Titiz kisi sorunu:)

Amaz10

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2018
372
113
23
Beni uzun bir süredir rahatsiz eden bir konu var.Galiba ben bana yardim amacli mutfaga girenlerin isini beğenmiyorum.yani onlar bana iyi niyetle yardim ediyorlar evet ama ben arkalarindan yine toplamak zorunda kaliyorum.kendime gore bi duzenim var.o duzenin disinda cikildigini farkettiginde benim icime sinmiyoo.birinin arkasindan yaptığı isi de duzeltmek ayip oluyor görebiliyolar bazen çünkü.:KK43: Elbette bunun gorulmesi de hoş olmuyor.Ve eminim bu yuzden de elestiriliyorumdur yapilan isi begenmiyo yardimdan anlamiyo diye.:KK43: Ama mesela benim mutfak tezgahı sildgim bezle birisi ocagi silmeye çalışıyor veya ayni bezle yagli bir alan siliniyor.Bana sorulmadan rastegele ayni bezle temizliyorlar..Veya tezgahi temizliyorlar bi bakiyorum tezgahta saç var veya bezde var.Bunlari gorunce de hosuma gtmiyor temizlenmis gibi goremiyorum ben bu yüzden.Boyle is yapanlarin, sagindan solundan saci dokulenlerin mutfak hijyeninden suphe nasil etmiyim? ne bileyim kendi yaptığı yemekte saca rastladigim kisilerin bana yemekte yardim etmesini de tercih etmiyorum ama bazen engel olamayabiliyorum tabiki ..Baska bi ornek ,yemegi karistirdigim kasikla yemegin tadina bakmam, baktiysam da o kasigi yeniden yemege daldirmam.Ama iste yardim etcem diye mutfaga girenler boyle yapmayabiliyor yakinim bile olsa dogru bulmuyorum.Kisacasi ben biraz mutfakta titizimdir,mutfak yemek yapilan bi yer ve hijyene onem verilmeli bence bastan sagma is yapilmamali.Ve bana yardim edildiginde daha cok yorulabiliyorum bazen..Ben bi baskasinin evinde de buna dikkat ediyorum, yani eğer detaya gireceksem kafama gore is yapmak yerine mutlaka soruyorum.Benimle ayni durumda olan kisiler var mi siz bu durumlarda napiyorsunuz? İnsanlari gocundurmadan ama kendi duzeninizden de taviz vermeden..

Son düzenleme:
Beni uzun bir süredir rahatsiz eden bir konu var.Galiba ben bana yardim amacli mutfaga girenlerin isini beğenmiyorum.yani onlar bana iyi niyetle yardim ediyorlar evet ama ben arkalarindan yine toplamak zorunda kaliyorum.kendime gore bi duzenim var.o duzenin disinda cikildigini farkettiginde benim icime sinmiyoo.birinin arkasindan yaptığı isi de duzeltmek ayip oluyor görebiliyolar bazen çünkü.:KK43: Elbette bunun gorulmesi de hoş olmuyor.Ve eminim bu yuzden de elestiriliyorumdur yapilan isi begenmiyo yardimdan anlamiyo diye.:KK43: Ama mesela benim mutfak tezgahı sildgim bezle birisi ocagi silmeye çalışıyor veya ayni bezle yagli bir alan siliniyor.Bana sorulmadan rastegele ayni bezle temizliyorlar..Veya tezgahi temizliyorlar bi bakiyorum tezgahta saç var veya bezde var.Bunlari gorunce de hosuma gtmiyor temizlenmis gibi goremiyorum ben bu yüzden.Boyle is yapanlarin, sagindan solundan saci dokulenlerin mutfak hijyeninden suphe nasil etmiyim? ne bileyim kendi yaptığı yaptigi yemekte saca rastladigim kisilerin bana yemekte yardim etmesini de tercih etmiyorum ama bazen engel olamayabiliyorum tabiki ..Baska bi ornek ,yemegi karistirdigim kasikla yemegin tadina bakmam, baktiysam da o kasigi yeniden yemege daldirmam.Ama iste yardim etcem diye mutfaga girenler boyle yapmayabiliyor yakinim bile olsa dogru bulmuyorum.Kisacasi ben biraz mutfakta titizimdir,mutfak yemek yapilan bi yer ve hijyene onem verilmeli bence bastan sagma is yapilmamali.Ve bana yardim edildiginde daha cok yorulabiliyorum bazen..Ben bi baskasinin evinde de buna dikkat ediyorum, yani eğer detaya gireceksem kafama gore is yapmak yerine mutlaka soruyorum.Benimle ayni durumda olan kisiler var mi siz bu durumlarda napiyorsunuz? İnsanlari gocundurmadan ama kendi duzeninizden de taviz vermeden..
Mutfağınız restaurant mutfağı mı ya ,
Her gelen ocak mı siliyor anlamadım :))
Niye bu kadar kalabalık bu mutfak :KK53:

Mutfağınız restaurant mutfağı mı ya ,
Her gelen ocak mı siliyor anlamadım :))
Niye bu kadar kalabalık bu mutfak :KK53:
Kalabalik degil bir kisi de olsa olabiliyor bu durum her zaman ocak silmiyorlar tabi ama ocak kirlenmisse tezgahi temizliyim derken ocaga da el atabiliyolar:) iclerinden geliyo bu dedigim kisiler yakin aileden ,eve ilkkez gelen misafr grubu degil.

