Tiksindim !!!

Tiksindim hem kendimden hem ailemden .Geçen gün konu açmıştım ailem sevgilimi sevmedi diye . Bugün annem "Sevgilini kimseye soylemeyelim,belki olmaz kısmetini kapatmayalım. Başka kısmet çıkarsa bit de onunla konuşursun önünü kapatmaya gerek yok " dedi.
Ben de anne sacmalama hayatımda o varken başkasıyla ne diye evlilik amaclı konusuyum dedim.Annnem de sen salaksın o görüşür eminim ki dedi sen kendi onunu kapatıyorsun dedi .Çok kötü oldum o an sustum sadece ağlamamak için.
Babam da o çocuğun ailesi fakir. Düğün felan yapamazlar onlar masraf yapmazsa ben de yapmam dedi. Duğünü kendiniz yapın o çocukla evlenirsen 5 sene düğün masrafi ödersin dedi(ikimiz de öğretmeniz sevgilimle ) Cok kotuyum kizlar :KK43:
Parasız saadet olmuyor diyecektim ki ikiniz de iş güç sahibi insanlarsiniiz. Kimsenin parasına ihtiyacınız yok. Çalışır kazanır herşeye sahip olursunz zmnla. Önemli olan güven karakter huzur

Bilmiyorum bazen bende dşyorum aşk için her şeyi göze alırım ama bazen dışarıdakiler özellikle aile ve en yakın arkadaş daha objektif değerlendirme yapabilir. Konu fakir/zengin olmamalı ama daha büyük farklılıklar varsa bi kulak verebilirsin acaba gerçekten öyle mi yoksa ailen mi abartıyor diye.. en yakın arkadaşın mesela ne diyor ?

Sevgiline her acidan guveniyorsan aileni ikna et .
Ama gercekten taniyorsan..

Ama cok ufak suphelerin bile varsa tanimadan evlenip aileni karsina alma.

Maddi sorunlari hafife alma.
Zengin koca bul demiyorum sana ama maddiyat da cok onemli.
Ayaginizi yorganiniza gore uzatip bazi seylere katlanabilecek misiniz buna karar vermeniz lazim

Kızlar bu sabah yine kavga ettik ben kacicam galiba

yapmayın allahınızı severseniz, ülkemin eğitimli hem de öğretmen kadını bari kaçmaktan falan bahsetmesin yahu.
bu kişiler sizin aileniz, siz kendinizi onlara bile ifade edemiyor musunuz?
yahu ne olacak, biz planımızı yaptık, ben karşımdaki insandan eminim, biz evlenmeyi düşünüyoruz, siz de buyurun gelin diyeceksiniz. neden bavul toplayıp nikahsız evden ayrılasınız ki.

Ege bölgesinde çalıştım. Sanırım ailen kendi şehirleri dışında başka yere kız vermek istemiyorlar. Benim gördüklerim de öyleydi dışarı kız vermiyorlar. Bir de ege de düğünler filan çok masraflı yapılıyor gözlemlediğim. Asgari ücretle çalışan ailelerin çocuklarının düğününü gördüm ben ailem hepimiz memur halimizle yapamayız. Babanın düğün yapamaz demesi bundan sanırım. Bence sen önce o çocuktan emin ol. Bi noktada baban da haksız degil çok görüyoruz maaşlarını ailelerine gönderen kocaları öyle mi olacak mesela.

Bunun Egeli olmakla ilgisi yok profilinde Egeli yazıyor diye ona göre yorum yapılmış otomatikman.Eşim de 7 göbek Egeli , hiç de böyle değiller.Görümcemin eşi de başka bölgeden bir insan hatta.Ailede herkes sever sayar , ayrım yapılmaz.

Bence aileniz çocuğun ailesinin maddi durumu yüzünden değil öğretmen olmasından rahatsız.Evleniceğiniz insanın sizden çok kazanıp sizi yaşatması(!) gibi istek ve beklentileri olabilir.Düğün yapmak o kadar da zor değil iki öğretmen için.Ben de öğretmenim.Karı koca öğretmen olan çoğu arkadaşım her şeylerini kendileri yaptı anne baba desteği olmadan.

Ama sana şunu söyliyim : Kaçmak gibi bişeyi aklından bile geçirme.Ama gerçekten sevgiline güveniyorsan ve istiyorsan kavga etmeden isteklerini söyle ailene.Koca kadınsın yahu.

Kızlar ayrıldık .Ailem cok ağır seyler soyledi hiç rizalari yoktu ayrıldım.Ilerde daha büyük sorunlar çıkmasın diye .Aileler felan tanıştı ya şimdi de ayrıldık.kendimi dul kalan boşanmış biri gibi hissediyorum .Çok kötü oldum

Kızlar ayrıldık .Ailem cok ağır seyler soyledi hiç rizalari yoktu ayrıldım.Ilerde daha büyük sorunlar çıkmasın diye .Aileler felan tanıştı ya şimdi de ayrıldık.kendimi dul kalan boşanmış biri gibi hissediyorum .Çok kötü oldum
Hakkında hayırlısı olsun , umarım pişman olmazsın.

PES !

Sen bir ogretmensin !!!

Bu nasıl bir zihniyettir ??

Kezban deyince kiziyorsunuz.

Kendimi dul kalan boşanmış gibi biri hissediyorum ne demek ???

Sen Ege li değilsin , Ege nin kızları böyle değil çünkü.

Eğitim verdiğin, yetistirdigin öğrencilere yazık.

Yasinin 17 olmadigina eminmisin? Koskoooca ogretmen olmus bir bayan kacacagim falan diyor sonra biranda ayriliyor falan? Ilginc

"Kezban" derken?

Bir kadın kendi hemcinsine böyle diyorsa, erkeklerden ne beklenir ki?

ben yaftalari sevmem. cok sik kullananda sikinti oldugunu da dusunurdum ama hayatta bir seyler gordukce insan artik uzun uzun anlatamiyor derdini ve yaftalara basvuruyor bunu gordum. her zaman kolayciliktan soylenmiyor, bir seyler birikebiliyormus yani onu anladim. her ne kadar yine de etiketlemelere mesafeli olsam da bu ise yer yer bulasmaktan kacamiyorum milletimiz affetsin.
kezban lafini cirkin kotu giyinen kadina soyleyenler vardi bence alaksi yok. iste her sey zamanla anlam kaymasi yasiyor.

neyse cok uzattim. ben bu kezban denilen canlilarin kisisel ve psikolojik acidan sorunlu olup dunyayi kendi etraflarinda donuyor sanan bencil deli (istisnalar olsa da ekseriyetle lumpen) omur torpuleri oldugunu dusunuyorum. hani ben guncel ornek verdim ama daha bu tarz cok tip denk geldi. dedigim gibi, yaftaya giden yol bazen kuyruk acisi (aranizda illa kalp gonul isleri olmasina gerek yok ornekte de goruldugu uzere) cehalet vs degil bayagi bildigin tecrube ve maruz kalmadan da ileri geliyor olabilir. bana bile bunu yazdirdilarsa iste hesap edin.
ne bunun ne bunlarin hakkinda bu kadar yazmaya bilr degmez ama...

Dul olmayı ayiplayan konu sahibi, eğitimci, değil Ege li, ağır Kezban tipik ortadogulu

Back
X