Pekiiii bu kadar şikayet ediyor da size ev işlerinde yardım ediyor mu? Benim eşimde titizdir, kirli çamaşırlarını kirliye katlayarak koyar, ufacık toza tahammül edemez, temizlik kokusu takıntılıdır, düzen tertibi sever, bende eşimin aksine titiz değilimdir, ıyy denecek kadar pasaklı değilim ama bugün toz almasam rahatsız olmam veya bütün gün iş yapıp evi şartlayacağım diye uğraşmam, biz bunu kendi aramızda dengelemesini bildik ama, benden çok daha detaylı süpürdüğünü düşündüğü için süpürme işini yapar, bende toz alma ve silme işini, deterjan yumuşatıcı etkili değilse güzelce söyler bu aldığın iyi çıkmadı su kokusunu hissettiriyor değiştirelim şunu dene diye, dolaptaki kıyafetlerini istediği gibi düzenlememişsem oturur kendi düzenler, zaten düzen takıntısı olduğundan günlük giydikleriyle dışarı da giydiklerini ayırarak yerleştirdiğinden kimse onun düzenine karışsın istemez, titiz biriyle yaşamak kolay değildir ama orta yolu bulmak mümkün, anladığım kadarıyla eşiniz uzlaşı yoluna gitmiyor sizinle, oturup konuşun, o da yardım etsin, deterjanı beğenmiyorsa kendi istediği deterjanı alsın, hamilesinizde zaten bu durumda yardım etmesi gerekir.
Ev yalnızca sizin değil, ikinizin.