Yemeğin karıştırıldığı kaşığı bende ağzıma sokmam. Yiyecek olanlar görmüyor nasıl olsa diye düşünmek hakka girmek bence. Onun dışında benimde iş konusunda takıntılarım var ama kırk yılda bir gelen kişilerinde gönlünü kırmam bu yüzden.

Beni uzun bir süredir rahatsiz eden bir konu var.Galiba ben bana yardim amacli mutfaga girenlerin isini beğenmiyorum.yani onlar bana iyi niyetle yardim ediyorlar evet ama ben arkalarindan yine toplamak zorunda kaliyorum.kendime gore bi duzenim var.o duzenin disinda cikildigini farkettiginde benim icime sinmiyoo.birinin arkasindan yaptığı isi de duzeltmek ayip oluyor görebiliyolar bazen çünkü.:KK43: Elbette bunun gorulmesi de hoş olmuyor.Ve eminim bu yuzden de elestiriliyorumdur yapilan isi begenmiyo yardimdan anlamiyo diye.:KK43: Ama mesela benim mutfak tezgahı sildgim bezle birisi ocagi silmeye çalışıyor veya ayni bezle yagli bir alan siliniyor.Bana sorulmadan rastegele ayni bezle temizliyorlar..Veya tezgahi temizliyorlar bi bakiyorum tezgahta saç var veya bezde var.Bunlari gorunce de hosuma gtmiyor temizlenmis gibi goremiyorum ben bu yüzden.Boyle is yapanlarin, sagindan solundan saci dokulenlerin mutfak hijyeninden suphe nasil etmiyim? ne bileyim kendi yaptığı yaptigi yemekte saca rastladigim kisilerin bana yemekte yardim etmesini de tercih etmiyorum ama bazen engel olamayabiliyorum tabiki ..Baska bi ornek ,yemegi karistirdigim kasikla yemegin tadina bakmam, baktiysam da o kasigi yeniden yemege daldirmam.Ama iste yardim etcem diye mutfaga girenler boyle yapmayabiliyor yakinim bile olsa dogru bulmuyorum.Kisacasi ben biraz mutfakta titizimdir,mutfak yemek yapilan bi yer ve hijyene onem verilmeli bence bastan sagma is yapilmamali.Ve bana yardim edildiginde daha cok yorulabiliyorum bazen..Ben bi baskasinin evinde de buna dikkat ediyorum, yani eğer detaya gireceksem kafama gore is yapmak yerine mutlaka soruyorum.Benimle ayni durumda olan kisiler var mi siz bu durumlarda napiyorsunuz? İnsanlari gocundurmadan ama kendi duzeninizden de taviz vermeden..
Ben varım. :KK50:Tam olarak bu şekilde değil biraz daha farklı ama benim de çok pis huylarım vardır. Yemek, salata yaparken tuzuna bakıp aynı kaşığı geri daldırmaları yok mu, asla tepkisiz kalamıyorum mesela onu o an yapan birini gördüysem. Hiç acımam rencide ederim çünkü neden senin tükürüklü kaşığın benim yiyeceğim şeye bulaşsın kafasındayım. Başkasının günlük kahvaltılık tabağındaki şeylerden asla yiyemem. Kimse ile aynı tabaktan birşey yiyemem zaten onu soylemiyorum bile. Mesela yemek davetlerinde herkesin servis tabagı olur da salata ortaya konur ya işte ben o salata tabağından asla yiyemem. Birde bazılarında şunu gördüm, kahvaltıda zeytin yiyip çekirdeğini mutfak masasına koyuyorlar bitince masayı bir bezle siliyorlar sadece. Masa temizlenmiş oluyor onlara göre. Evimde bu tip insanlar bir iş yapınca arkalarından ben yeniden yapıyorum ama hijyene önem veren kişilerin arkasından tekrarlamıyorum

Titizlikte bi dunya markasiyim sanirim.yakinda havada yuruyun diycem o derece yani.aslinda benimki titizlikten ziyade duzen takintisi ne olursa olsun her yer duzeni olmali.mesela biri misafirlige geldi mi sanki o evde hic yasanilmiyor gibi duzenli olur her yer.bazen rahat olmak lazim ama buda takinti istr

