• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Titizim, misafir sorunsalı

Yani bilemedim,titizlikte bir yere kadar. Annem kadar titiz bir kadın yoktur sanırım ,çocukken bize orayı sildim ellemeyin, burayı sildim dokunmayın diye söylenirdi ha bire. Gerçekten de sürekli temizlik yapardı. Bayramın birinci günü annemdeydik,çocuklar evin altını üstüne getiriyordu,bende tabi annemin huyunu bildiğim için peşlerinde dolanıyordum bana dedi ki,bırak kızım oynasin çocuklar. Dedim sen sevmezsin dağınıklık. Bunca zaman eşyaya hizmet etmişim,bak kolum,bacağım heryerim ağrıyor şimdi. Sende boşver evinde,otur çocuklarınla ilgilen. Ben çok pişmanım size zehir ettiğim günlere.
Bakın temiz olmak iyidir tabi.
Herkes ister evi bal dök yala olsun ama ev bu adı üstünde,içindeki eşya,çul çaput ve onlar bizim konforumuz için var,biz onların konforunu sağlamakla uğraşmayalım. Herşeyin fazlası zarar.
Şu an ev ahalisi evde,yerlerde oyuncaklar var,oğlumu uyuttum,kızı babasıyla havuza gönderdim,10 dakikamı ayırıp toplayacağım bitti gitti yani. Çocuklarımın mutluluğundan önemli değil evin dağınık olması.
Kızımın arkadaşları geliyor arada anneleriyle,evin hali anlatılmaz yaşanır o derece oluyor,kızımla topluyoruz onlar gidince. Dağılsın yani yapacak birşey yok. Müze değil benim evim,mütemadiyen dağinık. Canım isterse toplarım,istemezse elimi bile sürmem.
Çocuklarima,misafirlerime surat asmam bu sebeple şahsen. Umurumda olmaz.
Sizde rahat olun.
Misafirler gidince,toparlanır,temizlenir

Bir doktora görünün çünkü bu bir hastalık.

Sosyal ilişkilerinizi zedeleyecek boyuta gelmiş.

Benim ablam da böyleydi. Tedavi gördü. Tamamen normale dönmedi ama gerçekten çol yol kat etti.

Mrb arkadaşlar. Bende titizlik var. Şöyle ki bir yere gittiğimde sıkıntı yok. Ama evr gelince hemen duş almak istiyorum. Eve misafir gelsin istemiyoeum eşyalarımın kirlendiğini düşünüyorum. Ama seviyorum da insanları. Beni tamamen dışlasınlar da istemiyorum. Eşimin çok fazla akrabası var. Kayınvalidem hepsini evime çağırmak istiyor. Çağırsam ortalıkta her şeye dokunacaklar, çoluk çocuk odama girecek diye korkuyorum. Bir şey desen anlamazlar, alınırlar. Napıcağımı bilmiyorum.
Öncelikle kv nizin sizin evinize insanları davet etmesi çok yanlış. Sizde de belli ki artık hastalık boyutunda bence ilerlemeden tedavi olun

Mrb arkadaşlar. Bende titizlik var. Şöyle ki bir yere gittiğimde sıkıntı yok. Ama evr gelince hemen duş almak istiyorum. Eve misafir gelsin istemiyoeum eşyalarımın kirlendiğini düşünüyorum. Ama seviyorum da insanları. Beni tamamen dışlasınlar da istemiyorum. Eşimin çok fazla akrabası var. Kayınvalidem hepsini evime çağırmak istiyor. Çağırsam ortalıkta her şeye dokunacaklar, çoluk çocuk odama girecek diye korkuyorum. Bir şey desen anlamazlar, alınırlar. Napıcağımı bilmiyorum.
Ben kayınvalidenin eve misafir doluşturmasına izin verme demeye geldim
Sonra önünü alamıyorsun kendi misafirini senin evinde ağırlamaya başlıyorşar

bence de senin sorunun temizlik degil.. eve misafir istemiyorsun.. yeni evliysen ve esyalarin yeniyse kiyamiyorsundur.. bu titizlikten daha büyük bir sorun bence.. bosver dunya mali kirlenirse temizlenir eskirse yemisi alinir.. önemli olan insanlik..

Bu kadar titizlik iyi değil boyle kişiler yaslandıgı zaman affedersin b.klarıyla oynuyorlar ben evim kirlendikçe silerim oyle belli bir günün dahi yok ama evime titiz biri geliyor biliyorum dedektif gibi evi pismi temizmi bakacak sırf onun için gelmeden iki gün önce temizlik yapıyorum dedikodumu yapmasın diye öyle misafir hiç çekilmiyor

[/QUOTE
Eve gelen misafirden kv ne karisiyo hepsini cagirmak istiyo diyosun ister çağır ister çağırma sana kalmış

Bence titizlik değil bambaşka bir durum sizinki. Bir üyenin dediği gibi pisleneni temizlemekle oluyor titizlik. Evinize gelen hatta gelme ihtimali olan her insana pislik muamelesi yapmanız hoş değil. Yarın bir gün çocuk olunca ne yapacaksınız kayınvalideniz para ödediğiniz bakıcı değil sonuçta. Bu kadar evham iyi değil yalnız kalırsınız sonra. Bence bir doktorla görüşün bu durumu

Son düzenleme:
Arkadaşlar beni anlamamış. Evlenmeden önce de böyle bir problemim vardı. Biri beni öpse gidip yüzümü yıkıyorum, dışardan eve gelince duş alıyorum, eşyalarıma dokunulunca gidip siliyorum yoksa sıkıntılanıyorum. O nedenle misafir gelme ihtimali beni ürkütüyor. Kimseyi küçümsemiyorum. Elimde olan bir şey değil. Tedavi de aldım fayda görmedim.

Arkadaşlar beni anlamamış. Evlenmeden önce de böyle bir problemim vardı. Biri beni öpse gidip yüzümü yıkıyorum, dışardan eve gelince duş alıyorum, eşyalarıma dokunulunca gidip siliyorum yoksa sıkıntılanıyorum. O nedenle misafir gelme ihtimali beni ürkütüyor. Kimseyi küçümsemiyorum. Elimde olan bir şey değil. Tedavi de aldım fayda görmedim.

Başka tedavi yöntemleri deneyin, başka doktor, başka hastane deneyin. Siz böyle diyerek zaten kabullenmiş oluyorsunuz bu şekilde düşünerek başlarsanız iyi olamazsınız. Bu durum sizin hayatınızı her türlü etkileyecek bir durum yarın bir gün çocuğunuz olduğunda arkadaşlarını çağırmak istediğinde kabul etmeyecek misiniz eve? Çocukların en basiti ilkokulda hatta yuva çağında anneler oturmaya gidip geliyor birbirlerine ben size gelirim ama siz bize gelmeyin mi diyeceksiniz? Biz size yardımcı olamayız ki sizin profesyonel bir destek almanız şart. Öyle destek aldım fayda etmedi napalım durum buyla olmaz. Yarın bir gün yalnız kalırsınız, eşiniz ne diyor bu duruma?

Bu bir hastalık.Odanıza neden girsinler.Psıkıyatrıye gıdın.

Back
X