Tiksindim !!!

Ben seviyorum ama ileride ya olmazsa diye çok ailemi karşıma da alamıyorum

Erkek cok, anne tek.

Herkesin yetisme sekli farkli. Bile bile lades demenin mantigi yok.

Ask in omru en fazla 1 ay.

Senin yaptigin yemekleri begenmeyecek. Agiz tadiniz, politik gorusleriniz, hayata bakis aciniz v.s bambaska.

Evlilik bambaska bir olay.

1 ay dan sonra senin yaptigin en ufak sey onun gozune batacak.

Ege de efelerin nesli mi tukendi ?

Herkes mi evlenirken böyle sorun yasadu
Eniştem cok zengindi annemlerin gün grubundan birileri vesile oldu tanıstılar annem söyle zengin böyle zengin diye bi heves istedi evlenmesini şimdi simdiki aklım olsa ona asla vermezdim kızımı diyor
Benim eşiminse dünya borcu var mahkemelik vs ona ragmen bilmelerine ragmen canım oglum diye sevip bi sen benim oglumsun diye yakınlık gösteriyorlar

Tek sorun maddiyatsa gelir gecer calısıyorsunuz herşey hal yoluna girer

Tiksindim hem kendimden hem ailemden .Geçen gün konu açmıştım ailem sevgilimi sevmedi diye . Bugün annem "Sevgilini kimseye soylemeyelim,belki olmaz kısmetini kapatmayalım. Başka kısmet çıkarsa bit de onunla konuşursun önünü kapatmaya gerek yok " dedi.
Ben de anne sacmalama hayatımda o varken başkasıyla ne diye evlilik amaclı konusuyum dedim.Annnem de sen salaksın o görüşür eminim ki dedi sen kendi onunu kapatıyorsun dedi .Çok kötü oldum o an sustum sadece ağlamamak için.
Babam da o çocuğun ailesi fakir. Düğün felan yapamazlar onlar masraf yapmazsa ben de yapmam dedi. Duğünü kendiniz yapın o çocukla evlenirsen 5 sene düğün masrafi ödersin dedi(ikimiz de öğretmeniz sevgilimle ) Cok kotuyum kizlar :KK43:
İkinizde öğretmen sen aileni takma iyi maaşı vardır . Ödersiniz herşey para değil

Tiksindim hem kendimden hem ailemden .Geçen gün konu açmıştım ailem sevgilimi sevmedi diye . Bugün annem "Sevgilini kimseye soylemeyelim,belki olmaz kısmetini kapatmayalım. Başka kısmet çıkarsa bit de onunla konuşursun önünü kapatmaya gerek yok " dedi.
Ben de anne sacmalama hayatımda o varken başkasıyla ne diye evlilik amaclı konusuyum dedim.Annnem de sen salaksın o görüşür eminim ki dedi sen kendi onunu kapatıyorsun dedi .Çok kötü oldum o an sustum sadece ağlamamak için.
Babam da o çocuğun ailesi fakir. Düğün felan yapamazlar onlar masraf yapmazsa ben de yapmam dedi. Duğünü kendiniz yapın o çocukla evlenirsen 5 sene düğün masrafi ödersin dedi(ikimiz de öğretmeniz sevgilimle ) Cok kotuyum kizlar :KK43:

Babanızı haklı buldum...

Aileler arası ekonomik farklılık problemdir, helede eşin ailesi fakir konumda ise..isterseniz ikimizde çalışın farketmez...

sevgilinden eminsen hiç kafaya takma sımsıkı sarıl. düğün masrafını kendinize göre yapın. siz anlaştıktan sonra her şey ödenir gider. herşey para değil aileniz sizin mutlu olmanızı istemeli öncelikle

Fakir derken nasıl Bi fakirlik?

Ailen normal değil hayatınla alakalı kararları kendin almalısın evlendiğinde mutlu olacağın kişiden emin olda varsın düğünün tam olmasın

Iki tarafta memur ve kimseye ihtiyacınız yok herseyikendiniz yapın ve utandırın insanları...

