Titiz kocalar ve onlara yaranamayan eşleri

Eşim de çamaşırda garip bir koku var deyip yeni yıkadığım çamaşırları tekrar sepete atardı. Ben de sadece kendi çamaşırlarımı yıkadım, onunkilere dokunmadım. Anladı sonunda, şimdi sesini çıkaramıyor.

Çok kokulu çamaşır deterjanları kanserojendir
Ben o koku olmasın diye organik deterjan ve yumuşatıcı alıyorum
Bu sağlık kısmından girip anlatabilirsiniz eşinize
İlla koku diyorsa bol kokulu yumuşatıcı kullanın veya şu oda kokularından alıp sıkın herşeyin.üstüne
Hala yetmiyorsa doktora götürün çünkü takıntı olmuştur

Nasıl tam olarak anlatır mısınız ?
Bir şişe sirke ya da sirke+ toz soda , tüm gözlere koyuyorum.90 derecede beyaz yıkama gibi yıkıyorum makineyi boş olarak.
Ne kireç ne pislik ,tertemiz yapıyor.
Daha farklı seçenekleri de var.
Limon + sirke + soda vs vs
Biraz araştırın nette de görürsünüz.
Ben hep öyle yapıyorum.

Bunu tam olarak deneyecegım tavsiye için tesekkurler..

Bende aynı dertten muzdarıptım.. Esim sıkayet etmıyor.. Kayınvalıdemın taktiğiyle sorunu cozdum.. Soyleki kirlileri renklerı ve kır durumuna gore ozenle ayırmak gerekıyor. Sonra Kıyafetın kumasına gore gruplara ayırıp pamuklu,kot,keten vesaıre.. Ona gore derece ve sabun ıle yıkamak.. Koku olayını ıse son yıkamaya yumusatıcıyı katmak cok muhım.. Cunku ılk yıkamada makıneye ekledıgınız yumusatıcı zaten ıkıncı yıkamada deterjan ıle kayboluyor. Makıneyı takıp edıp ıkıncı yıkama ıcın su aldıgı esnada detarjan gozune 1 cup yumusatıcıyı bırakmak sorunu cozecek emın olun. Camasırları hemen asmak ta onemlı.. Ama gunes battıktan hemen sonra camasırları toparlamak ta ayrıca bır detay.. Yanı kuruyana kadar bırakayım kalsın değil.Toparladıgınız anda utu gerekırse Hemen utu ve hoop dolaba.. Dolaba ozel kokular da bırakırsanız tadından yenmez.. Bir deneyın bence..

Buna rağmen şikayet edecekse bırakın kendi yapsın siz hazıra konun..

Eşinizin bir nevi kadın versiyonu olarak cevap vermek istiyorum.
Eşiniz titiz falan değil eşinizde koku hastalığı var.Şöyle ki dayımdan örnek vereyim dayım çamaşırlarını elinde kendi yıkar kokusu gitmesin diye deterjan karışımı yapar okuduğu dergiyi bile koklar Bende her Allah'ın günü çamaşır yakarım eşim giyer çıkartır hemen makineye atarım eşim sorar "falanca t-shirtüm nerde az önce sıcak diye çıkarttığım" der bende "o ooo çoktan makinede" derim.
Yıkamak için bişey bulamazsam dolabu açarım koklarım kokusu giden varsa onları yıkarım.Ama ben kendi kendime eziyet ettiğim için kimseye laf demem
Size şu çamaşır kokusunun kalıcılığı hakkında biraz bilgi vereyim.
Öncelikle Ariel Persil sıvı deterjanları yumuşatıcı ile kullandığınız da kesinlikle KOKMAZ.
Çünkü sıvı deterjanların içinde ki parfümle yumuşatıcı bir araya geldiğinde ortaya çok acayip bir koku çıkıyor tecrübeyle sabittir.
Çamaşırlarınızın kokması ve uzun süre kokunun kalması için size biraz ip ucu vereyim.
Mutlaka toz deterjan kullanın.En pahalısı olacak diye bir kaide yok.Yumuşatıcı olarakta Yumuşun Hipoalerjenik beyaz olanını tercih edin.Fakat yumoşu genelde renklilerde ve düşük derecede kullanmak daha kalıcı.Beyazlarda ise şöyle birşey yapın. Beyazlarda havlu dışındaki çamaşırlarda yumuşatıcı kullanmaya gerek yok çünkü yüksek derecede kaynatsanız dahi yumuşatıcı beyazların rengini azdırıyor.Kalıp Sabun beyaz Hacışakir alın banyo için ve onu rendeleyin.Beyazları yıkarken ilk önce normal deterjan ekleyin ondan sonra rendelediğiniz Hacışakir sabundan ekleyin ikinciyi Hacışakir sabunla yıkasın.
Ve Çamaşırlarınız misss gibi sabun kokacak tıpkı eşinizin istediği gibi yani.
Çamaşırlarınızı balkona astığınız zaman kurur kurumaz toplamanız gerek. İpte uzn süre kalan çamaşırlar kokusunu yitirir.
Benden bu kadar
Not; Eşimde bana deterjanı ve çamaşırsuyunu içiyormusun hemen bitiyor diye dalaga geçiyor
1 litre domestos bana 1 hafta gitmez.

