Tiksinme bulantı yiyememe :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi encu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

encu

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2018
31
56
8
32
Merhaba. Gebeliğimin 6. Haftasındayım bütün yemeklerden tiksiniyorum kusma çok yok ama yemek düşününce bile midem bulanıyor. Mutfağa giremez oldum. Çok acıkıyorum ama yemek yiyemiyorum. Yaşayanlar var mı? Nasıl çözüm buldunuz buna :KK64:

Merhaba. Gebeliğimin 6. Haftasındayım bütün yemeklerden tiksiniyorum kusma çok yok ama yemek düşününce bile midem bulanıyor. Mutfağa giremez oldum. Çok acıkıyorum ama yemek yiyemiyorum. Yaşayanlar var mı? Nasıl çözüm buldunuz buna :KK64:
Ben hiç kusmadım ama yemek yemeden aç gezerken çok mutluydum öyle bir tiksinme vardı açım diyordum sofraya oturuyordum 2 lokma sonra doydum diyordum. Bir sorun olmaz 14. Hafta gibi geçti benim tiksinmem

Merhaba,

Haşlanmış patates yemenizi tavsiye ederim. Bana çok iyi gelmişti. Bulantıyı alıyor ve tok tutuyor. Bi de beyaz leblebi iyi gelebilir. Canınız istemiyor olsa bile midenizi boş bırakmamaya çalışın. Boş kaldıkça daha çok bulanıyor çünkü :( Mesela meyve, kuruyemiş, gibi şeylerle geçiştirebilrsiniz. Sabahları da yağsız kaşarlı tost bulantıyı hafifletir. Tuzlu çubuk kraker de iyi geliyordu bana. Benim de 9. haftadan sonra azalmaya başladı, 11 den sonra hiç kalmadı :) Sadece kokular arada rahatsız edebiliyor halen.

Hani hamilelik belirtisi için kızlar midem bulanıyor hamile olabilir miyim diyorlar ya valla yaşayınca anladım bu öyle böyle bir bulantı değil. Gece kalktığımda geri bulantıdan yatamadığım oluyor. Sudan tiksindim Bi ara içine portakal tarçın limon atarak bir nebze aştım 12. Haftaya kadar sürer dedi doktor. Bi yerde okumuştum çocuk annem bilmeden bişey yer diye kendine kalkan oluştururmuş ilk 3 aylık dönemde muhteşem bi yaratılış 😍

Hani hamilelik belirtisi için kızlar midem bulanıyor hamile olabilir miyim diyorlar ya valla yaşayınca anladım bu öyle böyle bir bulantı değil. Gece kalktığımda geri bulantıdan yatamadığım oluyor. Sudan tiksindim Bi ara içine portakal tarçın limon atarak bir nebze aştım 12. Haftaya kadar sürer dedi doktor. Bi yerde okumuştum çocuk annem bilmeden bişey yer diye kendine kalkan oluştururmuş ilk 3 aylık dönemde muhteşem bi yaratılış 😍
Evet ya öyleymiş bizi koruyor aslında zararlı besinlerden ama aç dolaşmakta güzel olmuyor tabi :olamaz:

Merhaba,

Haşlanmış patates yemenizi tavsiye ederim. Bana çok iyi gelmişti. Bulantıyı alıyor ve tok tutuyor. Bi de beyaz leblebi iyi gelebilir. Canınız istemiyor olsa bile midenizi boş bırakmamaya çalışın. Boş kaldıkça daha çok bulanıyor çünkü :KK43: Mesela meyve, kuruyemiş, gibi şeylerle geçiştirebilrsiniz. Sabahları da yağsız kaşarlı tost bulantıyı hafifletir. Tuzlu çubuk kraker de iyi geliyordu bana. Benim de 9. haftadan sonra azalmaya başladı, 11 den sonra hiç kalmadı :) Sadece kokular arada rahatsız edebiliyor halen.
Benim kilo problemim de var doktor kilo almayacaksin diyor. E bu şekilde de bişey yiyorum işte ama haşlanmış patates çok güzel fikirmiş doyurur en azından sadece leblebiyle beslenmekten iyidir teşekkür ederim :KK16:

Benmde 6. Haftada başladı. Beyaz leblebi tuzlu taze kraker iyi geldi biraz. Patateste faydalı olabilir :) bide tost tarzı şeyler iyi gelebilir aç kaldıkca bulantı artıyor

Back
X