Teyzemle Birbirimizi Sevmiyoruz

Annenizin onden gelmesini istemis aslinda size dair bisey belirtmemis abla sen onden gel demis yani siz dugun gunu de gidebilirsiniz anlaminda gibi geldi bana
Tam olarak öyle. Hatta benim gelmemi isteyen de yok zaten. Fakat anneme göre ben "çiğlik" yapıyorum. Kadına beni sevmeyen bir teyzem olduğunu izah edemiyorum.

Anneler öyledir ama. Ben de teyzemde kalmam otelde kalacam desem annem kızar 😂 ayıp olur der, olmaz öyle şey der, elalem ne der der, der de der...

Anne yahu sonuçta, ağzımıza mıçsalar sesimizin çıkmaması lazım. (Burada bahsedilen normal annelerdir, garip örneklerle gelmeyin 😂)
Yok yav Kudra bezdim ben artık başkalarına göre hareket etmekten. Yok o üzülmesin, yok bu kırılmasın diye diye b.k gibi bir hayatım oluyor sonra. Kalmıyorum teyzemde, otelde kalırsam gelirim derim ben direkt kendi anneme. :KK53:
"Nallı" olduğum için fazla ısrarın beni iyice delirteceğini biliyor annem. 20'lerimin ortasında delirdim, bir daha da iflah olmadım. :KK76: Biri daha sabrımı deniyor, yarın da onu çarpacağım az kaldı, şu an la havle aşamasındayım.

Hem sizin kalmanıza gerek yok. Orada birileri olmayacak mı? Teyzeniz kaldığı müddetçe refakat etsin. Bayılma durumunda sizi ararlar. Her şey bitince teyzenizden alırsınız.

Teyzenizle aranizdaki bu durumu acilen teke tek konusun kuzum sevsin sevmesin nedir yani olayi ?kirginsanizda acikca sorun kafaniza takilanlari kirmadan ama kirildiginizi soylersiniz jic olmadi kendini toparlar en azindan aklinda kalir ama kirmadan dikkatlice.. belki baska bir durum var belki siz yanlis anladiniz?

Tamamen aynı fikirdeyim ama uçak yolculuğu yapması yasak olduğu için otobüsle gideceğiz. Başı dönüp fenalaştığı için yanında benim bulunmam lazım. Yoksa asla gitmek istemiyorum. Teyzemin bana nasıl davranacağını biliyorum çünkü.
Annenızı bırakın teyzenıze, cıkın gezın dolaşın, gece yatmaya gelin, oh mis. Hem annenızle gitmiş, hem de teyzeyı ka'le almamış olursunuz :kahve:

Yok yav Kudra bezdim ben artık başkalarına göre hareket etmekten. Yok o üzülmesin, yok bu kırılmasın diye diye b.k gibi bir hayatım oluyor sonra. Kalmıyorum teyzemde, otelde kalırsam gelirim derim ben direkt kendi anneme. :KK53:
"Nallı" olduğum için fazla ısrarın beni iyice delirteceğini biliyor annem. 20'lerimin ortasında delirdim, bir daha da iflah olmadım. :KK76: Biri daha sabrımı deniyor, yarın da onu çarpacağım az kaldı, şu an la havle aşamasındayım.
Anneler ve babalar söz konusu olunca bende yelkenler suya iniyor. Hele ki hasta ve yardıma muhtaçlarsa.

Özel davetiye yollamalarını bekleyen yok da, anneme "Abla sen birkaç gün önceden gelip yanımda ol" deyip ikinci tekil şahıs kullanarak konuşuyor. Bundan ne anlamam gerek?
Ya o sözde bısey yok.Cocuklar evlenınceye kadar annenın uzantıları olarak görülür:)

Çok teşekkür ederim. Annemin duygu sömürüsü beni delirtiyor. "Sana kalsa kimse seni sevmiyor zaten, kafanda kuruyorsun" diyor. Değil ama işte. Annem akrabalarına aşırı bağlı biri. Babamın tarafına karşı bile beni savunmayan biri. "Ölünce cenazemize kim gelecek" kafasıyla her şeyi sineye çekiyor. Deli oluyorum.
Anneniz her şeyi sineye çekip kabullenebilir ve akrabalarına çok düşkün olabilir ama bu sizinde öyle olmak zorunda olduğunuzu göstermez. Ben çok anneciyimdir ama ben sizin söylemek istediğinizi anladım. Annemizle aynı fikirde olmamamız onu sevmediğimizi göstermez bence anneniz ne kadar diretirse diretsin siz de bir o kadar kararlı olun çünkü bu bir çıkmaz böyle sürüp gitmemesi için bir tavıt koymanızı tavsiye ederim. 🌸

Özel davetiye yollamalarını bekleyen yok da, anneme "Abla sen birkaç gün önceden gelip yanımda ol" deyip ikinci tekil şahıs kullanarak konuşuyor. Bundan ne anlamam gerek?

Nasıl söylemeliydi sizce ? "Abla sen birkaç gün önceden gelip yanımda ol istiyorum ancak hastalığından dolayı civcivgagasiyla gel , o da sana göz kulak olsun" mu deseydi ?

