Tiksindiğin için insanlarla birlikte yiyememek

Tişört yakası ısırmamak için ağlıyorsunuz.

Daha abartılı ne olabilir sizce?

Sizce bunlar da abartı değil mi?

Ki doktora gitmek için günlük yaşamımızı etkilemesi, zorlaştırması yeterli.

Gitmelisiniz.

Siz ne yapıyorsunuz zeytin çekirdeğini, yutuyor musunuz?

Siz ne yapıyorsunuz zeytin çekirdeğini, yutuyor musunuz?

Yutmuyorum, peçeteye sarıp atıyorum. Ağzımdan yemek esnasında çıkan bir şeyi kimse görmek zorunda değil zira o bahsettiğiniz çekirdeği eliyle çıkarıp sofrada herkesin ortak kullandığı şeylere aynı elle dokunmak bana hijyenik gelmiyor kusura bakmayın. Benim hassas olduğum gibi başkaları da hassas olabilir ayrıca.

Yutmak mı geliyor tek çözüm olarak aklınıza?

Sakin olun, ne yaptığınızı merak ettim ve sordum, neden yargılamışım gibi tavır takınıyorsunuz?

"Peçeteye sarıyorum." demeniz yeterliydi.

Evet aklıma sadece yutmak geldi ve sordum.

Aynen bizim evde de zeytin çekirdeği için ayrı minik tabaklar vardır.
Kahvaltıya misafir gelince önce kocam zeytin atar ağzına,çekirdek için onu kullanır ki misafir de görsün onu kullansın diye.
Başka birinin evindeysek de peçeteye konur ama peçete de daima kapalıdır,çaktırmadan konur,insanları rahatsız etmemek için.
Ben zaten kocam çekirdeğini çıkarmazsa ağzıma zeytin koymam.

Aynı vallahi. Bizim evde de minik tabaklardan var. Kendi aramızda onu kullanıyoruz.

Peçeteyi de aynı şekilde rutin ağız çevresi temizliği yapar gibi çaktırmadan kullanıp katlıyorum dışarıda. Peçeteyi atacak yer yoksa yemek bitene kadar tabağın kenarına sıkıştırırım hep sofrada kirlilik olmasın diye.

Ben kendim ve ailem dışında eşimde görmüştüm bu davranışı sadece. Bir de size tanık oluyorum şimdi.

Ben anneciğimden gördüm bu hareketi,o yüzden evlenirken kayınvalidemin gönderdiği çay tabaklarını beğenmemiştim,bu işlevde kullanıyorum.
Hem kadın geldiğinde kullanıldığını görünce seviniyor hem de benim işime yarıyor.
Bu alışkanlığı kayınvalidem de bizden öğrendi onlar da yapıyorlar...
Yavaş yavaş da olsa çoğalıyoruz,merak etmeyin.
Ben evlenene kadar ağzıma zeytin koymadım mesela. Kocacım sağolsun işte şimdi 3-5 yiyorum. Yoksa elime bile alamam...

senin gibilere hasta diyoruz

bundan sonra 10 zeytin yiyorsam 20 tane yicem ohh çatır çatır yiyorum kızlar misafirlikte evde takmayın ya Allah aşkına forsu bozmuyor zeytin :)
tabak varsa tabaga yoksa peçeteye löp diye bırakıyorum..
asla böyle düşünenlerle oturup yemek değil su bile içmem elinden

Afiyet olsun.
Sizi bilmem de benim forsumu bozuyor işte.

oral dönemde bi sıkıntı mı yaşadınız acaba bebeklikte....
bu kadar iğrenmenizin bi nedeni olmalı
sonuçta siz de yemek yiyorsunuz ve o iğrendiğiniz şeyleri mutlaka siz de yapıyosunuz :)

Bu rahatsızlık bende ve kardeşimde de var.
Oda bende göre göre böyle oldu sanırım.
Başkasının bardağından su içmeyiz.anne baba kardeş dahil buna.

Şapırdatarak yemek yenilen bi masada bütün iştahım kaçar.tabağıma bakarak yemeğimi yer ve derhal kalkarım o masadan :)
Okul döneminde daha çok rahatsız oluyordum.ağzında yemek varken konuşurken suratıma hatta dudağımın kenarına ağzından bişeyler sıçrardı böğğğ.
Yada konuşurken tüküren arkadaşlarımdan buz gibi soğurdum.
Zor bir durum ya..

Valla aslinda ben de var bu ama senin kadar tiksindirmiyor beni. Ben bunlardan ziyade, mesela simit yersin sonra cayi icersin ya, bardakta susam, yemek parcalari kalir. Beni bu igrendiriyor
Ama bir sekilde yemegime devam ediyorum. Fazla takmamaya calis, yoksa tum sosyal hayatin bile etkilenir canim.

Ayni durum bende de var maalesef evde odamda ayri yiyorum abim sebep oldu buna yemek yerken cok guler guldurur hep agzindan firliyo resmen offf yiyemiyorum artik onlarla yapacak bisey yok

Yok canim değil ,bu durumu tedavi etmezsen dahada ilerliyor. Yardim alman lazim

Seni anliyorum ama biraz bartdigini düsünüyorum. Benim dedem bazen takma disini düzeltir masada bu gercekten cok igrenc ve gegirir ben ne diyim migdem bulaniyor her seferinde. Kim bilir biz nasil olcaz yaslaninca ama ne bilim insan biraz dikkat eder ama senin anneanende öyle migde bulandirici olay göremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…