenizde işyeri falan açmak olmalı ki bu gidişatta. Şimdi ne denir. Normaldir arkadaşım, alttan al ki biraz daha binsin tepene. Çocuğuna harcayacağın zamanı o kızın ayak işlerine harca. Eşinin gurbette kazandığı parayı biraz daha yedir de bir bilezik daha alsın çocuğunuzun okul parasıyla

Kolay bi durum olduğu söylenemez ama hayatta süprizlerle dolu.Varsayımlar üzerinede hayat kurulmaz belki ama bugün sana yarın bana değil mi ?
Burda o kadar öğüt veren kişiler hiç mi burda anlatılan kişilerden olmadılar?
Bilemeyiz ki belki bende çocuğumu ablama göndermek zorunda kalıcam yada ablam çocuğunu bana göndermek zorunda kalacak.Ablamın çocuğu nasıl kendi öz evladımdan ayırabilirim ki ? İyi ye iyi olmak kolay , marifet bilirsiniz zaten.Yapmayın arkadaşlar şurda kaç kişiyiz, toplumun parçasıyız bu şekilde insanları yönlendirirsek kim destek çıkacak birbirine ?
Üstelik bayanız anneyiz ya da anne adayıyız.Bazen bazı şeylere biraz sabretmek gerekiyor .Enayi olmak değil ama bu .
Burda yapılacak en en doğru şey alacak kuzenini bizim bütçemiz yetmiyor, sana bir tabak yemek koymak bizi eksiltmez ama ekstra harcamaların olduğu zaman hesabımız bozuluyor emin ol bu kendini yiyip bitirmekten evladır. Burda açılan konunun başlığına bakın bir teyzemin kızından nasıl kurtulabiliriz:S korkunç bir cümle .
Şöyle olsa daha önyargısız olurdum.
Teyzemin kızı ile olan problemimiz.Kusura bakmayın ama burda bir fesatlık var.
Bakın bazı şeyleri insan içinden göremez ama dışardan üstün körü gören biri olarak bu duruma fazla takmışsınız belli.Ve bu arada bende kuzenlerimle görüşmüyorum keşke zamanında yaptığımız hataları hiç yapmamış olsaydık diye diliyorum .Özlüyorum akrabalarımı...

Benimde nankör insanlara tahamülüm yok böyle insan okusa ne olur okumasa ne olur, yarin bu kişinin eli para tutsa o yapılan iyiliği hatırlıyacağını sanmıyorum,teyze kızının ahlanı beğenmedim o kim oluyorda o evdekinleri azarlıyor bu tipleri işyerlerinde görüyoruz okumuş ama adam yani insan olamamış bu tür küstah insanların hayatını kolaylaştırmamak gerek ezilsin belki anlar o vakit bazı değerleri

Teyzenin kizi bu kadar terbiyesizligi yapmaya utanmiyor da... Sen yaptigi terbiyesizligi yuzune vurmaya mi utaniyorsun? Benim mantaliteme gore karsimdaki kisi terbiyesiz ve yuzsuz ise onun iki kati karsilik vermlisin yoksa yaptiklarinin blincinde olmuyorlar. Sessiz kalmanla buyukluk bende kalsin diye dusunmenle o insan ne yola gelir nede sana tesekkur eder. Zaten ince dusunceli olup sizi tavrinizi anlayabilecek olsa yaptigi davranislarda bulunmaz. En iyisi hepiniz bir olup konusun gitmesi gerektigini soyleyin.

bende okuyorum.. burda halalarım var. ama evlerinin müsait olmadığını gördüğüm için hiç rica etmedim onlardan. şu an evsizim. ev arkadaşım sattı bende kiranın altından kalkamadım. şu an orda burda kalıyorum.. ama yine de rahatsız edicem diye akrabalarıma gitmiyorum.. ha çağırsalar da gitmem o ayrı. çünkü ben onlara güvenip buraya okumaya gelmedim. senin teyzenin kızı midesizse sende öyle olucaksın. çivi çiviyi söker başka yolu yok. açık açık söyle madem bu evde ev arkadaşıyız biz hepsine yetişemiyoruz. ya faturalı sen öde ya da kiraya yardım et de.emri vaki yap. haftasonu temizlik yapçaz bi yere söz verme de. yani arkadaşlarda yazmış zaten onu bıktırmadığın sürece gitmez. böyle rahat bi yer bulmuş parasıda cebinde..

