Tişört yakası ısırmamak için ağlıyorsunuz.Şöyle takıntılarım var mesela beyaz ve yakası tırtıklı olan tişört çorap vs giyemiyorum giyersem tüm gün onları ısırmamak için kendimi zorlayarak ağlamakla geçiyor,yada mesela televizyon izleyemiyorum çünkü açıları beni rahatsız ediyor tamamen kare olması lazım ve boyumun çok üstünde olması lazım. Bunlara gözlerim doluyor ama obsesif daha abartılı bişey değil mi?
Şöyle takıntılarım var mesela beyaz ve yakası tırtıklı olan tişört çorap vs giyemiyorum giyersem tüm gün onları ısırmamak için kendimi zorlayarak ağlamakla geçiyor,yada mesela televizyon izleyemiyorum çünkü açıları beni rahatsız ediyor tamamen kare olması lazım ve boyumun çok üstünde olması lazım. Bunlara gözlerim doluyor ama obsesif daha abartılı bişey değil mi?
Sen iyi kısımlarını yazmışsın yine.
Kardeşimde de, bende de var aynı problem. Hiç unutmuyorum ikimizin de olduğu bir kahvaltıda biri ağzından zeytin çekirdeğini çıkarıp masanın üzerine koyunca ikimiz de aynı anda öeeh diye istemsizce tepki vermiştik. Karşımızdaki insan n'oluyor diye kalmıştı.
Bir de yemek yerken domatesin, biberin kabuğunu ayıklayan hattâ ağzından çıkartan insanlar var. Ben bi' keresinde sofradan kalkıp istifra etmiştim bu yüzden. Hele yemek didikleyen bir insanla asla aynı sofrada yiyemem.
Bunlar gayet olağan şeyler aslında onlara göre. Sorun bizde. Ben yemek yenildiği esnada sadece tabağa bakarak ya da farklı bir yöne bakarak üstesinden gelebiliyorum.
Bu konuda tiksinmediğim yegane insan eşim. Tanıdığım en temiz yemek yiyen insan. Gerçi tersi de olsa tiksinmezdim herhalde. Bu yüzden psikolojik diyebiliyorum ancak.
Çözümünü bulan beni de aydınlatsın.
Siz ne yapıyorsunuz zeytin çekirdeğini, yutuyor musunuz?
Yutmuyorum, peçeteye sarıp atıyorum. Ağzımdan yemek esnasında çıkan bir şeyi kimse görmek zorunda değil zira o bahsettiğiniz çekirdeği eliyle çıkarıp sofrada herkesin ortak kullandığı şeylere aynı elle dokunmak bana hijyenik gelmiyor kusura bakmayın. Benim hassas olduğum gibi başkaları da hassas olabilir ayrıca.
Yutmak mı geliyor tek çözüm olarak aklınıza?
Aynen bizim evde de zeytin çekirdeği için ayrı minik tabaklar vardır.Yutmuyorum, peçeteye sarıp atıyorum. Ağzımdan yemek esnasında çıkan bir şeyi kimse görmek zorunda değil zira o bahsettiğiniz çekirdeği eliyle çıkarıp sofrada herkesin ortak kullandığı şeylere aynı elle dokunmak bana hijyenik gelmiyor kusura bakmayın. Benim hassas olduğum gibi başkaları da hassas olabilir ayrıca.
Yutmak mı geliyor tek çözüm olarak aklınıza?
Aynen bizim evde de zeytin çekirdeği için ayrı minik tabaklar vardır.
Kahvaltıya misafir gelince önce kocam zeytin atar ağzına,çekirdek için onu kullanır ki misafir de görsün onu kullansın diye.
Başka birinin evindeysek de peçeteye konur ama peçete de daima kapalıdır,çaktırmadan konur,insanları rahatsız etmemek için.
Ben zaten kocam çekirdeğini çıkarmazsa ağzıma zeytin koymam.
