- 6 Ekim 2018
- 372
- 113
- 23
Beni uzun bir süredir rahatsiz eden bir konu var.Galiba ben bana yardim amacli mutfaga girenlerin isini beğenmiyorum.yani onlar bana iyi niyetle yardim ediyorlar evet ama ben arkalarindan yine toplamak zorunda kaliyorum.kendime gore bi duzenim var.o duzenin disinda cikildigini farkettiginde benim icime sinmiyoo.birinin arkasindan yaptığı isi de duzeltmek ayip oluyor görebiliyolar bazen çünkü.
Elbette bunun gorulmesi de hoş olmuyor.Ve eminim bu yuzden de elestiriliyorumdur yapilan isi begenmiyo yardimdan anlamiyo diye.
Ama mesela benim mutfak tezgahı sildgim bezle birisi ocagi silmeye çalışıyor veya ayni bezle yagli bir alan siliniyor.Bana sorulmadan rastegele ayni bezle temizliyorlar..Veya tezgahi temizliyorlar bi bakiyorum tezgahta saç var veya bezde var.Bunlari gorunce de hosuma gtmiyor temizlenmis gibi goremiyorum ben bu yüzden.Boyle is yapanlarin, sagindan solundan saci dokulenlerin mutfak hijyeninden suphe nasil etmiyim? ne bileyim kendi yaptığı yemekte saca rastladigim kisilerin bana yemekte yardim etmesini de tercih etmiyorum ama bazen engel olamayabiliyorum tabiki ..Baska bi ornek ,yemegi karistirdigim kasikla yemegin tadina bakmam, baktiysam da o kasigi yeniden yemege daldirmam.Ama iste yardim etcem diye mutfaga girenler boyle yapmayabiliyor yakinim bile olsa dogru bulmuyorum.Kisacasi ben biraz mutfakta titizimdir,mutfak yemek yapilan bi yer ve hijyene onem verilmeli bence bastan sagma is yapilmamali.Ve bana yardim edildiginde daha cok yorulabiliyorum bazen..Ben bi baskasinin evinde de buna dikkat ediyorum, yani eğer detaya gireceksem kafama gore is yapmak yerine mutlaka soruyorum.Benimle ayni durumda olan kisiler var mi siz bu durumlarda napiyorsunuz? İnsanlari gocundurmadan ama kendi duzeninizden de taviz vermeden..

Son düzenleme: