teyzemin sorunlu gelini

sedaecrin

“Kırarlar diye hayal kurmaktan vazgeçilmez.”
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
7.800
1.834
398
başlıkta da belirttiğim gibi sorun teyzemin gelini. herkesin görüşü farklıdır bu tarz durumlara ama bize göre yaptıkları hiç normalde değil. şu an kendisi doğum iznin de olduğu için evin de fakat hiç bir işle ilgilenmiyor eşi yani teyzemin oğlu işten geliyor yorgun bir şekilde yemeği ona yaptırıyor temizlik ise 55 yaşında ki teyzeme kalmış vaziyette. ütüler ise her gün teyzemin evine geliyor günlük 13 tane felan gömlek ütülüyor teyzem sebebi ise bunların yani bu işleri yapmamasının bebeğini büyütüyormuş hanım efendi. bir sürü insan var bebeğini büyütüyor ama başka insanlara rahatsızlık vermeden elbette birbirlerine yardımcı olacaklar ama bu kadarı da fazla bize göre. Ayriyeten bazı yaptığı durumların da saçmalık had safha da düğün de takılan takıların hepsini kız kardeşine vermiş çünkü ev alacakmış fakat bunu eşine danışmadan yapmış bu da abimin ağrına gitmiş haliyle. elbette kardeşe destek olunur fakat bir aile içerisinde isen eşitliği yani görüşünü almalısın sonuçta evlilik birlik beraberlik demektir herkes kafasına göre hareket ederse evliliğin ne mantığı kalır. diğer bir olay ise teyzemin kızı şehir dışından geldi seminer için bebeklerine de küçük bir hediye almış ama o kadar uzak yoldan gelen misafire ne ikram ne bir güler yüz. kendi kız kardeşi gelmiş dışarda kahvaltıya çıkarmış yani böyle iki tarafta da ayrımcılık güden kişileir sevmem. yani şahsen onalr da senin sevdiğin adamın ailesi bir bütün olmak bu kadar zor mu ? en son olay ise sürekli teyzemin başına işte baız şeyleri kakıyormuş ve bir takım onların aile de iftira durumları da var malesef. bir de abimi kullanmaları çok sinir bozucu özel şoförleri gibi babası kapısına kadar kapıyı açtırıyormuş saçmalık bence saygı demek kapıyı açtırmak değildir bence başka türlü de saygı ifade edilir. işte durumlar böyle bizim aile de problemler olmasa keşke ama oluyor işte ufak problemler büyüyyor böyle sorun oluyor.

O kadın eşini gerçekten sevmiyor olabilir. Yada hamile olduğu için hamile psikolojisine bürünmüş olabilir. Her insan aynı değildir çünkü. Yaptığı birçok hata var ama bunlar görmezden gelinmeli. Yada karşınıza alıp güzel dille anlatmalısınız. Hamile değilim, olmadım. Bilemem o psikolojiyi. Her şeyi sorun ediyor olabilir. Duygusal davranıyor olabilir. Ama sizi haklı buldum yine de. Sonuç olarak ben sevdiğim adamla evlensem onun ailesine kötü davranamazdım. Çekinirdim hatta ütü falan yaptırmak ne bileyim. Yemeğimi de yapardım zor değil. Yemek yapmayı severim. Hem oturmakla bebek büyümez. Hareket etmek, egzersiz yapmak gerek değil mi? Ya biraz daha sabredin, ya da bu konuları konuşun onunla.

Aibiniz de yapmasın o zaman? Rahatsız olduğu noktada sesini çıkarsın. Teyzeniz günde 13 tane gömlek ütüleyemem" desin, bir günde 13 tane gömlek nasıl çıkıyor onu anlamadım ama. Yani size gelene dek sesini çıkarması gereken çok kişi var, çıkarmıyorlarsa hallerinden memnun olarak kabul edilirler.

Sebebi ne tam anlayamadim.
Abinizle nisanliyken nasildi?
Birde bunun hamilelik deprasyonu var,
hamilelik sonrasi deprasyon var.
Karektersizlik var..

Anlattığınıza göre evet çifte standart uyguluyor kadın, eşi ne diyor bu duruma? (Altın olayı olmaması gereken bir olay)

Ayrıca özel şoförlük dediğiniz nedir? Eşi istemese açmaz heralde kayınpederinin kapısını, zorla mı açtırıyorlar adama? Ayrıca kendi babasına yapsa hiç böyle konuşulmaz, aksine" vay vay adamın oğlunu bak be, arabaya binerken bile kapasını açıyor" derler.. Bu da çifte standart olmuyor mu?

