Tiksindim !!!

Millet ne der mis düğün yapmazsam. Dul kadın gibi mi evlenecekmişim öyle dediler :KK43:
O fakirse sen de fakirsin, sonuçta aynı mesleğe sahipsiniz. Düğün illa olacaksa beraber ödersiniz nedir yani? Bence ailen başka şeylerden ötürü bunları sana söylüyor. Hiç mantıklı değil çünkü.

Tiksindim hem kendimden hem ailemden .Geçen gün konu açmıştım ailem sevgilimi sevmedi diye . Bugün annem "Sevgilini kimseye soylemeyelim,belki olmaz kısmetini kapatmayalım. Başka kısmet çıkarsa bit de onunla konuşursun önünü kapatmaya gerek yok " dedi.
Ben de anne sacmalama hayatımda o varken başkasıyla ne diye evlilik amaclı konusuyum dedim.Annnem de sen salaksın o görüşür eminim ki dedi sen kendi onunu kapatıyorsun dedi .Çok kötü oldum o an sustum sadece ağlamamak için.
Babam da o çocuğun ailesi fakir. Düğün felan yapamazlar onlar masraf yapmazsa ben de yapmam dedi. Duğünü kendiniz yapın o çocukla evlenirsen 5 sene düğün masrafi ödersin dedi(ikimiz de öğretmeniz sevgilimle ) Cok kotuyum kizlar :KK43:
Nasıl bi aile nasıl bi düşünce nasıl bi zihniyet. ... ali olmadı veli olsun ama ali yedek kalsın der gibi. ....

Yanlış anlamayın ama egede maddi durum çok düşünülüyor gibi geliyor bana.buna birçok kez şahit oldum da bir kez daha duyunca ilginç geldi .tabi anne babanın maddi durumu önemsemesi haklı insan evladını düşünür.bilemiyorum bu insandan ne kadar eminsin ama ailenin söylediklerini kulak ardı etme yine de.

Yanlış anlamayın ama egede maddi durum çok düşünülüyor gibi geliyor bana.buna birçok kez şahit oldum da bir kez daha duyunca ilginç geldi .tabi anne babanın maddi durumu önemsemesi haklı insan evladını düşünür.bilemiyorum bu insandan ne kadar eminsin ama ailenin söylediklerini kulak ardı etme yine de.

Millet ne der mis düğün yapmazsam. Dul kadın gibi mi evlenecekmişim öyle dediler :KK43:
Dul mu???? Bu nasil bir yaftalamaktir Ailenize geri kafali demek istemiyorum da tavirlar dusunceler ilginc. Ben de nikah yaptim sadece. Ayip miymus. Sadece evlenip bosanmis kisiler mi nikah yapiyomus?
Allah akil fikir versin.
Sevdiginizin ustunde ceketi olmasin, icinde adam olsun adam.

Zaten evlenirken herseyi kendiniz yapin.dugun yapmayinda nikah yapin.koltuk takimi almayinda iki cekyat alin ama kendi cabalarinizla alin.
Kimseye laf vermemis olursunuz boylelikle.
Kimse sana bunu yaptim diyemez.
Yoksa evlendikten sonra cok dinlersin bu gibi sozler cok daha uzulursun

Mutlu olmak için düğüne ihtiyacınız yok. Çok şükür kendi paramızı kazanan, meslek sahibi insanlarız diye düşünmeniz lazım. Gerisi de birbirinize ne kadar uygun insanlar olduğunuzla alakalı, bunu da işleri aceleye getirmeden, tanımaya çalışıp, gözlemleyerek, aşkın gözünüzü kör etmemesini sağlayarak anlarsınız zaten. Ailenizin eş adayınızı beğenmesi önemli ama hayati değil. Sonuçta onunla ömrünüzü siz geçireceksiniz. Kaldı ki sizin ailenizin hiçbir mantıklı gerekçesi de yok. Anne babalar çocuğunun kötülüğünü elbette istemez ama her anne baba da her şeyin en iyisini bilemez. O yüzden ne gözü kapalı ailenizin fikrine ne de sevgilinizle evliliğe atlayın.

E ailen yanlis birsey dememiski. Davul bile dengi dengin. Madem kendinizden eminsin biz evlenecegiz herseyide halledecegiz de...