Zaten ikiniz de öğretmen iseniz ailelerden beklentiniz olmasın

Ailesi fakir derken ne demek istiyor

Kp vefat etse Kv gelir seninle oturur mu diyor

Yoksa kp fakir olsa bana ne

Evet daha yokluk bilerek büyümüş olur biraz farklı olur belki harcama kültürü de öğretmen Adam ayağını yorganına göre uzatır zaten

Ailene karşı öfkeli olabilirsin. Hakli olduğun noktalar vardır. Ama ben de nacizane fikrimi söyleyeyim:

Ben de öğretmenim. Babamin durumu iyi. Eşimin ailesinin iyi değil. Babam bunu sorun etmedi. Ben de etmedim. Ama bazen sen sorun etmesen de sorun nurtopu gibi doğuyor.

Şu hayatta emin olduğum bi şey var: anne ve babalar evlatlarının iyi olmasını ister..onlar tecrübeli. Bir bildikleri olabilir.

Sorgusuz sualsiz onların dediklerini yap diyemem . Ama şu dünyada onlardan daha çok kimseye güvenme derim.

Unutma.. koca kişisi ile ilişki bir imzaya bakarken.. ana baba ile bağın kan bağıdır .sakin babanın kapısını çarpıp çıkma .

O kapının sana kapalı olduğunu bilen kocadan da kork derim.

bu konuda kim ne derse desin bos. en iyisini sen bilirsin aslinda. iyice gözetleyip karar vermen lazim. hemen evlencekmisiniz ki? zamana biraksaniz zaten belki anlasmayip ayrilirsiniz

Sana bir abla tavsiyesi !

Asla ama asla ! Bir erkek icin aileni karsina alma... Sakin ha.

Ayni evde kalmadikca bir erkegi taniyamazsin. Babanin kapisi sana acik olmali daima. Biraksinlar bu humanist ayaklari duyar kasmalari

Ben dinlemedim. Senin gibi beni uyaranlara kulak asmadim.

Şunu kafaniza sokun, hicbir anne baba evladinin kotulugunu istemez.

Hicbir sey talep etmeyen ve fedakar olan kizlar kiymet gormuyor.

Tecrubeyle sabit bizzat yasadim.

Cevremde de iki defa gordum.

Mantik mantik mantik...
Kesinlikle sana katılıyorum o çektiği maddi zorluklarla en başta kendi mutsuz olacak anne baba ise sürekli kızlarına üzülecek. Arkadaşların en yakınların rahatlık içinde evlendikten sen hırsını adamdan çıkaracaksın boyle böyle aradaki aşkta bitecek.

Düğün yapmak zorunda mısınız?

Fakir derken nasıl Bi fakirlik?
Sevgilimin babası emekli inşaat ustası.Emekli olmuş ama yine de iş çıkarsa gidiyormus. 4.kardesler hepsi de okumuş.Tek bi iki katlı evleri var .Babam da diyor ki bu adamın 4 çocuğu bir de evleri var düğün yapacak durumları yoktur diyor .Onlar masraf yapmazsa ben de yapamam diyor.

İkiniz de öğretmensiniz
Neden bu kadar önyargı
O kadar ailemin beklentisi yüksek ki.Ban diyorlar ki sen bu çocukla evlenirsen yazlari tatile gidemezsin diyorlar. Sanki baba evinde her yaz tatile gidiyorum .Dayımlar çok zengin çok lux yasiyr 2 3 senede bir görüşürz. Telefonla hep görüşüyoruz ama yüz yüze dediğim gibi oluyor .Annem diyor ki bu çocuk dayılara felan uyum sağlayamaz onların yanında çok ezik kalır diyor . Anne dedim biz bike 2 3 senede anca görüşüyoruz evli olsak zaten yine ayni olacak dedim .Olsun diyor önemli diyor

Böyle babalara aslında yüzün tutacak şunu diyeceksin "keşke sen de o gece kondom taksaydin da, böyle bi babam olmasaydı"
İnsan evladı için, mutluluğu için yaşar. Ne biçim sözler bunlar. Koca koca insanlar.. Allah akıl fikir versin. İnşallah herşey güzel olur sizin için.

Back
X