Ay benimki de böyle ilk evlendigim zaman dedikodumu yapardı annesiyle gerçekten insan sadece bu sebepten tükeniyor allah sabır versin bize ve bizim gibilere

Yapma o zaman. Net. Kendi yapsın. Hiç elini bile sürme. Kendi işini kendi görsün çok biliyorsa. İstikrarlı olun ama yapmayın.

İlk olarak biz nemli bir bölgede oturuyoruz. Bu sebeple çamaşırlar zor kuruyor. Ben o yüzden uzun süre güneşte bırakıyorum. Nemli kaldırınca çok pis kokuyor. Çamaşırlarınızın tam kuruduğundan emin olun. Kapalı ortamda kurutmayınız o da koku yapar.
İkinci olarak yeni nesil çamaşır makineleri yumuşatıcıyı önceden alıyor. O yüzden bir anlamı kalmıyor. Aslında bu sağlıklı ama kokusuz. Kokulu olmasını istiyorsanız; makine bittikten sonra yumuşatıcı koyup bi su aldırınız.
Üçüncü olarak makinenizin detarjan gözünü her yıkamadan sonra çıkarıp kurulayınız. Makinenin lastikli kısmını da kurulayınız orası da yaş kalıyor. Ve makinenin gözünü, kapağını hep açık bırakınız.
Dördüncü olarak havlularınızı banyoya koymayınız. Sürekli buhara maruz kalınca rutubet kokusu oluşuyor. Diğer kıyafetlerle yıkanınca onlara da koku siniyor.
Beşinci olarak bizim makinemizin kitapçığında kokuyu gidermek için "Pamuklular için 90 °C programı, makineye çamaşır doldurmadan uygulanmalıdır. Uygun çamaşır deterjanı kullanınız" yazıyor. Bunu da uygulayabilirsiniz.
*Bazı yerlerde yumuşatıcıyı sulandırarak kullandıklarını okudum. Yumuşatıcının göze yapışmasını engelliyormuş diyorlar. Ama ben yumuşatıcıyı tamamen bıraktım bu ay. Ve kötü koku sorunum yukardakileri uygulayarak yok oldu ama parfüm kullanmadığım için güzel bi kokusu olsun istiyorum çamaşırlarımın. Yumuşatıcı yerine deterjanımı kokulu almayı düşünüyorum. Rinso yeşili övüyorlardı bir de buna bakacağım.
Umarım sizin sorununuza da faydalı olur. Eşyaya hizmet etmeye gelmedik. Bunun için kendinizi yıpratmayınız. Zaten bunu araştırmışsınızdır googleda büssürü başlık çıkıyor bu koku herkesin sorunu sadece sizinle alakalı değil. Bunda da büyük pay makinelerin enerji tasarruflu olmasından ve yumuşatıcı programının sağlık için değişmesinden kaynaklı olduğunu forumlarda okumuştum. Eskiler gibi olmuyor kısaca.

