• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Thefirstgrader'in Zayıflama Günlüğü

thefirstgrader

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
48
0
96
Ankara
merhaba arkadaşlar şeker hastası olduğumdan kaynaklı ayrı bir konu açma ihtiyacı hissettim.5 yıldır şeker hastasıyım.tanı ilk konduğunda kilom 102 idi.doktorum kilo vermem gerektiğini söyledi.ilk 1 yıl kilo verme gibi bir isteğim olmadı.şeker hastası iseniz o istekde siz kararlı olmadığınız sürece gelmez.Sonraki yıllarda arada bir diyet yürüyüş derken 77 kiloya kadar düşebildim.verdiğim kiloları almamaya gayret ettim tabi.son 5 aydır ne bir diyet ne bir egzersiz yaptım.dolayısıyla bu kiloda takıldım.geçenler diyabet doktoruna gittiğimde ideal kiloma düşmem gerektiğini söyledi.daha sağlıklı olabilmem ve çocuk sahibi olmak istediğimde ileride sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebilmem için.daha önceleri diyetisyene gittiğim için nasıl beslenmem gerektiği konusunda az çok bilgim var.ben kendi beslenme tarzımı ve bu süre zarfında neler yaptığımı sizlerle paylaşmak isterim.eğer sizde bana katılmak isterseniz bana destek olmak isterseniz mesajlarınızı bekliyorum.benle beraber diyete başlamak istiyorsanız diyabeti olanlar için özellikle özel bir durumumuz olduğu için diyetisyeninizden size özel diyetinizi kullanmanızı öneririm.siz benden ben sizden cesaret alarak başarı elde etmeyi umuyorum.her zamanki diyet başlangıç yanılgılarına aldanmayarak yarında itibaren demeyerek şimdi şuanda diyete başlıyorum arkadaşlar.

merhaba arkadaşlar şeker hastası olduğumdan kaynaklı ayrı bir konu açma ihtiyacı hissettim.5 yıldır şeker hastasıyım.tanı ilk konduğunda kilom 102 idi.doktorum kilo vermem gerektiğini söyledi.ilk 1 yıl kilo verme gibi bir isteğim olmadı.şeker hastası iseniz o istekde siz kararlı olmadığınız sürece gelmez.Sonraki yıllarda arada bir diyet yürüyüş derken 77 kiloya kadar düşebildim.verdiğim kiloları almamaya gayret ettim tabi.son 5 aydır ne bir diyet ne bir egzersiz yaptım.dolayısıyla bu kiloda takıldım.geçenler diyabet doktoruna gittiğimde ideal kiloma düşmem gerektiğini söyledi.daha sağlıklı olabilmem ve çocuk sahibi olmak istediğimde ileride sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebilmem için.daha önceleri diyetisyene gittiğim için nasıl beslenmem gerektiği konusunda az çok bilgim var.ben kendi beslenme tarzımı ve bu süre zarfında neler yaptığımı sizlerle paylaşmak isterim.eğer sizde bana katılmak isterseniz bana destek olmak isterseniz mesajlarınızı bekliyorum.benle beraber diyete başlamak istiyorsanız diyabeti olanlar için özellikle özel bir durumumuz olduğu için diyetisyeninizden size özel diyetinizi kullanmanızı öneririm.siz benden ben sizden cesaret alarak başarı elde etmeyi umuyorum.her zamanki diyet başlangıç yanılgılarına aldanmayarak yarında itibaren demeyerek şimdi şuanda diyete başlıyorum arkadaşlar.

canım öncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah bir an önce sağlığına ve ideal kilona kavuşursun.:16:

Diyabet başlığı sanırım biraz ürkütücü geldi...aslında sağlıklı insanların yaptığı diyetlerden pek bir farkı yok hatta aynısıda denilebilir.sadece insülin direncinden kaynaklı biraz daha fazla efor sarfediyorsunuz.insülin yağ yakımını engelleyici bir faktör.şişmansanız insülin vücudunuzda fazlaca salgılanıyor.bu çok şişman şeker hastası olmayanlardada mevcut bir durum.fazla salgılanması siz şeker hastası olmayasınız diye zaten.ama o şişmanlık çok uzun süre devam ederse pankreas yoruluyor ve şeker hastalığı sinyali vermeye başlıyor.insülinin fazla salgılanmasıda vücutta direnç oluşturuyor.hem yağlar besleniyor hemde yakılması zor bir hal alıyor.insülin direncini kırmakta zaten zayıflamanız anlamına geliyor.ne kadar zayıflarsan pankreasın yükünü hafifletiyorsun.bu herkes için geçerli.ben bu tarz bilgilere ulaşmakta çok zorlanmıştım tabi.kimse yoksa ben varım diyerekten burada yazmaya kararlıyım.29 ocak 2013 bitişli bir diyet programı hazırladım kendimce kafamda ne yaptım ne yedim ne içtim buraya günlük yazacağımdır.geriye dönüp bakmak eminim çok hoşuma gidecek.öncelikle masama 1 er litrelik 2 şişe su koydum.malum bugün geç başladık bu işe dolayısıyla akşam tam olarak yaptıklarımı günsonu haber olarak anlatacağımdır.sevgiler:)

