aynen canım biz bikaçaydır istiyorduk olmuyodu sebebi buymuş senin normal seviyeye geldiyse kalırsın hamile canım
canım bende hamile kaldığımı öğrenip kadın doğum uzmanına gittim. rutin kan testleri yaptı ve tiroid hastası olduğumu öğrendim. tiroid hormonum az çalışıyomuş böylece TSH değerim yüksek çıktı. ilaç tedavisine başladık. canım çok sıkıldı . tiroid hastasıyken hamile kalınmaz diye bişey yok. sen sakin ol yumurtlama dönmelerini kaçırma. benim arkadaşımın TSH seviyesi 100 olmuştu yine hamile kaldı .
Evet canım dediğin gibi öyle bir şey yok...gebe kalmaya engel bi hastalık değl bu..benim tiroid bezlerim tamamen alındı hormon hiç yok..düzenli kontrole gidiyorum ama en son kontrolde dozun eksik geldiği çıktı çok üzüldümdr. Bebek için sıkıntı yaratacak kadar eksik değil dedi ama bebeğin zeka gelişimini tiroidten aldığı da bir gerçek malesef...dr dozu ani artırdı ve üç gün sonra yine çağırdı...İnşallah normal çıkar korkuyorum
Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah bizlere de....
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bende on yaşından beri haşimoto tiroidi var. Sonradan da pko çıktı. Tiroit ilacımı içiyorum her gün. Bebek isterken tsh 2 civarı olmalıymış.
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
evt canım öyle olmalıymış peki senin bebiş varmı
Tsh tir canim o kac cikti tshin bilmiyomusun kac mg hap kullaniyosun paketin ustunde yazmiyomu?
en azından tedaviye başladın canım şifa olsun.kaç mg kullanıyosun ilacı
tsh tiroide mi bağlı ? 25 mg EUTHYROX adlı bir ilacı verdi günlük yarımını iç bir ay sonra gel tahlille tekrar bakıcaz dedi
Evet canim tsh t3 t4 bunlarin hepsi tiroide bagli.25 mg ve yarisi bisey degilki zaten ben 125 mg kullaniyorum ancak 1,86 ya dustu hiiic endise edilecek bi durumda degilsin yani.icin rahat olsun...
hmmm bnde öyle düşünüyorum doktorum bir ay snra guatr ultrasonu istedi inş onda bişey çıkmaz.
25bmcg az evet bnde arastırdım ve bunun yarısını içiyorum ben. demekki normalden biraz yüksek ki tümünü içmeme gerek duymuyo yarısı iç diyo. normalde tsh t3 ve t4 kaç olmalı bilgin var mı ?
T3 t4 konusunda bisey demedi doktorum ama tsh eger hamilelik dusunuyosan 2,5 altina inmeli normal biri icin 4un altinda olmasi yeterli..
Şu an bir aylık hamile olabilirim. Testte öyle çıktı ama daha doktor görmedi.
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bendede hasimato tiroidi var bnde 1 yil once ogrendim
İlaclarimi icer icmez duzene girdi ve suan sukurler olsun hamileyim.
İstedigimizdede hemen oldu.onemli olan ilaclarini duzenli kullanman ve hamilelik
Sirasindada birakmaman her ay kontrole gidiosun.icini ferah tut.
hmmm şimdi bnm tahlil sonucuma baktım da bnm tsh 2.73 çıkmış.
saolasın canım içim az da olsa rahatladı ilacın ismi EUTHYROX 25 MCG TABLET.
doktorum günlük yarısını iç bir ay snra gel dedi tekrar tahlil yapıp ilacın etkisine duruma göre de dozunu ayarlıcak demekki.
bide su aklıma geldi 25 mcg nin yarısı iç dediğine göre çokta yükseklik yok demekki.
Cok kucuk bi yukselme gebelik dusunmesen belkide doktorun ilac bile vermeyecekti.ultrasonda hersey net bi sekilde ortaya cikar zaten.bence hic endiselenme benimki 13,5 olmustu gebelikten once.simdi hersey kontrol altinda cok sukur 11 haftalik hamileyim
ne kadar şanslısın demek ki o kadar yüksek değil canım.hadi inş bu ay bebiş haberinide alırız inş
Anin ins cnm darisi basinaAllah kucağına almayı nasip etsin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?