Evet maddi durum önemsiyorlarmış ben de anlamış oldum. Evlilik gibi durumlar olmadan önce bize insan getir diyorlardi işler ciddiye bindi hiç de öyle değilmiş megersem

Kızlar bu sabah yine kavga ettik ben kacicam galiba

Valla ben de egenin bağrında doğmuş büyümüş kendi geleneğine göre yetişmiş birisiyim, eşim yüksekovalı ailem çok sorun çıkardı ama her şeye herkese rağmen evlendim ufak tefek sorunlar hariç( ki hiçbir evlilik dört dörtlük değil) gayet mutluyum. Karşındaki kişiden emin olup olmadığınla alakalı bir durum bu eminsen ikna et aileni. Eşim de ben de öğretmeniz düğünü sadece ikimiz yaptık 60 milyara yakın borç yaptık çok şükür bir yılda da bitti yani Allah sağlık sıhhat iş güç versin borç bir şekilde ödeniyor

valla kotu olacak bi durum gormuyorum. evlenirsin de satafatli dugun yapmazsin. sevdiklerinle kucuk bi kutlama yaparsin. ev esyalarini yavas yavas alirsiniz.
sen sevgilini seviyor musun ondan haber ver. seviyorsan gercekten geri kalan fedakarlik gorunmez gozune. yok butun bunlar ciddi fedakarliksa cocuguda oyalama..

Hakaret ediyorlar

Olabilir, ben de ailemden cok hakaret duydum.

O adamla evlenirsen, bu sefer eşimden hakaret duydum diye baslik acacaksin.

El oglu icin annecigini uzmeye deger mi ?

Yakisiyor mu sana kaçacagim v.b sözler?

Sen kezban degil Ege nin kizisin. Silkelen.

Ailen istemiyorsa birak onu

Annenin rizasi alinmadan yapilan hicbir evlilik yurumuyor.

Annecigine saril, kucakla. El oglu icin deger mi?

Buradaki kizlarin gazina gelip de, anneni babani takma evlen diyenleri dinleme sakin.

Bize emek veren yetistiren anne babalarimiz tabi ki karisacak.

Hicbir anne baba durup dururken yavrusuna karsi cikmaz, iyiligini ister.

O kadar ailemin beklentisi yüksek ki.Ban diyorlar ki sen bu çocukla evlenirsen yazlari tatile gidemezsin diyorlar. Sanki baba evinde her yaz tatile gidiyorum .Dayımlar çok zengin çok lux yasiyr 2 3 senede bir görüşürz. Telefonla hep görüşüyoruz ama yüz yüze dediğim gibi oluyor .Annem diyor ki bu çocuk dayılara felan uyum sağlayamaz onların yanında çok ezik kalır diyor . Anne dedim biz bike 2 3 senede anca görüşüyoruz evli olsak zaten yine ayni olacak dedim .Olsun diyor önemli diyor

Yani annen baban da abartıyor
Birlikte çalışıp hepsinin üstesinden gelirsiniz
Sen ikna etmeye çalış canım
Yine de aileni ezip geçme

Senin 10 bin maaşın olsa onun 2 bin anlarım ailenin tavrını ama ikiniz de aynı meslektesiniz. evet gönül ister ailesinin durumu iyi olsun size tek kuruş harcatmasınlar ama her şey para mıdır? Borçsuz olunca bir ev tamamen huzurlu mu olacaktır?
Eğer sevgilin gerçekten adamsa ailenin düşüncesini takma derim. Düğün dediğimiz şey başkalar göbek atsın diye yapılıyor bir nevi. Sade bi nikahla da seni sevenler nikah salonuna gelir hediyesini verir.
Gerçekten sevgilin tekin kişi olmaz, sigara alkol alır, ne bileyim bazısı direk belli eder kendini işte, öyle biri olsa o zaman aileni dinle derim mutlaka.
Vaktiyle ben atanmadan lise mezunu bir sevgilim vardı ve evlilik düşünüyorduk. Ama bi türlü evlenemiyorduk. Annem ablamlar razıydı, amcamla tanıştırmak istedim amcam müsait değilim demişti. Meğersem onay vermiyormuş. NEyse bunun üzerinden 5 ay geçti bi şekilde ayrıldık. Şimdi evet amcam haklıymış diyorum. Ama bizim farklarımız daha fazlaydı ve o kişi benim atanmamı beklemiş kendince. Çünkü ayrıldıktan sonra tek bi mesaj atmayan adam atanacağım haberini duyunca sabahın 8inde aramıştı beni.

Back
X