Ayy benim ablam da sizin gibi.
Çok sinir bozucu. Şu ictigim bardaği makinaya yerlestirsem 'once süngerle temizle' diye laf eder.
Hiç bana göre değil, ben ki kombisiz-sicak suyu olmayan ogrenci evinde yasarken bulasiklari biriktirir,banyoya masaları - düzeneği kurar sohbenden gelen sıcak suyla bir haftalık bulaşıkları yıkardim da gocunmazdim:kk77:
Bence direkt söylemeyin çünkü cidden çok sinir bozucu. Onun yerine 'lutfen lütfen otur, sen misafirsin. Hayır,çok üzülürüm lütfen birak' falan deyip sanki ailenizde misafire iş yaptirmak çok ayipmis da öyle görmüşsünüz gibi davranabilirsiniz.

Titizlikte bi dunya markasiyim sanirim.yakinda havada yuruyun diycem o derece yani.aslinda benimki titizlikten ziyade duzen takintisi ne olursa olsun her yer duzeni olmali.mesela biri misafirlige geldi mi sanki o evde hic yasanilmiyor gibi duzenli olur her yer.bazen rahat olmak lazim ama buda takinti istr
Bu da var bende ama bunun icin bi caba sarfetmiyorum eskisi kadar ama mutfak benim icin cok önemli

Ayyy aynii ben ..
Bende mutfagimda kimseyi istemem is yaptirmam ... tezgahimi fayanslarimi gunde uc defa silerim..

Yumurta yapiyorsam esime tezgaha koymam sonra ellerimi sabunlarim ...

Bulasiklarimi bile once suyun altinda yikar oyle temiz koyarim bulasik makinasina...

Lavobaya cöp atilmaz , yag dökülmez , yemek kalintilari havlu mendille cöpe siyrilir ,
Lavobam ayni sekilde hep temizlenir..
Bulasik sungerim her 4 gunde bir degisir

Ilk teyzeme izin vermistim bulasik yikadi tezgah ahsap su oldu ... ogunden sonra kimseyi sokmadim ...

Cöplerim de ayridir ... cam aticaksam camlari bile calkalar cöpe atarim .

Ayni sekilde baskasinin evindede yemek yiyemem rahat rahat cunku bazi insanlar gordum kedinin mama kabini lavobada yikiyor ,
Ben cok severim hayvanlari ama hijyene de önem veririm ..

sebzelerimi bile sirkeli suda bekletirim iyi yikarim ..

Hijyeni seviyorum sadece... hastalik degil sadece mutfak ve tuvalet hijyeninin olmasi gerektigini dusunuylrum

Beni uzun bir süredir rahatsiz eden bir konu var.Galiba ben bana yardim amacli mutfaga girenlerin isini beğenmiyorum.yani onlar bana iyi niyetle yardim ediyorlar evet ama ben arkalarindan yine toplamak zorunda kaliyorum.kendime gore bi duzenim var.o duzenin disinda cikildigini farkettiginde benim icime sinmiyoo.birinin arkasindan yaptığı isi de duzeltmek ayip oluyor görebiliyolar bazen çünkü.:KK43: Elbette bunun gorulmesi de hoş olmuyor.Ve eminim bu yuzden de elestiriliyorumdur yapilan isi begenmiyo yardimdan anlamiyo diye.:KK43: Ama mesela benim mutfak tezgahı sildgim bezle birisi ocagi silmeye çalışıyor veya ayni bezle yagli bir alan siliniyor.Bana sorulmadan rastegele ayni bezle temizliyorlar..Veya tezgahi temizliyorlar bi bakiyorum tezgahta saç var veya bezde var.Bunlari gorunce de hosuma gtmiyor temizlenmis gibi goremiyorum ben bu yüzden.Boyle is yapanlarin, sagindan solundan saci dokulenlerin mutfak hijyeninden suphe nasil etmiyim? ne bileyim kendi yaptığı yemekte saca rastladigim kisilerin bana yemekte yardim etmesini de tercih etmiyorum ama bazen engel olamayabiliyorum tabiki ..Baska bi ornek ,yemegi karistirdigim kasikla yemegin tadina bakmam, baktiysam da o kasigi yeniden yemege daldirmam.Ama iste yardim etcem diye mutfaga girenler boyle yapmayabiliyor yakinim bile olsa dogru bulmuyorum.Kisacasi ben biraz mutfakta titizimdir,mutfak yemek yapilan bi yer ve hijyene onem verilmeli bence bastan sagma is yapilmamali.Ve bana yardim edildiginde daha cok yorulabiliyorum bazen..Ben bi baskasinin evinde de buna dikkat ediyorum, yani eğer detaya gireceksem kafama gore is yapmak yerine mutlaka soruyorum.Benimle ayni durumda olan kisiler var mi siz bu durumlarda napiyorsunuz? İnsanlari gocundurmadan ama kendi duzeninizden de taviz vermeden..
Birinden bunları duymak harika. Tek olduğumu sanıyordum. Bana zaten pek kimse gelmez, dışarıdan gelen hiçbirrşey yemem ve mutfağı kimseye toplatmam. Zaten dağınığımdır. Aman sonra toplarım, oturalım diye savuştururum.