bende okuyorum.. burda halalarım var. ama evlerinin müsait olmadığını gördüğüm için hiç rica etmedim onlardan. şu an evsizim. ev arkadaşım sattı bende kiranın altından kalkamadım. şu an orda burda kalıyorum.. ama yine de rahatsız edicem diye akrabalarıma gitmiyorum.. ha çağırsalar da gitmem o ayrı. çünkü ben onlara güvenip buraya okumaya gelmedim. senin teyzenin kızı midesizse sende öyle olucaksın. çivi çiviyi söker başka yolu yok. açık açık söyle madem bu evde ev arkadaşıyız biz hepsine yetişemiyoruz. ya faturalı sen öde ya da kiraya yardım et de.emri vaki yap. haftasonu temizlik yapçaz bi yere söz verme de. yani arkadaşlarda yazmış zaten onu bıktırmadığın sürece gitmez. böyle rahat bi yer bulmuş parasıda cebinde..

Canim bu durum derslerini cok etkiler. Arkadaslarinda da surekli kalamazsin. Ev arkadasida cok onemli zaten ev esyasi tasinma cok zor bir dert. Ayni anda evi tutmadiysaniz sonradan girilen evde duzen hic olmuyor. Insanlar ev arkadasi aldigini unutu 1-2 ay sonra cikmani istiyorlar. Ama evi ayni anda tutarsan cok esktrem birsey olmadan seni evden atamaz cunku kontratta adin olacak burasi benimde evim kimi nerden kovuyorsun diyebilirsin. Yada sonradan girersen mutlaka ev sahibiyle tanis kontratta adini eklet kimse seni cikaramasin. Ogrencilikte en zor sey bu ev sorunu o yuzden kendini garantiye al derslerini en cok etkileyecek sey. BENIM dersler alt ust olmustu yarin nerde kalacagim nerde yatacagim gidecek yerim yok diye dusunmekten psikolojim bozulmustu.

ne yüzsüz insanlar varya .terbiyesiz şey.valla ister kuzenim olsun ister kardeşim hiç tahammülüm yok o tür insanlara.bn çoktan saçından tutup atmıştım bile.birde korkuyomusunuz kendi evinizde onun yüzünemi bakıyosunuz morali bozukmu değilmi diye.yemek beğenmiyormuş..zıkkımın........ yesin töbe töbe ay nasıl sinirlendim ya nasıl tahammül ediyorsunuz.annenizede pes doğrusu kendi kızlarımı ileri yeğenimi heleki böyle kendini bilmez küstah birisi için evladını kıskançlıkla suçlayacak .bn olsam kesin tavrımı koyardım bnce pasif davranmayın derim..:47:

alısverıs yapmasak evı temızleyıp sılmesek o hıc yapmaz yemek yedıgı tabagı bıle toplamaktan acız bırı kac kere laf soktum su masayı toplayın mutfagın camı acık oldugunda ruzgardan ekmek kırıntısı yere dusuyor onun ustune basıyoruz gunah dıye yok anlamıyor anlamıyor bız alısverıs yapmasak yapmaz bı aksam yemek yapamadık kendıne lahmacun almıs odaya cekılmıs tek basına yıyıyor hıc oyle seyı dusunmez yada ısıne gelmez
aaaaaaaaaaaaaaaaa daha neler...
bısey ısmarladımızda markete gıdıyor ama bızm paramızla ıkı senedır aynı evdeyız 2ay oncesıne kadar yatagını bıle ben topluyordum en sonunda esım ıma ettı ben kendı yatagımı bıle kendım topluyorum karıma hıc bırakmıyorum dıe esıme soylesek bı caresını bulur ama esımı karıstırmak ıstemıyorum erkekler kadınlar gıbı sabırlı deıl en son soyleyecegını ılk basta soyler ve yapar

asla asrın hatası olurr..zaten içgüveysi deyip laf sokuyolarmış..
anneni haklı çıkaracak adım olur...

