Tiroit hastalığı ve bebek düşünenler

aynen canım biz bikaçaydır istiyorduk olmuyodu sebebi buymuş senin normal seviyeye geldiyse kalırsın hamile canım

Bende on yaşından beri haşimoto tiroidi var. Sonradan da pko çıktı. Tiroit ilacımı içiyorum her gün. Bebek isterken tsh 2 civarı olmalıymış.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım bende hamile kaldığımı öğrenip kadın doğum uzmanına gittim. rutin kan testleri yaptı ve tiroid hastası olduğumu öğrendim. tiroid hormonum az çalışıyomuş böylece TSH değerim yüksek çıktı. ilaç tedavisine başladık. canım çok sıkıldı . tiroid hastasıyken hamile kalınmaz diye bişey yok. sen sakin ol yumurtlama dönmelerini kaçırma. benim arkadaşımın TSH seviyesi 100 olmuştu yine hamile kaldı .:1:

cvp verdiğin için teşekkür ederim.burda ki herkese ümit oluyosunuz.ben bu ay korunuyorum doktorum eğer hamile kalırsan düşük yaparsın dedi 1 kere düşük yaşadım o yüzden riske atmak istemedim.adetim geldin tekrar test yapçak doktor bakalım düştüyse bu ay başlıcaz kısmetse çok istiyorum.

Evet canım dediğin gibi öyle bir şey yok...gebe kalmaya engel bi hastalık değl bu..benim tiroid bezlerim tamamen alındı hormon hiç yok..düzenli kontrole gidiyorum ama en son kontrolde dozun eksik geldiği çıktı çok üzüldüm:( dr. Bebek için sıkıntı yaratacak kadar eksik değil dedi ama bebeğin zeka gelişimini tiroidten aldığı da bir gerçek malesef...dr dozu ani artırdı ve üç gün sonra yine çağırdı...İnşallah normal çıkar korkuyorum:(
Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah bizlere de....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım iyi düşün iyi olsun doktor bişey olsaydı söylerdi zaten.doktorum dediği için bu ay korunuyorum bakalım bidaha ki aya ne olack

Bende on yaşından beri haşimoto tiroidi var. Sonradan da pko çıktı. Tiroit ilacımı içiyorum her gün. Bebek isterken tsh 2 civarı olmalıymış.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

evt canım öyle olmalıymış peki senin bebiş varmı

Merhaba öncelikle hiç bir hastalığı gözünüz de büyütmeyin aman ben ne yapcam öldüm bittim havalarina girmeyin.Benim 11 yaşından beri guatr im var ilaç kullandım o dönem sonra biraktim ve baktirmadim bir daha.Sonra 27 yaşında tekrar doktora gittim ultrasonla 6 ayda 1 takibe alındı bu süreçte de ilaç kullanmadım.Suan 29 yaşındayım 2yıllık takibin sonunda nodullerime boyopsi yapıldı ve pafoloji temiz.çıktı.şimdi yılda 1 defa ultrasonla 3 ayda 1 defa hormon testi ile takip edilecek.18 senedir bi hastalığı çeken biri olarak moralinizi bozmayın diyorum.Ayrıca tsh i düşük olanlara tavsiyem var...

Son düzenleme:
Bendede hasimato tiroidi var bnde 1 yil once ogrendim
İlaclarimi icer icmez duzene girdi ve suan sukurler olsun hamileyim.
İstedigimizdede hemen oldu.onemli olan ilaclarini duzenli kullanman ve hamilelik
Sirasindada birakmaman her ay kontrole gidiosun.icini ferah tut.

Tsh tir canim o kac cikti tshin bilmiyomusun kac mg hap kullaniyosun paketin ustunde yazmiyomu?

tsh tiroide mi bağlı ? 25 mg EUTHYROX adlı bir ilacı verdi günlük yarımını iç bir ay sonra gel tahlille tekrar bakıcaz dedi

en azından tedaviye başladın canım şifa olsun.kaç mg kullanıyosun ilacı

saolasın canım içim az da olsa rahatladı ilacın ismi EUTHYROX 25 MCG TABLET.
doktorum günlük yarısını iç bir ay snra gel dedi tekrar tahlil yapıp ilacın etkisine duruma göre de dozunu ayarlıcak demekki.
bide su aklıma geldi 25 mcg nin yarısı iç dediğine göre çokta yükseklik yok demekki.

tsh tiroide mi bağlı ? 25 mg EUTHYROX adlı bir ilacı verdi günlük yarımını iç bir ay sonra gel tahlille tekrar bakıcaz dedi

Evet canim tsh t3 t4 bunlarin hepsi tiroide bagli.25 mg ve yarisi bisey degilki zaten ben 125 mg kullaniyorum ancak 1,86 ya dustu hiiic endise edilecek bi durumda degilsin yani.icin rahat olsun...