Evet, aslında konu gayet anlaşılır. Annemin en küçük kız kardeşi olan teyzemle yıldızımız barışmıyor. Birbirimizi sevmiyoruz. Teyzem ağabeylerinin çocuklarını sever. Annem de çoğunlukla öyledir. Çok iyi haladırlar ama iyi teyze değillerdir. Çünkü ağabeylerinin çocuklarını büyütmüşler. Biz her birimiz kuzenler olarak farklı illerdeyiz ve düğün/cenaze dışında pek görüşmüyoruz. Şimdi bu teyzemin kızı önümüzdeki ay evlenecek. Annem düğüne gidecek ama biraz rahatsız olduğu için benim anneme refakat etmem lazım. Kendisi meniere hastası. Kulağındaki sorun nedeniyle sürekli başı dönüyor. Ancak yıllar önce misafir olarak gittiğimiz bu teyzemin bana ve babama fazlalıkmışım gibi davranması aklımdan çıkmıyor. Annem de saflık derecesinde optimist bir insan. "Teyzenin seni sevmediğini nereden çıkarıyorsun?" diyor. İnsan kimin kendisini sevip sevmediğini anlar yani. Bir de düğüne annemi davet etti, beni değil.

Düğüne asla gitmek istemiyorum. Fakat annemin yanında olmam gerek. İstenmediğim bir yerde kalmayı da istemiyorum. Otelde kalmayı önerince de annem fıttırıyor. Tavsiyeleriniz nedir?
Gitmezdim çokta önemli değil beni ciddiye almayan ve nadir görüştüğüm insanların düğünü. Ben en yakınım kardeş gibi büyüdüğüm kuzenimin düğününe vize sınavıma girmeyip gittiğime bile pişmanım. Hiç değmiyor cidden. Benim teyzem yok annemle kuzen olan biri var ona teyze diyorum kızlarını seviyorum normalde iyi anlaşırız ama kadın beni aynı sizin dediğiniz gibi sevmiyorda istemiyorda anlam veremediğim bi durum zira aramızda ne bir negatiflik olacak muhabbet ne de tartışma dahi olmamıştır ama benim ki farkındaydı Allah'tan :D Aslında sizin annenizde biliyordur ama bilmezlikten gelip kızarak konuyu kapatmaya çalışıyor bence onların kafası başka çalışıyor çünkü :D Yinede kötü olmak istemiyorlar birbirleriyle ben bizim sülalede bunu anladım. Kardeş kardeşe bile iftira atıyor ama asla küsmezler sırf ele güne karşı küstü konuşmuyorlar dedirtmemek için. Bende annem yalnızlık çekmesin en azından beraber gezip köye gideceği eşi dostu onlar var diye sessiz kaldım hep. En güzeli sizin uzak kalmanız anneniz görüşsün ama sizsiz :)

sen o düğüne teyzen için değil annen için gidiyorsun aslında. öyle düşün.
seni çok iyi anlıyorum, benim de çok yakında dayım evleniyor 10 saat mesafede olacak düğünü. anamla araları bozuktu ben de rahattım, oooh bu düğün beni asla bağlamıyor diye seviniyordum kiiii dayı beyin anamla barışmak istediğini ve düğüne çağırdığını öğrendim. araları bozuk diye diğer aile üyelerinden bize yönelik bir baskı veya beklenti yoktu ama şimdi o beklentinin allahını göreceğiz muhtemelen. annem bi şekilde gider, sırf tepki almamak için gider diye düşünüyorum ama beni de sürükler mi derdi sardı beni. allahtan o da işinden dolayı kalamayacak giderse, düğüne katılıp yollara düşecek. mesafe yakın olsa asla dert etmem ama çok uzak, ertesi gün iş var, izin al diye baskı yapacaklar, izin almasına alırım ama departmanda tek olduğum için hem gitmeden önce hem de geldikten sonra epey karman çorman olur işlerim. ben işimi bahane edip kaytarmayı düşünüyorum açıkçası düğünden ama benimkinin sağlık sorunu yok. sağlık sorunu olsa mecbur ben de gidecektim.

Forumda bolca kulaklarını çınlattığınız dayınız mı evleniyor ? Hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim. Annemin duygu sömürüsü beni delirtiyor. "Sana kalsa kimse seni sevmiyor zaten, kafanda kuruyorsun" diyor. Değil ama işte. Annem akrabalarına aşırı bağlı biri. Babamın tarafına karşı bile beni savunmayan biri. "Ölünce cenazemize kim gelecek" kafasıyla her şeyi sineye çekiyor. Deli oluyorum.
annen benim annemin aynısı kardeş...Bu modeller adamı delirtiyo..Sürekli sen uyduruyormuşsun gibi davranıyo di mi..Aslında farkındalar da araları bozulmasın diye yapıyolar..Aynı seyleri ben yaşıyorum uzun süredir.Özelden yaz anlatayım neticeyi..Genelde ayrıntıya girmek istemiyorum..

Back
X