Teyzemle Birbirimizi Sevmiyoruz

Bende küçük teyzemi sevmiyorum..Zorunluluk olmadıgı surecede evıne gıtmıyorum..Annem sebebiyle gitmek durumunda kaldım bir kere..Onda da zaten hiç muhattap olmadık..Yani bir şekilde katlandım..Ama dakikalar yıl gibi geçmişti..🤷🏻‍♀️

Evet, aslında konu gayet anlaşılır. Annemin en küçük kız kardeşi olan teyzemle yıldızımız barışmıyor. Birbirimizi sevmiyoruz. Teyzem ağabeylerinin çocuklarını sever. Annem de çoğunlukla öyledir. Çok iyi haladırlar ama iyi teyze değillerdir. Çünkü ağabeylerinin çocuklarını büyütmüşler. Biz her birimiz kuzenler olarak farklı illerdeyiz ve düğün/cenaze dışında pek görüşmüyoruz. Şimdi bu teyzemin kızı önümüzdeki ay evlenecek. Annem düğüne gidecek ama biraz rahatsız olduğu için benim anneme refakat etmem lazım. Kendisi meniere hastası. Kulağındaki sorun nedeniyle sürekli başı dönüyor. Ancak yıllar önce misafir olarak gittiğimiz bu teyzemin bana ve babama fazlalıkmışım gibi davranması aklımdan çıkmıyor. Annem de saflık derecesinde optimist bir insan. "Teyzenin seni sevmediğini nereden çıkarıyorsun?" diyor. İnsan kimin kendisini sevip sevmediğini anlar yani. Bir de düğüne annemi davet etti, beni değil.

Düğüne asla gitmek istemiyorum. Fakat annemin yanında olmam gerek. İstenmediğim bir yerde kalmayı da istemiyorum. Otelde kalmayı önerince de annem fıttırıyor. Tavsiyeleriniz nedir?
Valla annem bana teyzeme baş sağlığına gideyim diye yalvardı yine de gitmedim .

Banane! Beni aramayan kadına baş sağlığı yapcam

Sizde sınırlarınizi çizin, ketum olun kararinizda

madem öyle annenize yolda eşlik edin teyzenize bırakın oradan siz otele geçin anneniz kızarsa da bir iş mecburiyet uydurursunuz artk gönlü olsun diye

Annen tek gitsin diyenleri yecüc ve mecüc mü yetiştirdi allah aşkına, kadın hastaymış annesi hasta tek gidemiyor ötesi mi var valla şu forumda neler görcem daha bakalım.
Konu sahibi ben olsam annemle birlikte o şehre gider ama düğüne katılmazdım, anneme de yan şehirde kankası evleniyor orda şahitmiş o yüzden gelemedi dedirtirim.

Forumda bolca kulaklarını çınlattığınız dayınız mı evleniyor ? Hayırlı olsun.
evet ta kendisi :D teşekkürler. ailevi kavgalarımızdan dolayı uzun zamandır ben ve annem konuşmuyoruz kendisiyle. dün annemle konuşmuşlar ama annem bana asla bu konuşmadan bahsetmedi, ben de o konuyu açana kadar bilmiyormuş gibi yapıcam.

Niye teyzesinin gerçekten sevmediğine inanmadınız ki? İnsan sevilip sevilmediğini gayet de hisseder. Büyük ihtimalle ailede erkek çocuk ayrımı var ki iyi halalar ama iyi teyze değiller. Belki de konu sahibinin babasını sevmiyor kızı da o yüzden sevmiyor, görülmeyen şeyler değil. Ben gidip de o evde asla kalmazdım, anneniz istiyorsa onlarla birlikte kalsın ama siz otelde kalabilirsiniz. Benim hatır için yapabileceğim bir şey değil bu, anlatılanlara göre kızın da annesinde hatrı yok, hep akrabalarını ondan önde tutuyor. Başka düğüne katılacak akrabanız yok mu, onlardan biriyle gidemez mi?

Gideceğiniz şehir güzel turistik bir şehir mi?
Ben annemle gidip kahvaltıdan sonra çıkar kendi başıma şehri gezerdim o bikac gün böylece çok muhatap olmazdım.
Teyze de düğün telaşından size sarmaz diye düşünüyorum eğer canınızı sıkacak bir laf ederse de ben buraya anneme rafakat etmek için geldim gibi bir lafla ağzının payını verirdim.

Anne ve teyzeler kutsaldır muhabbetini bırakalı çok oldu ya geçelim artık o kafaları kim nerede sevgi huzur buluyorsa orada olmalı hatır gönül meselesiyse bu her iki taraf içinde geçerli.
Ama burada kilit nokta annenizin hasta olması o yüzden ben giderdim.

Ben de mecburen gidersem gün içinde şehri gezeceğim artık. Yapacak bir şey yok. Annemin hatrı için bile olsa gün içinde katlanamayacağım.

İdare etmelisiniz, 2 hadi 3 gün olur en fazla.
Anlaşın annenizle, 2 günden fazla kalmamaya çalışın.
Sizi ayrıca davet etmezler zaten, ben hiç kuzen düğününe davet edildigimi hatırlamıyorum, davetiyelerini de bilmiyorum.
Hem aile bireyleri tek tek davet edilmez, hem de yakın akraba davet edilmeyebilir bile yani, tarihi bilir gider akraba.
Annenizden otelde kalmasını bekleyenezsiniz, siz tek kalabilecekseniz kalın.

Sizi anlıyorum ama annenizin hatrı için idare edebilirsiniz, ömrünüzde kaç defa yapmanız gerekecek ki bunu.

Back
X