• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Titizim, misafir sorunsalı

serenityjane

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
250
35
318
.
Mrb arkadaşlar. Bende titizlik var. Şöyle ki bir yere gittiğimde sıkıntı yok. Ama evr gelince hemen duş almak istiyorum. Eve misafir gelsin istemiyoeum eşyalarımın kirlendiğini düşünüyorum. Ama seviyorum da insanları. Beni tamamen dışlasınlar da istemiyorum. Eşimin çok fazla akrabası var. Kayınvalidem hepsini evime çağırmak istiyor. Çağırsam ortalıkta her şeye dokunacaklar, çoluk çocuk odama girecek diye korkuyorum. Bir şey desen anlamazlar, alınırlar. Napıcağımı bilmiyorum.

Bence odalarınızın kapısını kilitleyin. Dağılacak olan yerleri en aza indirgemeye çalışın. Bayramlarda misafir geliyor sonuçta gelmeyin diyemiyoruz. Bu arada nickinizi görünce aklıma hep yosemite sam geliyor 😂
😘 kitleyeyim ama ilk defa geldiyseler eve görecekler filan? Bi de bebeğim olunca kayınvalidem bakmaya gelirse kalmaya filan o zaman napıcam:(

Niye ne yapacaklar eve? Vebalı değillerdir bi temiz de siz değilsiniz elleyince ne oluyor kurtlanıyor mu? Yatak odasına girmesinler geri kalan yerlere bir şey olmaz. Kayınvalidem bebeğime bakacağı zaman bizde kalırsa demişsin o zaman bir zahmet kendin bakacaksın zaten kimse bakmak zorunda değil bir de üstüne kadına pislik muamelesi yapmayın. Madem öyle çocuğa nasıl bakacak? Yatağı düşüneceğine çocuğun kapacağı mikrobu düşün kv pis ise

Bence daha bu aşamadayken yardım alabilirsiniz. Bunun bilinçaltınızda mutlaka bilmediğiniz temelleri vardır. Daha ilerlememesi için önünü kesmeniz iyi olur. Ufak ufak kendinizle mücadele de edebilirsiniz, misafir çağırarak ağırlayarak aslında o kadar da korkunç olmadığını görüp kendinizi rahatlatabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum. 🌺

Okb hastasısınız bence saydığınız özellikler bizim akrabada var ve giderek artıyor evine kocası hariç kimseyi almıyor. Dışardan gelince bütün kıyafetlerini kapıda çıkarıp makineye atıyor. Kocasınada aynısını yaptırıyor ve yıllardır tedavi görüyor Siz geç olmadan başlayın bence

Eşyalar öylece dursun diye mi aldınız ?
Anlamıyorum bu titizlik sözünü temizlik imandandır evet ama bu abartıp insanlara pis muamelesi yapanlara direkt hasta diyorum ben o kadar çok var ki çevremde böyle ben titizim diyen hasta Allah'ım ıslah etsin ne diyim

Anlayışlı yorumlar kadar yargılayan yorumlar da var. Bence de bir psikoloğa başvurmanızda fayda var.bir teşhis konmasa bile bu kaygılarınız üstünde çalışmaktan zarar gelmez.
O zamana kadar misafir meselesine dişinizi sıkıp sabrediverin.sonrasındaki süreçte de misafir veya sülale için değil kendiniz için takıntınızla mücadele ediyor olacaksınız.

bundan 3 4 sene once asiri rahat bir insandim.
cevrem en cok benim evimi severdi cunku kendi evleri gibi rahat ederdiler. cocuklarinin kirip doktuklerini saymicam. ben rahat olunca annelerde rahatti cocuklar evimde at kostururdu.

sonra zaman degisti ben degistim hersey degisti.
simdi cocuklu kimseyle gorusmuyorum..ne gidiyorum ne cagiriyorum ne de kabul ediyorum.
bunn titizlikle pek ilgisi oldugunu sanmiyorum, basiniza gelecekleri ongoruyorsunuz bence.
istemiyorsaniz evinize cagirmayin.
ama siz de gitmeyin.
siz gidip, kabul etmezseniz cirkin gozukur.

Mrb arkadaşlar. Bende titizlik var. Şöyle ki bir yere gittiğimde sıkıntı yok. Ama evr gelince hemen duş almak istiyorum. Eve misafir gelsin istemiyoeum eşyalarımın kirlendiğini düşünüyorum. Ama seviyorum da insanları. Beni tamamen dışlasınlar da istemiyorum. Eşimin çok fazla akrabası var. Kayınvalidem hepsini evime çağırmak istiyor. Çağırsam ortalıkta her şeye dokunacaklar, çoluk çocuk odama girecek diye korkuyorum. Bir şey desen anlamazlar, alınırlar. Napıcağımı bilmiyorum.
Evinizi gezmek isteyen misafirlere galoş ve eldiven verirsiniz. Çocuğunuza da kendiniz bakarsınız, olur biter.

Siz de fark etmissiniz durumun pek normal olmadigini. Bundan kurtulmanin tek yolu rahatsizliginizi beslemek yerine onun ustune gitmek. Yani eve misafir cagirmak, eve gelince ne kadar rahatsiz olursaniz olun dus almamak, vs.

Yatak odanizi kilitleyin, cok kalabalik degil kucuk gruplar halinde cagirin. Cok da takmayin su sabunun cozemeyecegi dert yok. Coluk cocugun dokunmasindan cekindiginiz esyalari kaldirin. Bebeginiz olursa da kayinvalidenize baktirmayi dusunmeyin.
Ben de tuvalet kullanimindan asiri rahatsiz oluyorum. Baskasinin evinde girmemeye gayret ediyorum. Evimde misafir varsa her girisimde temizlemeden asla oturmuyorum. Şu ortak klozet kullanımını beynim kabul etmiyor bir türlü😅 baskalarıyla aynı donu giymek gibi geliyor😂 totiş değiyor sonuçta😂😂
Hele ayakta işeyen erkeklerin klozeti mındar etmesinden bahsetmek bile istemiyorum. adamlardaki nasıl özgüvense, "ben kutsal çişimi her yere saçarım, siz zavallı ölümlülerin üzerine oturmasında hiç bir sıkıntı olamaz" diyorlar zaar.
Konunuzda kendi sıkıntılarıma daldım kusura bakmayın. Zaman zaman sizin gibi hissettiğim için anladım sizi. Bence sizin sıkıntınız misafir değil de haddini, sınırını bilmeyen misafir. Efendi efendi oturup cocuguna da mumkun oldugu kadar sahip ciksa bu kadar rahatsiz olmazsiniz sanirim.
Gecen gun hiç de yakınım olmayan bir misafirim koltukta ayagini toplamiş oturuyor. 1.5 yasinda bebegim var, koltuklara yatiyor kalkiyor yani senin ayakkabinin icinden cikmis corabinin koltugumda ne isi var di mi😩 öff sonra.misafir sevmiyor oluyoruz😅

Back
X