Evet canim tsh t3 t4 bunlarin hepsi tiroide bagli.25 mg ve yarisi bisey degilki zaten ben 125 mg kullaniyorum ancak 1,86 ya dustu hiiic endise edilecek bi durumda degilsin yani.icin rahat olsun...

hmmm bnde öyle düşünüyorum doktorum bir ay snra guatr ultrasonu istedi inş onda bişey çıkmaz.
25bmcg az evet bnde arastırdım ve bunun yarısını içiyorum ben. demekki normalden biraz yüksek ki tümünü içmeme gerek duymuyo yarısı iç diyo. normalde tsh t3 ve t4 kaç olmalı bilgin var mı ?

hmmm bnde öyle düşünüyorum doktorum bir ay snra guatr ultrasonu istedi inş onda bişey çıkmaz.
25bmcg az evet bnde arastırdım ve bunun yarısını içiyorum ben. demekki normalden biraz yüksek ki tümünü içmeme gerek duymuyo yarısı iç diyo. normalde tsh t3 ve t4 kaç olmalı bilgin var mı ?

T3 t4 konusunda bisey demedi doktorum ama tsh eger hamilelik dusunuyosan 2,5 altina inmeli normal biri icin 4un altinda olmasi yeterli..

T3 t4 konusunda bisey demedi doktorum ama tsh eger hamilelik dusunuyosan 2,5 altina inmeli normal biri icin 4un altinda olmasi yeterli..

hmmm şimdi bnm tahlil sonucuma baktım da bnm tsh 2.73 çıkmış.

Bendede hasimato tiroidi var bnde 1 yil once ogrendim
İlaclarimi icer icmez duzene girdi ve suan sukurler olsun hamileyim.
İstedigimizdede hemen oldu.onemli olan ilaclarini duzenli kullanman ve hamilelik
Sirasindada birakmaman her ay kontrole gidiosun.icini ferah tut.

Allah kucağına almayı nasip etsin canım:nazar::nazar::nazar:

hmmm şimdi bnm tahlil sonucuma baktım da bnm tsh 2.73 çıkmış.

Cok kucuk bi yukselme gebelik dusunmesen belkide doktorun ilac bile vermeyecekti.ultrasonda hersey net bi sekilde ortaya cikar zaten.bence hic endiselenme benimki 13,5 olmustu gebelikten once.simdi hersey kontrol altinda cok sukur 11 haftalik hamileyim

saolasın canım içim az da olsa rahatladı ilacın ismi EUTHYROX 25 MCG TABLET.
doktorum günlük yarısını iç bir ay snra gel dedi tekrar tahlil yapıp ilacın etkisine duruma göre de dozunu ayarlıcak demekki.
bide su aklıma geldi 25 mcg nin yarısı iç dediğine göre çokta yükseklik yok demekki.

ne kadar şanslısın demek ki o kadar yüksek değil canım.hadi inş bu ay bebiş haberinide alırız inş

Cok kucuk bi yukselme gebelik dusunmesen belkide doktorun ilac bile vermeyecekti.ultrasonda hersey net bi sekilde ortaya cikar zaten.bence hic endiselenme benimki 13,5 olmustu gebelikten once.simdi hersey kontrol altinda cok sukur 11 haftalik hamileyim

ne kadar güzelll darısı basımıza :-) Allah ım sağlıkla kucağına da almayı nasip etsin.
hatta doktorum ilacı yazarken aslında normalde yazmamam gerekiyo ama hamile kLMk istedgn için deneyelim dedi demekki dediğin gibi normaldenden çok az yüksek içim rahatladı :-)

ne kadar şanslısın demek ki o kadar yüksek değil canım.hadi inş bu ay bebiş haberinide alırız inş

inş inşş hepimiz hamile kalaım ya çok istiyorum.
senn tedavin ne alemde neler yapıosun ?

Back
X