- Emoji Skoru
- 29
- Puanlar
- 3
Merhaba. Ben geçen yıl nisanda rutin kbb muayenesinde boyun usg de tiroidimde 9mm tespit edilen papiller nodül sebebi ile ameliyat oldum ve tirodimin sol tarafı alındı. Şuan 25 haftalık hamileyim. Tsh yüksek çıkınca usg baktırdık ve daha önce sağ tarafta 4mm kistik görünümlü olan nodülüm 5x3mm santralinde fokal kalsifikasyon olan kistik nodül şeklinde yazılmış yeni usg de. O an korktuğumu görünce radyolog korkma hemen sadece nodülün ortasında kalsifikasyon var 3 ay sonra bidaha bakalım dedi. Ama nasıl korkmayayım karnımda bebekle
normal zamanda söylense bu çok takmam biyopsi alınır kötü ise tiroidin diğer kısmı da çıkarılır derim kendimi teskin ederim. Beni ameliyat eden doktorla konuştum doğumdan sonra gel bakalım dedi. Başka bir hoca ile görüştüm o da 3 ay bekleme 1.5 ay sonra bakalım duruma büyümüş mü değişmiş mi dedi.eşim kötü birşey çıkarsa ne olur diye sorunca Karnında bebek varkende olur bu ameliyat dedi. Korktum iyice
Hamilelikten büyümüş ve değişmiş olabilir mi hormon kaynaklı diye sorduğumda büyür sadece değişmez dedi. Tedirginim ne yapıcam bilemedim. Böyle bişeyle karşılaşan varmı? Benim sol taraftaki nodül en başından solid görünümlü idi ama küçüktü5mm idi 6 sene önceki boyun usg de. 6 yılda 9mm olup içinde mikrokalsifikasyon oluşmuştu en son bakıldığında o yüzden şüphelenildi. Ama bu sağdaki nodül 6 yıl öncede kistik 4mm idi geçen yıl ki ultrasonda da kistik 4mm idi. 6 ay önceki usg dede 4mm kistik yazıyor. Ama şimdiki usg de yazan Cümle aynen şu: 5x3mm santralinde fokal kalsifikasyon olan nodül