Titiz ve takintili eş

Lale223

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2022
93
113
43
36
Merhaba arkadaşlar. Eşim iyidir hoştur çocuklarına çok güzel babadır. Ama benim derdim çok titiz sürekli temizlik yapmaya çalışan vede biraz takıntılı biri olmasi.
Başlarda temizlik yapması evi surekli duzenlemeye calismasi hoşuma gidiyordu ama artık beni boğmaya başladı.
mesela işten gelir ben sarılalım konuşalım yemek yiyelim isterken o bi küçük sarıldiktan sonra evi gezmeye başlar.Önceliği olmayan isleri yapmaya baslar. Oyuncaklar dağınıksa cocuklara söylene söylene toplar. Kapıları camları ışıkları kontrol eder, kışın tek tek petekleri kontrol eder. Buzdolabını, sağı solu heryeri kontrol eder düzenler. Bunlarin hepsini yemekten once yapar. Sofrada eşimin işinin bitmesini bekleriz.
Bende çalıştığım ve 2 cocuk olduğu için herzaman çok düzenli olamasamda elimden geldiği kadar yapıyorum zaten. Ama kendisinde düzen takıntısı olduğu için hiç bir zaman yeterli gelmiyor.
Evin içinde sürekli gezme halinde. Yapacak biseyi yoksa mutfakta yalnız ayaküstü kuruyemis yer ya da uyur. Ben istiyorum ki akşam serinlikte balkonda oturalım ailecek oyun oynayalım çay içelim sohbet edelim. Çay kahve içsek bile 2 dk da bitirip yine kalkar.
Çevremdekiler ne kadar güzel iş yapıyor diyor ama evde etraf dağıldığı için sürekli gerginlik oluyor. 2 küçük çocuk evinde oynayamayacaksa nerde oynasın. Ne yapıyım ben bu adama

Boyle yaşamak ona da eziyet ama haberi yok. Alacaksınız karşınıza ciddi ciddi konuşacaksınız. Uzman yardımı alsin. Başka türlü yazık giden zamana.

Çok sıkıntılı bir durum. Bir an önce çözmeniz lazım, yoksa çocuklara da geçebilir bu huyu.

Aileden gelen bir takıntısı var belli ki.
Normal değil hayatını buna odaklı yaşaması. Konuştuğunuz zaman ne tepki veriyor?

Sizin yapabileceğiniz tek şey onu bir uzmana gitmeye ikna etmek, gerisi çözülür zaten. Öyle bir insanla yaşamak işkence bence ya, hele ki çocuklar için..

Uzman yardimi almasi icin ikna edin. Bu durumu cozmeden cocuk yapmak akil kari degil. Siz belki cekebiliyorsunuz ama o cocuklarin sucu ne siz esinizi sectiniz onlar babalarini secemiyor. Her konuda cocuklara uzuluyorum sadece.

Ayyyy okurken fena oldum öyle çekilir mi adam sürekli panikte olur insan tedaviye ikna edin eşinizi

Severek mi evlendiniz? Gerçekten aile olanlar bence bu balkonda oturmayı yani en küçük şeyi bile yapabilmeli.
Severek evlendik. Her haftasonu gezeriz aslında gezdigimizde disarda oldugumuzda sıkıntı yok. Ama akşam eve kaçta gelirsek gelelim yorulmadan gene başlar rutin işleri yapmaya.

Aileden gelen bir takıntısı var belli ki.
Normal değil hayatını buna odaklı yaşaması. Konuştuğunuz zaman ne tepki veriyor?
Aynen tam tespit ettiniz ailesinde amcalarinda kuzenlerinde de var. Annesi de temizlik takintili. Herkes bu durumun normal olduğunu düşünüyor. Eskiden bu kadar değildi zamanla arttı.
Konuştuğumda ise ev böyle kalırsa içim rahat etmiyor diyor.

Eminim eşiniz içinde yıpratıcı bir durumdur.Konuşmayı deneyin,her kontrol edişinde anında uyar sonraya bırakma.Çocuklarınız evde koşup oynamayacaksa dağıtmayacaksa o düzenin bir anlamı yok bunu eşinize sık sık hatırlatın.Benim eşimde ilk çocukta sizin eşiniz kadar olmasa da herşeye karışırdı ikinci çocuk ardından ikizler derken o da salıverdi ayrıca eğer kontrol edip düzeltiyorsa bu iyi birşey bırakın yapsın

Hayatımızı yaşamaya engel oluyor. Bence normal değil. İstersen bir uzmandan fikir alalım hangimizdeyse sorun onu düzeltelim diye bi söyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…