Ben anneciğimden gördüm bu hareketi,o yüzden evlenirken kayınvalidemin gönderdiği çay tabaklarını beğenmemiştim,bu işlevde kullanıyorum.Aynı vallahi. Bizim evde de minik tabaklardan var. Kendi aramızda onu kullanıyoruz.
Peçeteyi de aynı şekilde rutin ağız çevresi temizliği yapar gibi çaktırmadan kullanıp katlıyorum dışarıda. Peçeteyi atacak yer yoksa yemek bitene kadar tabağın kenarına sıkıştırırım hep sofrada kirlilik olmasın diye.
Ben kendim ve ailem dışında eşimde görmüştüm bu davranışı sadece. Bir de size tanık oluyorum şimdi.
senin gibilere hasta diyoruzKızlar benim bir takıntım var insanlarla ve insan içinde yemek yerken çok zorlanıyorum sorun benim yiyememem değil ben düzgünce yiyorum ama insanların ağzını açması,belki yemek yerken konuşması,ağzını şapırdatması,dudağında susam kalması,dudağının üstündeki ayranın ıslaklığıbile beni delirtmeye midemi bulandırmaya yetiyor ve başka yerlere bakmaya çalışmaktan yediğimden bişey anlayamıyorum
Konu ise şu,anneannem il dışından bize geldi bana her gün yemek hazırlıyor birlikte yiyelim diyor ilk başlarda tamam dedim ama gerçekten o kadar zorlanıyorum ki yemek yerken tuzu ver dese bile kaçıp gidesim geliyor acaba ağzından bişey düştü mü vsdiye düşünmekten kendimi alamıyorum...ananemi üzmemek için bi kaç gündür doğru düzgün bişey yiyemedim gerçekten zorlanıyorum dün anneme söylemiş annem gelip bırak artık yaşlı başlı kadını üzmüşsün dedi... Böyle bi takıntısı olan var mı sizce nasıl atlatılır?
Afiyet olsun.bundan sonra 10 zeytin yiyorsam 20 tane yicem ohh çatır çatır yiyorum kızlar misafirlikte evde takmayın ya Allah aşkına forsu bozmuyor zeytin :)
tabak varsa tabaga yoksa peçeteye löp diye bırakıyorum..
asla böyle düşünenlerle oturup yemek değil su bile içmem elinden
Kızlar benim bir takıntım var insanlarla ve insan içinde yemek yerken çok zorlanıyorum sorun benim yiyememem değil ben düzgünce yiyorum ama insanların ağzını açması,belki yemek yerken konuşması,ağzını şapırdatması,dudağında susam kalması,dudağının üstündeki ayranın ıslaklığıbile beni delirtmeye midemi bulandırmaya yetiyor ve başka yerlere bakmaya çalışmaktan yediğimden bişey anlayamıyorum
Konu ise şu,anneannem il dışından bize geldi bana her gün yemek hazırlıyor birlikte yiyelim diyor ilk başlarda tamam dedim ama gerçekten o kadar zorlanıyorum ki yemek yerken tuzu ver dese bile kaçıp gidesim geliyor acaba ağzından bişey düştü mü vsdiye düşünmekten kendimi alamıyorum...ananemi üzmemek için bi kaç gündür doğru düzgün bişey yiyemedim gerçekten zorlanıyorum dün anneme söylemiş annem gelip bırak artık yaşlı başlı kadını üzmüşsün dedi... Böyle bi takıntısı olan var mı sizce nasıl atlatılır?
teşekkür ederim :)Afiyet olsun.
Sizi bilmem de benim forsumu bozuyor işte.
Yok canim değil ,bu durumu tedavi etmezsen dahada ilerliyor. Yardim alman lazimŞöyle takıntılarım var mesela beyaz ve yakası tırtıklı olan tişört çorap vs giyemiyorum giyersem tüm gün onları ısırmamak için kendimi zorlayarak ağlamakla geçiyor,yada mesela televizyon izleyemiyorum çünkü açıları beni rahatsız ediyor tamamen kare olması lazım ve boyumun çok üstünde olması lazım. Bunlara gözlerim doluyor ama obsesif daha abartılı bişey değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?