- 14 Mayıs 2009
- 22.262
- 12.552
- 298
- Konu Sahibi zarpanditt
-
Kızlar kamuda inşaat mühendisi olarak çalışan birini tanıyor musunuz? Ulaşabilir misiniz bana böyle bir tanıdığınız varsa
Benim anlamadığım hayalin buyken nasıl vazgeçip devlette inşaat mühendisi olmakla yetiniyorsun? Ben de yıldız teknikte şehir ve bölge planlama okuyordum ama hayalim tıp :) bıraktım okulumu ve zaman kaybetmeden hayalimdeki işe doğru adım atmak istiyorum.. Ben de bu şartlarda ancak 30umda falan ayaklarımın üzerinde duracağım, napayım olsu geç olsun ama mutlu olayım:)
Yanlış anlamanı istemem belki de maddi açıdan ya da ailenin tepkisi açısından inşaatı bırakamıyorsundur elhamdülillah benm ailem destekledi yanımda oldu ama imkanın varsa kendine haksızlık etme
Ya ailem destekler desteklemesine de ben kafayı yerim. Düşünsene ömrünün yarısını asalak gibi geçiriyosun. 30una gelmişsin ve hala annenden para istiyorsun. Yaşıtların çoluğa çocuğa karışmış sen hala okula gidiyorsun. Zor kararlar bunlar. Kolay kolay karar veremiyosun.
Canım ben hiç 'asalak' gibi olacağımı düşünmedim:) e şimdiye kadar da zaten hiç olmadım. Daha kaç yaşındayım ama kaç iş deneyimim var gerekirse yazları çalışıp kışları okurum hem devletten kredi alıyorum tabi bu sürekli olmayacak ama yine bu tarzda şeyler bulabilirim:)
Evlilik çoluk çocuk konusu da nasip olanı Rabbim zaten verir, ben hastaneye geçtiğimde yani intern olduğumda evlenmeyi düşünüyorum hayırlısıyla,çocuk da nasip kismet:)
Hayallerim tıp değil de para kazanabilmek, çoluk çocuğa karışmak diyorsan o senin bileceğin iş:)
Sen istedikten sonra hiçbir engel sana dağ görünmez sadece ufacık tepecikler olur:)
Bilmiyorum çok kararsızım. Çok mutsuzum. Her şey belirsiz. 26 yaşında tıp fakültesine başlamaya değer mi? Yani benimki biraz manyaklığa benziyo. Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama benim yaşımda birisi için tüm bu yorgunluklara değmez gibi geliyor ama bir çılgınlık da yapabilirim tabii. Burs bulursam kredi çekersem götürürüm sanki bu işi. Bakalım.
Tıp okuyan öğrenciler çok rahat burs buluyor, bence bölümünü bitirmeyi beklemene gerek yok tabi sen bilirsin ama vakit kaybetmekten başka bir şey olmaz sonuçta o işi yapmak seni mutlu etmeyecek... Ben şu an 21 yaşındayım, okula başlarken 22 olacağım :)
Yok. Yine de bir diplomam olsun elimde. Tıp herkesin isteyerek başladığı bir meslek ama zamanla yıpranma olasılığı da yüksek. Yani yarın bu süreçte istediklerimi bulamazsam bir dönüşüm olsun. Elimin altında bir diploma hazır bulunsun. Sana da başarılar dilerim. Umarım kazanırsın ve mutlu olursun :)
Kızlar teknik üniversitede inşaat mühendisliği okuyorum. Bitince sınava tekrar hazırlanmak istiyorum. 26 yaşında tıp fakültesine başlamak fikri saçma mı sizce? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkür ederim :)
Daha önce almadıysan şansın olabilir evet ama kredi vs aldıysan alamazsın diye biliyorum.
Bu arada yorum yapmak gerekirse tamam cesaret işi o yaşta tekrar hazırlanmak falan sonuçta sağlam psikoloji gerektirir ki uzun bir eğitim dönemi olan ve çalışma hayatı da bi o kadar zahmetli olan bir bölüm ama ben "Tıp için değer mi" sözünüze takıldım sanki gerçekten istemiyorsunuz sadece hevesmiş gibi hissettim. Eğer yanılıyorsam ve bir engeliniz yoksa maddi manevi denemeye hayalinin peşinden gitmeye değer zaten önce bir sınava girin daha sonra karar vermeniz kolaylaşacaktır
Yani heves gibi değil de olmaz diyen çok var. Ömrümün yarısını okuyarak geçirecek olmak bana biraz tuhaf geliyo ama bi yandan da istiyorum. Bilemedim ki hiç. Siz tıp mezunu musunuz
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)
Ben de hazırlanmaya başladım. Bu başlık altında veya özel mesaj yoluyla biribirimizi motive edebiliriz arasıra. Tekrar hazırlanan herkese sınavda başarılar dilerim.kolay gele arkadaşlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?