Bir de günde 13 gömlek nasıl çıkıyor? Bu adam haftada 5 gün çalışsa bir ayda 260 gömlek eder. Abartıyor olabilir misiniz? Ayrıca ne kadarlık hamile? Teyzenizde ütünün lafını yapıyorsa ayıp yani.. Ablam evli barklı çocuklu ütüsünü hala annem yapar 50 yaşında.. Kendi kızı hamile olsaydı, aynı çekiştirmeleri yine yaparmıydı size merakta etmiyor değilim?

Gelininiz haklı demiyorum ama birazda empati yapın. Şu altın olayı dışında çokta önemli şeyler yok. Bence teyzeniz ve siz kuruntu yapıyorsunuz. Zira abiniz rahatsız olduğu durumlarda eşiyle konuşuyordur elbet..

Siz neden bu kadar burnunuzu sokuyorsunuz peki? Başkalarının değil kendi hayatınızla ilgili olursanız eminim daha mutlu olursunuz. :31: Kadın hamile rahatsız olabilir, güleryüz göstermedi demek için içini bilmek gerekir.

Sözüm meclisten dışarı ama eşek olursan semer vuran çok olur.

Demek ki herkes halinden memnun, kimse sesini çıkarmadığına göre.:6:

ilginç madem memnun değilse eşi neden sesini çıkarmıyor canım karıcım nedir bu halin demiyor böyle şeylerde erkeğin arayı bulması gerektiğini inaniyorum kadın deli değilse bir sıkıntısı derdi var bence hamile olmasıda bir etken tabide yani arkadaşında dediği gibi kendi kizi olsa ses etmezdı belkı teyzeniz ama genede kadının yaptıgı tabıkı mantıklı degıl ama yanı bu noktaya gelene kadar bu es bu kayınvalıde nerde ıdı neden guzelıkle yavrum bu boyle olmaz tamam hamıledır belkı gercekten sıkıntısı vardır amatatlı dıle bu ıs cozulebılır burda bence eş pasif kalıyor düşünüyorum ben eşimin ailesine bu şekilde davranabilirmıydım diye birincisi zaten vicdanım el vermezdi ikincisi eşim buna musade etmezdi oda benim aileme saygılı bende onun ailesine saygılıyım

abin koskoca adam rahatsız oluyorsa şöförlük yapmasın

teyzen koskoca kadın..istemiyorsa ütü yapmasın...

biraz şımartmışlar gelini sanırım...

Olaylara bizzat tanık olamadığınız için, size gelene kadar neler eklenmiş neler çıkartılmış bilemeyiz. Mesela bir evden hergün ütüye gönderilen 13 parça kıyafet nasıl çıkar bilemiyorum. Ya da o kapı açtırmalar filan belki kuzeniniz nezaketen bi - iki defa kapıyı açmış bu da teyzenizin zoruna gitmiş olabilir. Yani anlatmak istediğim tam olarak emin olamadığınız ve mudahale etmeye hakkınızın olmadığı konulara boş yere dertlenip kendinizi üzmeyin.

bende arkadaşlara katılıyorum abi durumundan rahatsızsa eşiyle konuşsun teyzen hergün gidip gelinin temizliğini ütüsünü yapmasın.kimse sesini çıkarmadığına göre hallerinden memnunlar demek ki :31:sen hiç karışma canım bu onların sorunu:40:

O kadın eşini gerçekten sevmiyor olabilir. Yada hamile olduğu için hamile psikolojisine bürünmüş olabilir. Her insan aynı değildir çünkü. Yaptığı birçok hata var ama bunlar görmezden gelinmeli. Yada karşınıza alıp güzel dille anlatmalısınız. Hamile değilim, olmadım. Bilemem o psikolojiyi. Her şeyi sorun ediyor olabilir. Duygusal davranıyor olabilir. Ama sizi haklı buldum yine de. Sonuç olarak ben sevdiğim adamla evlensem onun ailesine kötü davranamazdım. Çekinirdim hatta ütü falan yaptırmak ne bileyim. Yemeğimi de yapardım zor değil. Yemek yapmayı severim. Hem oturmakla bebek büyümez. Hareket etmek, egzersiz yapmak gerek değil mi? Ya biraz daha sabredin, ya da bu konuları konuşun onunla.

hamile değil doğum yaptı zaten. haklısın dediklerin de teyzem bu konu da biraz hassas davranıyor kırıcı olmamak için ama o da öyle yaptıkça üstüne geliniyor

Aibiniz de yapmasın o zaman? Rahatsız olduğu noktada sesini çıkarsın. Teyzeniz günde 13 tane gömlek ütüleyemem" desin, bir günde 13 tane gömlek nasıl çıkıyor onu anlamadım ama. Yani size gelene dek sesini çıkarması gereken çok kişi var, çıkarmıyorlarsa hallerinden memnun olarak kabul edilirler.

teyzem durumdan rahatsız olduğu için olayı bize aksettiriyor biz de kocaman bir aile olarak dertlerimize ortak oluyoruz her zaman. görüşünüze saygım sonsuz.