saat 16.00:1 adet şeftali
saat 19.00:salata,peynir,10 adet zeytin,2 dilim esmer ekmek,şekersiz çay(canım yemek yemek istemedi)
su:1 litre
egzersiz:yürüyüş bandında 20 dakika

günaydın
bugün zayıflamak düşüncesinin verdiği büyük bir heyecanla uyandım.birazda sebze meyve alışverişi için pazara gideceğim.
saat8.00:peynir
2 adet ceviz
domates üstüne hafif zeytinyağı gezdirilmiş
2 dilim çavdar ekmeği
not:beyaz ekmek açılık isteğini tetikler bu yüzden esmer ekmek diyet mönüsünün olmazsa olmazı.

ara öğün:1 porsiyon meyve(pazara gitmiştim orda erik büyüklüğünde hiyra diye daha önce görmediğim bir meyve yedim.ilaç gibi meyve dedi köylü kadın)
saat 13.00:3 dilim çavdar ekmeği üzerine acıka(1 dilim uno ekmek dilimi kadar)
daha sonra yiyeceklerimide yazayım
saat 16.00:1kepçe kızılcık
saat 19.00:2 kepçe zeytinyağlı kabak yemeği
2 kepçe mercimek çorbası
1 kepçe yoğurt yada 1bardak ayran
2 dilim çavdar ekmeği
salata
hoşgeldin iyibirgün :)hadi bismillah

alışma dönemimi erken sonlandıracağım çünkü dün akşamki mavi yeşil bisküviler şekerimi çıkarttı.
uygulayacağım listeyi veriyorum
sabah:peynir
10 adet zeytin/1 adet yumurta canın nasıl çekiyorsa
salatalık/domates
2 dilim çavdar ekmeği
ara:2 porsiyon meyve
1 çay bardağı yoğurt
içine bir silme çaykaşığı tarçın
öğle:2 kepçe çorba
2 kepçe sebze yemeği
2 dilim çavdar ekmeği
ara:2 porsiyon meyve
1çay kaşığı tarçın
akşam:3 yumurta büyüklüğü et/tavuk/balık/köfte/1 kepçe fasulye/1 kepçe nohut
bol salata
1çay bardağı yoğurt
çok ihtiyaç duyarsam ki şeşer hastaları duyar saat 21:00:1dilim çavdar ekmeği kibrit kutusu kadar peynir
dip not:/ koydum yada anlamına geliyor
dip not:günde 2 litre su
mutlaka hareket
dip dip not:bir diyetisyene yada doktorunuza göstermeden uygulamayın:56:

1 porsiyon Elma :
100 gr (1 orta boy)

1 porsiyon Portakal :
135 gr (1 orta boy)

1 porsiyon Mandalina:
135 gr (2 küçük boy)

1 porsiyon Kayısı:
100 gr (3-4 adet)

1 porsiyon Kiraz:
75 gr (12 adet)

1 porsiyon Vişne:
80 gr (14 adet)

1 porsiyon Greyfurt:
100 gr (1 orta boy)

1 porsiyon Yeni dünya:
6 adet

1 porsiyon Kırmızı erik:
50 gr (2-3 adet)

1 porsiyon Yeşil erik:
100 gr (10 adet)

1 porsiyon Çilek:
100 gr (12 adet/1 çay bardağı)

1 porsiyon Şeftali:
140 gr (1 orta boy)

1 porsiyon Armut:
100 gr (1 orta boy)

1 porsiyon Ayva:
100 gr (1/4 orta boy)

1 porsiyon Nar:
75 gr (1/2 orta boy)

1 porsiyon Kivi:
75 gr (1 adet)

1 porsiyon Ananas:
75 gr

1 porsiyon Kuru incir:
15 gr (2 adet)

1 porsiyon Kuru kayısı:
20 gr (3 adet)

1 porsiyon Kuru üzüm:
20 gr

1 porsiyon Kuru erik:
25 gr

şeker hastası iseniz meyve yi bir porsiyon yemek daha mantıklı.ben çok su içtiysem hareket halindeysenm şekerimi ölçtükten sonra 2 porsiyona çıkartıyorum.

merhaba benim annem de 5-6 yıl önce şeker hasatlığı teşhisi koyulmuştu..oda yaklaşık bi on kilo verdi.. şimdi gayet ideal kilosunda ve hepimizden daha sağlıklı besleniyor.. herşeyi kararında yiyor..inşallah siz de ideal kilonuza ulaşır, hastalığın etkilerini azaltmış olursunuz.. Rabbim yardımcınız olsun..

