tiroid ve hamilelik

Mona Rozaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
337
259
33
kizlar merhab.Ben yaklasik 1 yildir tiroid ilaci levotiron kullaniyorum ilk basladigimda 9du 4 e kadar düstü sonra hamile kaldim.. ilk hamile kaldigimda 4 le basladim sonra 2. ayda 3.5a düstü ama simdi ilaci da artirmamam ve duzenli kullanmama ragmen 5e cikmis.. ve hep tedirginim bi sey olur mu diye.. doktora da duzenli gidiyorum.. bu durun basina gelen var mi

kizlar merhab.Ben yaklasik 1 yildir tiroid ilaci levotiron kullaniyorum ilk basladigimda 9du 4 e kadar düstü sonra hamile kaldim.. ilk hamile kaldigimda 4 le basladim sonra 2. ayda 3.5a düstü ama simdi ilaci da artirmamam ve duzenli kullanmama ragmen 5e cikmis.. ve hep tedirginim bi sey olur mu diye.. doktora da duzenli gidiyorum.. bu durun basina gelen var mi
hamilelikte yükselebiliyor.
ilaç dozunu yikseltmek lazım.

canım ben hamile olduğumu öğrendiğimde tirodim 14 tü hemen levotiron başladı doktor önce 1.5 tu ilacım bi müddet kullandım 2 ye düştü sonra 1 çeyreğe indirdi. şuan 25 haftalık gebeyim ilerleyen haftalarda belki ilacın dozunu artıtır çünkü ihtiyaç artıyomuş

hamileliğin ilk aylarında beta hcgnin artmasıyla bazı kadınlarda tiroid degeri düşüyormuş. benimkide 0.08 olmuştu. sizinkide ilke aylarda bu yüzden düşmüş olabilir. hamilelik tiroidde dengesizlik yaratabiliyor.geçmiş olsun.

ayrıca levotiron gebelikte A kategorsinde olan bir ilaç kullanmakta sakınca yok diyor kandın doğum doktorum

Ben de kullanıyorum her sabah içiyorum ama içtikten sonra yemek yemek zulüm gibi doktorun ne diyor bu duruma eyer sorun olursa sana söyler dozajı yükseltir

Canım bende kullanıyorum ilk gebeligim boş gebelik oldu o zaman hamileliği öğrendikten sonra başlamıştım şimdi Rabbime şükür hamileyim bu sefer hamile kalmadan once de başlamış oldum kesinlikle ilaçlara ara verme hep dr kontrolünde ol

Ayrıca dr bana hamiellikte hormonlar değiştiği için tsh vb tiroid degerlerinin artabilecegini söylemişti

Back
X