Sebebi ne tam anlayamadim.
Abinizle nisanliyken nasildi?
Birde bunun hamilelik deprasyonu var,
hamilelik sonrasi deprasyon var.
Karektersizlik var..

dediğin gibi her şey etkili olabilir. nişanlı iken hiçte böyle değildi sonradan çıktı. ayrıca teşekkürler görüşün için

Anlattığınıza göre evet çifte standart uyguluyor kadın, eşi ne diyor bu duruma? (Altın olayı olmaması gereken bir olay)

Ayrıca özel şoförlük dediğiniz nedir? Eşi istemese açmaz heralde kayınpederinin kapısını, zorla mı açtırıyorlar adama? Ayrıca kendi babasına yapsa hiç böyle konuşulmaz, aksine" vay vay adamın oğlunu bak be, arabaya binerken bile kapasını açıyor" derler.. Bu da çifte standart olmuyor mu?

Bir de günde 13 gömlek nasıl çıkıyor? Bu adam haftada 5 gün çalışsa bir ayda 260 gömlek eder. Abartıyor olabilir misiniz? Ayrıca ne kadarlık hamile? Teyzenizde ütünün lafını yapıyorsa ayıp yani.. Ablam evli barklı çocuklu ütüsünü hala annem yapar 50 yaşında.. Kendi kızı hamile olsaydı, aynı çekiştirmeleri yine yaparmıydı size merakta etmiyor değilim?

Gelininiz haklı demiyorum ama birazda empati yapın. Şu altın olayı dışında çokta önemli şeyler yok. Bence teyzeniz ve siz kuruntu yapıyorsunuz. Zira abiniz rahatsız olduğu durumlarda eşiyle konuşuyordur elbet..

direk emir verir gibi cümle sarfediyorlar mesela ali git kapıyı aç babama gibi. kendi babası kapısını açtırmaz evet böyle bir durum yaptırılıyor olsa çifte standart ama bu durum olmadığına göre çifte standart söz konusu değil. günde dediğim dün 13 gömlekti işte çalışıyor bir de üniforma felan hepsi işte. hamile değil doğum yaptı. bir tek tü değil ki teyzem evin temizliğie gidiyor her gün. bir kadının evli bir kadının biracıkta olsa sorumluluk sahibi olmaı gerekmez mi ? yine de görüşünüz için teşekkürler

Siz neden bu kadar burnunuzu sokuyorsunuz peki? Başkalarının değil kendi hayatınızla ilgili olursanız eminim daha mutlu olursunuz. :31: Kadın hamile rahatsız olabilir, güleryüz göstermedi demek için içini bilmek gerekir.

biz burnumuzu sokmuyoruz yanlışınız var ben demedim ki annem gitti geline şöyle böyle dedi sadece teyzemin derdine ortak oluyoruz ki gidipte gelinle konuşmuşluğumuz yok dertler konusunda burada da o derdi paylaştım sadece.hamile değil ayrıca doğum yaptı

Sözüm meclisten dışarı ama eşek olursan semer vuran çok olur.

Demek ki herkes halinden memnun, kimse sesini çıkarmadığına göre.:6:

teşekkürler yorumun için :34: ama teyzem malesef değil

ilginç madem memnun değilse eşi neden sesini çıkarmıyor canım karıcım nedir bu halin demiyor böyle şeylerde erkeğin arayı bulması gerektiğini inaniyorum kadın deli değilse bir sıkıntısı derdi var bence hamile olmasıda bir etken tabide yani arkadaşında dediği gibi kendi kizi olsa ses etmezdı belkı teyzeniz ama genede kadının yaptıgı tabıkı mantıklı degıl ama yanı bu noktaya gelene kadar bu es bu kayınvalıde nerde ıdı neden guzelıkle yavrum bu boyle olmaz tamam hamıledır belkı gercekten sıkıntısı vardır amatatlı dıle bu ıs cozulebılır burda bence eş pasif kalıyor düşünüyorum ben eşimin ailesine bu şekilde davranabilirmıydım diye birincisi zaten vicdanım el vermezdi ikincisi eşim buna musade etmezdi oda benim aileme saygılı bende onun ailesine saygılıyım

hamile değil. doğum yaptı zaten haklı oalbilirsiniz teşekkür ederim.

bende arkadaşlara katılıyorum abi durumundan rahatsızsa eşiyle konuşsun teyzen hergün gidip gelinin temizliğini ütüsünü yapmasın.kimse sesini çıkarmadığına göre hallerinden memnunlar demek ki :31:sen hiç karışma canım bu onların sorunu:40:

bana zaten laf düşmez işlerine karışarak sadece teyzem durumu bizlerle paylaştı ben de burada paylaşıyorum.

Back
X