ne demek kendi evinde kendi misafirinin yanında seni azarlamak ona neymiş.ne yüzsüz insanlar var ya.açık açık konuşun.gitsin o kadar parayla özel yurtta kalsın

güzelim bazı seyleri yasayan bilir önce basına gelsın onsan sonra konuş ben yurtdıSINA tatıle gıttıgım ılk uç guneden sonra teyzem surat asmaya baslıyordu sen ne sevabından bahsedıyorsun mısafır bakmak öyle herkesın harcı deıl bı gunluk bir dava deıl bu ıkı yıldır bakıyoruz teyzem cocugunu 5 dk zevk ıçın dogurmadı yada annemın keSEsıne guvenerek deıl.bizde unıv okuduk aMA BASKASININKESESINE GUVENEREK MEZUN OLMADIK SENDE SANIRIM INSAN KULLANMAYI SEVEBNLERDENSIN YOK ABLANA GONDERECEKMISIN COCUGUNU ABLANA GUVENEREKMI DOGURACAKSIN COCUGUNU?YAZIK BU ZIHNIYETE

Kolay bi durum olduğu söylenemez ama hayatta süprizlerle dolu.Varsayımlar üzerinede hayat kurulmaz belki ama bugün sana yarın bana değil mi ?
Burda o kadar öğüt veren kişiler hiç mi burda anlatılan kişilerden olmadılar?
Bilemeyiz ki belki bende çocuğumu ablama göndermek zorunda kalıcam yada ablam çocuğunu bana göndermek zorunda kalacak.Ablamın çocuğu nasıl kendi öz evladımdan ayırabilirim ki ? İyi ye iyi olmak kolay , marifet bilirsiniz zaten.Yapmayın arkadaşlar şurda kaç kişiyiz, toplumun parçasıyız bu şekilde insanları yönlendirirsek kim destek çıkacak birbirine ?
Üstelik bayanız anneyiz ya da anne adayıyız.Bazen bazı şeylere biraz sabretmek gerekiyor .Enayi olmak değil ama bu .
Burda yapılacak en en doğru şey alacak kuzenini bizim bütçemiz yetmiyor, sana bir tabak yemek koymak bizi eksiltmez ama ekstra harcamaların olduğu zaman hesabımız bozuluyor emin ol bu kendini yiyip bitirmekten evladır. Burda açılan konunun başlığına bakın bir teyzemin kızından nasıl kurtulabiliriz:S korkunç bir cümle .
Şöyle olsa daha önyargısız olurdum.
Teyzemin kızı ile olan problemimiz.Kusura bakmayın ama burda bir fesatlık var.
Bakın bazı şeyleri insan içinden göremez ama dışardan üstün körü gören biri olarak bu duruma fazla takmışsınız belli.Ve bu arada bende kuzenlerimle görüşmüyorum keşke zamanında yaptığımız hataları hiç yapmamış olsaydık diye diliyorum .Özlüyorum akrabalarımı...

güzelim bazı seyleri yasayan bilir önce basına gelsın onsan sonra konuş ben yurtdıSINA tatıle gıttıgım ılk uç guneden sonra teyzem surat asmaya baslıyordu sen ne sevabından bahsedıyorsun mısafır bakmak öyle herkesın harcı deıl bı gunluk bir dava deıl bu ıkı yıldır bakıyoruz teyzem cocugunu 5 dk zevk ıçın dogurmadı yada annemın keSEsıne guvenerek deıl.bizde unıv okuduk aMA BASKASININKESESINE GUVENEREK MEZUN OLMADIK SENDE SANIRIM INSAN KULLANMAYI SEVEBNLERDENSIN YOK ABLANA GONDERECEKMISIN COCUGUNU ABLANA GUVENEREKMI DOGURACAKSIN COCUGUNU?YAZIK BU ZIHNIYETE

Hımm merak ettim siz neden annenizin evinde duruyorsunuz ?Çocuğunuzu annenize güvenerek mi doğurdunuz kendi evinizde yaşamak varken.Unutmayın sizin kız kardeşiniz de şu başlıkla konu açarsa hatırlayın beni .
Bebekli kız kardeşimden nasıl kurtulabiliriz...

