Ev işleri ve eşimin beklentileri

Öncelikle merhabalar,

Arkadaşlar gerçekten çok bunalmış durumundayım, bitmeyen ev işleri yüzünden artık ağlamak istiyorum.
Ben çalışan bir kadınım, eşimle eve katkımız aynı düzeyde hatta benim dönem dönem daha fazla katkı sağladığım oluyor. Ev işlerini o da yardım eder, akşamları sofra toplar, elinden geleni yapar.

Haftasonu ben izinliyim o sadece pazar izinli bu sebeple benden cumartesi beklentisi çok fazla. Her işin halledilmiş olmasını istiyor ve ben artık bu yüzden bunalmış vaziyetteyim. Yetişemiyorum, dinlenemiyorum ve sürekli yorgun hissediyorum.

Aynı durumda olan varsa ev düzenini nasıl sağlıyor lütfen fikir verin 🙏

Not: eşimde düzen ve temizlik takıntısı var.
Bu tür konular sıkça açılıyor, yurdum erkekleri temizlik konusunu kadına yıkmaya meyillidir her zaman. Birbirinizi incitmeden diyalog kurarak bu işleri çözmek lazım. Program yapın, hafta içi işten gelince 1 saat ayırıp halledin, mesela yemekten sonra oturma odası süpürülüp silinsin, biriniz camı silerken diğeri kapıyı silsin o arada perdesi yıkansın bitti gitti. Ben emekli olmadan önce eşimle programlayarak yaptık hep işleri, ikimizinde hafta sonu iki günü boştu o yüzden akşamları derin olmasa da yarım saat ya da bir saat ortaklaşa iş yaptık her zaman, cumartesi sabahtan derin temizlik, öğleden sonra pazar ve alış veriş şeklindeydi. Çocuk yokken her türlü yapılır, bunun için bilenmeyin sadece birbirinizi kırmadan diyalog kurun. Son zamanlarda bu konularda çok sert söylemler okuyorum ama temizlik bu kadar evliliği yıpratacak bir konu değil. Evli de olsak bekar da olsak belli bir oranda temizlik ve ev düzeni hayatın gerçeği, birbirinizi üzmeden çözüm üretmeye bakın, susarak ya da pasif agresif imayla çözülmez, her sorunu aşmanın ilk yolu önce açık diyalog kurmaktır, kolaylıklar dilerim🙏

Öncelikle merhabalar,

Arkadaşlar gerçekten çok bunalmış durumundayım, bitmeyen ev işleri yüzünden artık ağlamak istiyorum.
Ben çalışan bir kadınım, eşimle eve katkımız aynı düzeyde hatta benim dönem dönem daha fazla katkı sağladığım oluyor. Ev işlerini o da yardım eder, akşamları sofra toplar, elinden geleni yapar.

Haftasonu ben izinliyim o sadece pazar izinli bu sebeple benden cumartesi beklentisi çok fazla. Her işin halledilmiş olmasını istiyor ve ben artık bu yüzden bunalmış vaziyetteyim. Yetişemiyorum, dinlenemiyorum ve sürekli yorgun hissediyorum.

Yok yaa paşaya baksen. Hafta içi size yardımcı olsun o halde. Cumadan evi süpürüp silebilir. Çarşafları değişebilir mi bilmiyor banyo ve WC temizliği yapabilir (benim ki bunları yapabiliyor) diğer kalan işleri de siz yaparsınız.

Biz de şöyle ben eşimi mutfakta olmasını sevmiyorum çünkü bir yemek yapınca ortalık leş gibi oluyor topladım diyor ama ortalıkta soğan kabuğu geziyor 😖 çamaşır katlayamaz o yüzden çamaşırlara da dokunmaz. Ancak banyo ve WC Temizliği yapar ortalığı derler toplar, süpürür, siler, bana bu bile yetiyor

Çok hassassa bir zahmet perdeleri camları kapıları kendi elden geçirsin.Ne demek bu elinden geldiğince yaptığını yaparsın yapamadıkların içinde konuşmaya hakkı yok.Cok rahatsız oluyorsa Pazar günü bir zahmet yapıversin.Erkegin pisi pasaklısı cekilmedigi gibi titizide çekilmiyor.

Öncelikle merhabalar,

Benimki de evi temiz ve düzenli görmek istiyor ama yapınca da yapma boşver yorma kendini ev temiz zaten diyor Ev temiz ne uğraşıyorsun diyor.E yaptığım için temiz.Akşama kadar ayaktayım.Tabanlarım sızlıyor.1 Eylülde okullar açılıyor.Yoğunluktan fırsatım olmaz diye cam kapı Allah ne verdiyse temizliğe giriştim dilim dışarı sarktı bu hafta

Öncelikle merhabalar,

Bi de önceden cam silicem dediğimde tutturuyordu kadın çağır silsin.Kadınlar geliyordu düzgün yapmıyorlardı.Tecrübe oldu artık şimdi söylemiyorum o evde yokken kendim siliyorum.Dün il dışındaydı epey temizlik yaptım .

Yapıyor, gün ayırmaksızın yardım eder, sorun fazla özenli olması camlar mesela ayda bir elden geçmeli, perdeleri yeni yıkadım, onu da çok uzun vadede bekletmiyor. Bir erkeğe göre fazla evi inceleyip yorumluyor. Dolap düzenine kadar takılır.
Sorununuz esinizin sizin temizliginize karışması, yoksa iki kişinin işinden ne olacak.
Esiniz karışmasa stresiniz ortadan kalkacak.

