canım, 0,1 mg pek anlamadım 100'lük mü oluo acaba:uhm: benim ilacım euthyrox.
arkadaslarim iki sene dort aylik evliyim ve bes ay oncesine kadar hapla korunuyordum.hapi biraktiktan sonra adet duzensizligi yasamaya basladim, adetlerim on gun boyunca akinti halinde surup son dort gun biraz daha normale donuyordu.doktora gittigimde "tsh hormonumun yuksek oldugunu ve hipotiroid hastasi oldugumu" soyledi. Hamile kalamayanlarin tiroidine bakiyoruz dedi.tiroid hastalari cok zor gebe kalirmis, bende o yuzden hamile kalamadigimi dusunuyorum ve cok uzuluyorum.Bir aydir tiroid ilaci kullaniyorum ama bu ayda sonuc negatifayni hastaligi yasayan arkadalar burdan bizimle tecrubelerini paylasirlarsa bizde bilgileniriz ozellikle hamile kalip kalamadiklarini? Simdiden cok cok tesekkur ederim...
kızlar ben tiroid için doktora gittim bugün ultrasonada gidicem yarın tüm kan idrar ultrason hepsini dr göstericem ve bakalım ne diycek ne ilaç vericek ve ona göre bende güzel bir kadın dr gidip tekrar tedavime başlıycam inş bu sefer anne olurum :Saruboceq:
triod ve pirolaktin hormonum yüksekti 5sene çocuğum olmadı şimdi güzeller güzeli bir kızım var 3 4 sene özel dr gittim 1 sene gitmedim hiç bir şey kullanmadım hamile kaldım özel dr gidiyordum tavsiye üzerine mürvet hakyemez de doğum yaptım ve hiç bir şikayetim yok kızım 10 aylık oldu allah sanada nasip etsin inşallah duygularını benden iyi kimse bilemez tiroid için gittiğim dr bile şaşırdı 1sene kullanmayıp iyi hamile kalmışsın dedi
inşaallah tatlım geçmiş olsun bu aradaa.s.a.s.
triod ve pirolaktin hormonum yüksekti 5sene çocuğum olmadı şimdi güzeller güzeli bir kızım var 3 4 sene özel dr gittim 1 sene gitmedim hiç bir şey kullanmadım hamile kaldım özel dr gidiyordum tavsiye üzerine mürvet hakyemez de doğum yaptım ve hiç bir şikayetim yok kızım 10 aylık oldu allah sanada nasip etsin inşallah duygularını benden iyi kimse bilemez tiroid için gittiğim dr bile şaşırdı 1sene kullanmayıp iyi hamile kalmışsın dedi
yok canım yüzlük olmuyor herhalde sadece euthyrox ilacımı kullvanıyorsun?:sm_confused:
Canim sonuclarin nasil cikti, dr ne dedi:uhm:kızlar ben tiroid için doktora gittim bugün ultrasonada gidicem yarın tüm kan idrar ultrason hepsini dr göstericem ve bakalım ne diycek ne ilaç vericek ve ona göre bende güzel bir kadın dr gidip tekrar tedavime başlıycam inş bu sefer anne olurum :Saruboceq:
--------------------------------------------------------------------------------
merhaba kızlar bende 4 senedir gebe kalmaya uğraşıyorum fakat olmadı,herşey normal çıktı bu sene troit hormonlarımda eksiklik çıktı kontrole gitmeye başladım başlangıçta 0.005 gibi çok düşük değerler çıkıyordu daha sonra 3 ü geçmeye başladı geçen ay 4 küsür olarak normalin üzerinde çıktı bu ayda 3.05 çıktı,neden bu kadar dengesiz çıkıyor anlamıyorum doğrusu adet düzensizliğim var bu yüzden mi bilmiyorum prolaktin hormonumda yüksek çıkıyordu,sağlıklı yumurtlama gerçekleşemediği söylediler doktorlar , bu troit hormonlarının düzensiz olmasından kaynakalanabileceğini söylediler hatta bu yüzden aşılamamaı ipta ettiler bu ay ilaç verdi doktor EUTHYROX doktor bir ay sonra yine kontrole gidicem bakalım neler olcak
İnşallah bütün isteyenlerin hayırlısıyla bebeği olur SEVGİLER....
Amin canim insallah hayirlisiyla bizimde olur. Allah bebisine uzun omurler versin. Ben bu Ay resmen adetten kesildim, midemde devamli bulanti var ama test yapiorum negatif cikiyor. Bakalim yarin dr ne dicek. Esim askere gidicegi icin biran once hamile kalmak istiyorum:gitme:
Evet canim sadece euthyrox Verdi doktor onun disinda vitamin selenyum fln vermedi:ecrin_bebek:
Zuhalcim nacizane tavsiyem eger bastan beri ayni doktora gidiyorsan ya da endokrin bolumune degil dahiliyeye gidiyorsan doktorunu degistir derim. Cunku Bir turlu doz ayarlamasini yapamamis doktor, hiper tiroidken hipotiroid olmussun. Neyse umarim bu ay hormonlarin normal seviyeye ulasir. a.s.
Canim sonuclarin nasil cikti, dr ne dedi:uhm:
ayy kıyamam canım benim eşin askeremi gidecek asker eşisin yani inşaallah hamilesindir tatlım
çok kötü senağlamasenağlama
hipotroidi +
anti-tipo
tsh=24.12
ve dr endokrine gönderdi beni samatyada ya yerim 22 aralık salıya randevu verdi
a.s.sevsevilcim teşekkür ederim tavsiyen için ama canım bunlar ilaçsız sonuçlarım benim daha hiç ilaç almadım.ilaçsız takip etti ilk önce doktor beni, dün verdi ilk ilacımı doktor ismi EUTHYROX bugün yuttum ilk hapı 1 ay sonra tekrar bakılcak ilaç nasıl bir etki yaptı diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?