niye sizin ocağınızı siliyorlar.
misafir tabak çanak götürüp getirir en fazla. ben fazlasına yeltenene hiç uğraşma kalsın böyle gel oturalım kahvelerimizi içelim ben sonra hallederim diyorum. kimsenin evinde de ocak silmem bana ne yahu:) kimsenin yemeğinide yapmam. söylediklerinizden beni en fazla tiksindiren bu oldu. ağzına soktuğu kaşığı yemeğe daldıran.. diğerleri çok mühim değil. atarsın bezi olur biter. zaten o silmese silecektin birşey değişmiyor yani.

Ben misafirliğe gittiğim evde çok samimi değilsem genelde mutfak işine karışmayı sevmiyorum
Eğer mutfakta yardım ediyorsam da mutlaka sorarım
Örneğin,
Kimileri bulaşık süngeri ile lavabonun içini ovmaz, kimileri sizin de dediğiniz gibi ocağı ayrı tezgahı ayrı bezle silerler
Ev sahibine sormadan kafama göre asla iş yapmam kimsenin evinde

Onun dışında kendi evimde eşimle ikimiz dahi olsak kesinlikle hiçbir şeyi ortaya koyup da içinden yemeyiz
Mutlaka tabak alırız önümüze

Asla yemek yaparken tadına baktığım kaşığı yemeğin içine koymam.

Benim de takıntılarim vardır. Kimsenin evinde kahvaltılık tereyağ Nutella gibi şeyleri yiyemem
Çünkü kullandıkları çatalı bıçağı yalayıp da tekrar kullanmadıklarına emin olamam.

Zaten genel olarak da kimsenin evinde yemek yiyemem, yatılı kalamam -mecburi durumlar haricinde-

Bulaşıklarımı da makinaya koymadan mutlaka deterjanla yıkayıp öyle koyarım ve makina bittikten sonra da bir kez deyerjansiz calistirirm iyi durulansin diye

Mutfak mevzusu hassas. Kaşık ve diğer konularda kendimi gördüm. Her kadının mutfakta kendine göre bir düzeni olur bu yüzden bir başkasının evinde mutfağa yardıma girmeye çekinirim zaten. Ya da bin tane soru sorarım iş yaparken, düzene ayak uydurabilmem için. En iyisi siz ev sahibi olduğunuzu belli edip misafirin oturmasını rica edin. Sizde şipşak işleri halletmeye bakın.

Ayyy aynii ben ..
Bende mutfagimda kimseyi istemem is yaptirmam ... tezgahimi fayanslarimi gunde uc defa silerim..

Yumurta yapiyorsam esime tezgaha koymam sonra ellerimi sabunlarim ...

Bulasiklarimi bile once suyun altinda yikar oyle temiz koyarim bulasik makinasina...

Lavobaya cöp atilmaz , yag dökülmez , yemek kalintilari havlu mendille cöpe siyrilir ,
Lavobam ayni sekilde hep temizlenir..
Bulasik sungerim her 4 gunde bir degisir

Ilk teyzeme izin vermistim bulasik yikadi tezgah ahsap su oldu ... ogunden sonra kimseyi sokmadim ...

Cöplerim de ayridir ... cam aticaksam camlari bile calkalar cöpe atarim .

Ayni sekilde baskasinin evindede yemek yiyemem rahat rahat cunku bazi insanlar gordum kedinin mama kabini lavobada yikiyor ,
Ben cok severim hayvanlari ama hijyene de önem veririm ..

sebzelerimi bile sirkeli suda bekletirim iyi yikarim ..

Hijyeni seviyorum sadece... hastalik degil sadece mutfak ve tuvalet hijyeninin olmasi gerektigini dusunuylrum
Ayni fikirdeyim .. keske herkes biraz dikkatli olsa

Mutfak mevzusu hassas. Kaşık ve diğer konularda kendimi gördüm. Her kadının mutfakta kendine göre bir düzeni olur bu yüzden bir başkasının evinde mutfağa yardıma girmeye çekinirim zaten. Ya da bin tane soru sorarım iş yaparken, düzene ayak uydurabilmem için. En iyisi siz ev sahibi olduğunuzu belli edip misafirin oturmasını rica edin. Sizde şipşak işleri halletmeye bakın.
Oyle yapmaya calisiyorum :) Ama bazilarinin alindigini hissediyorum:)

Back
X