Ben çalışmıyorum ama yine de dediğin gibi yapamam. Cam kapı 3 ayda bir makul. Arada kalın islak mendillerle silerim. Kapı kolları, prizler aklına geldikçe 5 dk sil.
Ayda bir beraber ince temizlik yapin. Diğer haftalar sil,süpür toz al . Günlükte abartmadan yapın.. eşyalar sizden değerli değil.

Öncelikle merhabalar,

Beni topa tutacaklar olacaktır. Ama bence evlilik bir gemi. Onu doğru şekilde yürütmek için o yapsın ben yapayımdan çok bu yolculuk nasıl daha keyifli hale gelire bakmak daha mantıklı. Eğer işleri Pazar gününe bırakırsanız eşinizle olan bir günlük tatiliniz işlerle geçecek. Eşiniz tek tatil gününü de ile geçirmiş olacak. Sizin iki gün tatiliniz varsa o bir günde işleri halletmeniz ve ikinizin ortak tatil gününde birlikte vakit geçirmeniz hem daha mantıklı hem de evliliğiniz için daha iyi. Ama burda önemli nokta eşinizin minnettar kalıp bunu size hissettirmesi. Yani sizin ilişkinize verdiğiniz önemi taktir etmesi. Koltuk ve halı silme gibi daha fazla güç isteyen şeyleri hafta içi ilden sonra yatmadan önce yarım saatde ondan yardım isteyebilirsiniz mesela. Yatmadan siz koltuğu süpürseniz o silse sabaha kadar kurur. Başka bir günde koltuklar için aynısını yapabilirsiniz. Akşam yemeğinizi oturmadan perdenizi makinaya atarsanız siz yemek yiyene kadar perdeniz yıkanır biri sofrayı kaldırırken diğeri camı silip perdeyi takar. Böylece size eşiniz yokken toz alıp evi süpürme silme gibi daha düz işler kalır. Tabiki yukarıdaki yazdıklarım örnek vermek için.siz kendinize göre bir düzen oturtabilirsiniz.

Eşim üç haftadır Cumartesi günleri de çalışmak durumundaydı akşam üzeri gelmesi 18.30’u buldu.
Cumartesi günü temizliği yapıp bitirdim üç haftadır, yetişkin oğlum destek oldu.
Pazar günü bize kalsın istedim, gezdik, evde film izleyip dinlendik vs.

Eylülün ilk iki Cumartesi günü benim okulda olmam lazım o zaman da işleri eşim yapar.
Birbirimize toleransımız ve anlayışımız var.

Ama eşim sizinki gibi temizlik için beni darlasaydı ‘adım Hıdır elimden gelen budur’ ‘çok istiyorsan sen yap’ derdim.

esiniz yardim etmiyor oncelikle zaten orasi onunda evi oldugu icin evini temizliyor burada anlasalim. siz haftasonu tamamen izinli oldugunuz icin o gunler ozelinde ekstra sorumluluk alabilirsiniz zaten bu normal ama sizin yaptiginiz isi begenmiyor ise buyursun kendisi yapsin yapmak mi istemiyor? temizlikci tutsun.

Biz haftalik yapiyoruz, esim tuvalet ,lavabo ve mutfagi temizliyor,hafta icinde camasir yikar, katlar, ben banyoyu temizliyorum, supurge, ev toplama ,silme vs yapiyorum. Yatak carsaflarini, koltuk yuzlerini yikar takariz. Temizlik hastasi degildir.

Tırnak içinde ben çalışmadığım halde görevimmiş gibi kimse, yine bu da tırnak içinde kimse benden evi hep tertemiz tutmamı ve arkasını toplamamı isteyemez. Kalk kendin yap derim yapacağım varsa da yapmam. Uşak değilim. Çok isteyen paraya kıysın uşak tutsun.

Öncelikle merhabalar,

Anladığım kadarıyla 2 kişisiniz çocukta yok.

Hergün ne temizliği bu yada devamlı hall edilmesi gereken şeyler nedir tam olarak ne istiyor? Yapabildiğin kadarını yaparsın yapamadığını o tamamlar bizde böyle. Ev hanımı olanlar yapsın. Ama calışan insanın hali farklı birazda insana bağlı açıkcası. Bende calışıyorum ya sabahtan hall ediyorum yada geldikten sonra dinlendikten sonra hafta sonuna iş kalmaması için.

1. Çamaşırları biriktirmeden hemen yıkayıp asmak mesela
2. 2 günde bir siliyorum yerleri

Yerleri silmek süpürmek zor iş değil dönen vileda ile hızlı oluyo öncesinde süpürge toz alınıyor vs.

Yemeğe gelirsek ben 2 günlük yemek yapıyorum yemek duyduğum zaman beynimden vurulmuşa dönüyorum çünkü ben farklı besleniyorum eşim farklı o yüzden direk salata vs hepsini kesip hazırlıyorum kaldırıyorum dolaba. Bazı işler yarım saat bi saatini alır en fazla.

Eşinin beklentisi tam olarak ne anlamadım? Bunlar rutin işler zaten

Back
X