Madem sorunu yurdun temiz olmaması, temiz olan yurtlar da vardır elbet, Kendine temiz bir yurt bulsun. O bulamazsa siz bulun biraz zorlayın onu yurda çıkması konusunda.
Bence bedavaya konmuş, iyi de para biriktiriyor. İşine geliyor bu durum bence.
Siz de ailecek yüz vermeyin. Biraz gururu varsa uzaklaşır, belki...

Hımm merak ettim siz neden annenizin evinde duruyorsunuz ?Çocuğunuzu annenize güvenerek mi doğurdunuz kendi evinizde yaşamak varken.Unutmayın sizin kız kardeşiniz de şu başlıkla konu açarsa hatırlayın beni .
Bebekli kız kardeşimden nasıl kurtulabiliriz...

ben ablasıyım canım ben senın gıbı dusunce yapım yok salakca seyler yazma o evde kalan senın gıbı basıt düşünen bir zihniyet benım aılemın durumu ıyıyse teyzemın kızı bunu kullanamaz bunu kullanıcak olan sadece kız kardesım eslerımız ve cocuklarımızdır artı birdaha bana salakca mj lar atma o beynındekı kıvrımları bagırsak niıyetıne kullananlarla konuscak zamanım yok

ben ablasıyım canım ben senın gıbı dusunce yapım yok salakca seyler yazma o evde kalan senın gıbı basıt düşünen bir zihniyet benım aılemın durumu ıyıyse teyzemın kızı bunu kullanamaz bunu kullanıcak olan sadece kız kardesım eslerımız ve cocuklarımızdır artı birdaha bana salakca mj lar atma o beynındekı kıvrımları bagırsak niıyetıne kullananlarla konuscak zamanım yok
Üniversite bitirmiş kardeşlerin iletişimine hayran kaldım açıkçası.Ben de ablamı çağırayım da oda benim yerime zeka seviyenizi size anlatsın.
Ne diyeyim kardeşim istediğinizi yapın .Ben size salak veya aptal diyemem ama merhametten yoksun insanlar olduğunuz açık.Yavrumuzun sadakasıdır deyip bazı şeyleri görmezden gelemediniz.Arkadaşlar görün bu bir misaldi bazı insanları kızdırdığınızda gerçekte nasıl insanlar olduklarını görürsünüz.Kuzeninizin az çok neden o şekilde davrandığı belli. Allaha emanet olun. Ettiğiniz hakaretler içinde hakkım helal olsun istemem sizin gibi insanlarla ahirette hesaplaşmak.

Keşke arkadaşa yazdıklarınızın yarısını gidip teyzenizin kızına söyleyebilseniz. Sorun falan kalmaz o zaman. Çünkü çözüm konuşmak. Çok basit. :ssz:

Bu arada mesajınızı kötü içerik olarak bildirdim. Alıntı yapma amacım da o. :34:

2 senesı var annemıde azarlıyor okuldan geldıgı zamn ılk yuz ıfadesıne bakıyoruz artık moralı nsl dıe teyzeme soyleyınce bnm kızın yapmaz oyle seyler dıyor kızına cok guvenıyıor

kızına guvenıyorsa cıksın ev tutsun kızıda,KUSURA BAKASIN ARTIK DEDIGIN GIBIYSE KATLANMAK ZORDUR YANİİ KENDINE AIT EVE CIKSIN BİRZAHMET

Abla kardeş dil pabuç gibi maşallah.
Ben sizin gibi tiplerin kendini ezdireceğini sanmıyorum.
Ya daaa reel hayattaki pasifliğinizi burada klavye artistliğiyle kapatmaya çalışıyorsunuz. Çok ayıp çok..

Back
X