Son düzenleme:
Yumoş ve verneli parfümlü serilerini kullan ve onun kıyafetlerini içerde kurut günlerce kokuyor
Çok gıcık bir durum ama bu yüzden boşanmicana göre ya yapmıyacaksın yada çözüm arıyacaksın
Benim eşimde hergün kıyafet değişiyor (şükür) hergün yıkamaya çalışıyorum kendisi tam bir başaktır zaten ama yıkanmamış diye güzel kokmuyor diye bana hiç söylenmez giyeriz ya bişeyler der
Bazı şeylerden memnun olmuyor farkındayım ama kırmamak için söylemez

Amaaan ne eşler var ya . Benim ki işte ayrı giydiği için bir ggömleği 1 hafta giyiyor. Zaten bebeten ütü mütü hak getire. Diyorum bazen bunu tekrar yikayalim utulenecek sepetinde durmakta bir şekil olmuş diyorum . Temiz sonuçta yorulma diyor. Adama bakış acim değişti suan

Canım dısarsa hava çok pis oldugu ıcın ne yaparsan pıs kokar.çamaşır kurutma makınesı al rahat et

bingo lovely kırmızı bayılıyorum.takıntılıyımdır biraz bende koku konusunda.
kalıcı ve kokusu güzel e zaten parfümde kullanılıyor.
kalbinizi kırması elbette hoş değil ama koku konusunda hassasiyetini anlayabiliyorum.eşim atıyorum yeni yıkanmıs utulenmiş tişört vs giysin hemen sapık gibi koklarımmm ohhh mis diye

yumuşatıcı bu bingo dediğim

önüme çamaşır atacak olsa makas bulur parçalarım bütün kıyafetlerini hakkaten öncelik meselesi bu yaaa... şimdi kendi evliliğimi düşündüm de "asla taviz veremem" dediğim konularda eşim akıllı uslu bir çocuk oluveriyor, ama biraz fedakarlık yapabilirim dediğim konularda ise iş tamamen kontrolümden çıkıyor.. erkekler anlıyorlar sanırım bizim hassas noktalarımızı. sen de artık bu konuda "asla taviz veremem" moduna geçebilirsin. komple bırak bütün işleri... hiçbişey yapma. bikaç gün sonra kedi gibi sırnaşmaya başlıyor "evi biraz toparlasak mı bitanem yaa" diye

canım eşinle ilgili tek sıkıntı buysa bi çözümü var. yumuşun Kıyafet, tül, perde için olan spreyleri var. sarı etiketli olanı mis gibi kokuyor. onu al eşinin dolabına bir iki sık kapakları kapat bütün kıyafetlere siner kokusu. sonra biraz aç havalandır ki sprey olduğunu anlamasın. bu arada yumuşun vernelin falan konsantre yumuşatıcıları var onları da deneyebilirsin. Allah kolaylık versin.

Abc nin pembe olani yumusatcisi guzel kokuyo kalicida digerlerne bakarak onu dene bide gerci yaranilmaz baska biseye bahane bulur bunlarda napcan

Bende de var bu model, şu an baya başa çıktım ama ilk yılımızda boğasım gelmişti:))) İstisnasız her gece o çarşafı düzeltmek için uğraşırdık.Yatak standart dışı olunca illa bir yeri tam sıkışmıyor,bozuluyor.Allahtan lastikli çarşaf diye bir şey yapmışlar da rahat ettim sonra.

cnm o kokulu deterjanlar falan hep kimyasal, hele donalri falan buram buram koksun istiyorsa daha kotu, direk kimyasala bulamis olur kendini, dikkat etsin esin bence.
katlayip koydugun camasirlari onune atiyor? sen ne yapiyorsun bunun karsisinda?
tam olarak hangi noktada esin boyle okuzden bozma odun olmaya basladi bilmiyorum ama agzinin payini vermezsen daha baska ne huylari cikar Allah bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…