merhaba benim annem de 5-6 yıl önce şeker hasatlığı teşhisi koyulmuştu..oda yaklaşık bi on kilo verdi.. şimdi gayet ideal kilosunda ve hepimizden daha sağlıklı besleniyor.. herşeyi kararında yiyor..inşallah siz de ideal kilonuza ulaşır, hastalığın etkilerini azaltmış olursunuz.. Rabbim yardımcınız olsun..

merhaba annenizede çok geçmiş olsun.şeker hastalığının vücutda zarar vermemesi için yapılması gereken en iyi tedavi kilo vermek.annenizin bu konuda başarı sağlamış olmasına sevindim.genelde şeker hastalığında büyük bir kısır döngü yaşanılıyor.çok fazla iştah ve şeker yüksekliğinden kaynaklı depresif bir hal sebebiyle kilo vermeye karşı isteksizlik ve yine şeker yüksekliği sebebiyleoluşan yorgunluk sebebiyle yapılamayan egzersizler ve yürüyüşler.annenizin bu kısır döngüyü yenmiş olması onun adına ve sizin adınıza mutluluk verici olsa gerek.ben tam anlamıyla kıramadım eskiye nazaran çok çok daha iyi olsamda sağlıklı insanlar kadar enerjik olabilmem için ideal kiloma ulaşmam gerekiyor.bu kiloda şekerde iniş ve çıkışlar yaşayabiliyorum.annenize uzun sağlıklı bir ömür diliyorum.şeker hastalığını ciddiye alanlardan olduğu için kutluyorum.Rabbim hepimize sağlıklı huzurlu bir hayat nasip etsin.teşekkürler

ara öğün:1 porsiyon meyve(pazara gitmiştim orda erik büyüklüğünde hiyra diye daha önce görmediğim bir meyve yedim.ilaç gibi meyve dedi köylü kadın)
saat 13.00:3 dilim çavdar ekmeği üzerine acıka(1 dilim uno ekmek dilimi kadar)
daha sonra yiyeceklerimide yazayım
saat 16.00:1kepçe kızılcık
saat 19.00:2 kepçe zeytinyağlı kabak yemeği
2 kepçe mercimek çorbası
1 kepçe yoğurt yada 1bardak ayran
2 dilim çavdar ekmeği
salata
hoşgeldin iyibirgün :)hadi bismillah

o meyvenin adı hünnapmış.çok güzel bir tadı var eylül ekim aylarında olurmuş.şeker hastalığına faydalı dedi satıcısı.tabi araştırmak lazım...

günaydın;
bende bugünden itibaren başlıyorum.daha öncede başlayacağımı yazmıştım.şimdi tamamen o moda girmiş durumdayım.listeyi vermişsin.ama gün içinde yediğinide yazıyorsunya o benim daha önemli.çünkü o listeden buzdolabında asılı var bitane.
bugün 17 eylül 2012 boyum:162 kilom:75 olmak istediğim kilom:60 bir arkadaşım bana sana en yakın hedefi belirle.sonra asıl hedefe adım adım ulaş demişti.bende onu dinliyorumşimdi.
İLK HEDEFİM:73 OLMAK
bakalım başarabilecekmiyim.ama sen bana iyi gaz verdin.fırsat buldukçada yazacağım.
bu arada egzersiz programınıda yazarmısın?
kocaman iyi bir gün geçirmeni umuyorum.

bugün iyi bir gün olsa gerek.güne zinde başlamana sevindim.ben biraz yorgun uyandım.dün akşam arkadaşlara gittik fazla kaçırmışım yemeği.o kadar zinde değilim ama devam tabiki arada fireler oluyor bu devam etmemek anlamına gelmiyor.şu an ev işleriyle uğraşıyorum belki akşama bir egzersiz olabilir.burada 73 yazacağın günü merakla bekliyorum.kim tutar bizi dimi.inşallah bende 75.:13:

bugün iyi bir gün olsa gerek.güne zinde başlamana sevindim.ben biraz yorgun uyandım.dün akşam arkadaşlara gittik fazla kaçırmışım yemeği.o kadar zinde değilim ama devam tabiki arada fireler oluyor bu devam etmemek anlamına gelmiyor.şu an ev işleriyle uğraşıyorum belki akşama bir egzersiz olabilir.burada 73 yazacağın günü merakla bekliyorum.kim tutar bizi dimi.inşallah bende 75.:13:

kim tutar?73 yazmaya can atıyorum.suyumu içiyorum.yediklerime kendimce dikkat ediyorum.en önemliside ne biliyormusun?gerçekten hazırım.önce beyinde biter derler ya.işte umarım pes etmem.kolay gelsin bize

Back
X