Toksik ilişkiler

SEZENCE_84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2018
73
26
88
Merhaba size danışacağım bir konum var.Toksik bir arkadaşlığım var.Kendisi öğretmen de arkadaşım aynı okulda çalışıyoruz branşımızda aynı.İnanılmaz negatif bir insan hayatı zor anlıyorum.Benim hayatımdaki olumsuzluklarında cımbızla çeker ben farkında değilmişim gibi yüzüme vururda vurur.Hırslı da bir kız ve sürekli diğer insanlara karşı bazen haklı bazen haksız bana birşeyler anlatarak onun tarafına geçmem konusunda gizli mesajlar verir.Onun dışında özünde dürüst bir kadındır.Zor zamanlarınızda ilk yanıma koşan odur.Eğlenceli görgüsü hayat deneyimi olan akıl danışabildiğim birisidir.Eskiden benim psikolojim iyi olduğu için tolere edebiliyordum.Fakat yaşadığım şeyler beni de yordu ve yıprattı.Artık bende yorgunum.Toksik ilişkilere karşı tavrım nettir.Faydasına zararına bakmaksızın arkama döner bakmam.Tek de kalacağımı bilsem bir daha zor zamanımda ilk o koşmayacağım bilsemde.Ama bu arkadaşım çok yalnız ve sıksık senden başka kimse yok diyor.Bu arkadaşlığı onun için sürdürüyorum.Eskiden destek olup söylediklerini kafaya takmayıp devam ediyordum.Şimdi bakıyorum evde kafamda onun söylediği üzücü ve manipüle edici cümleler.Şimdi mesafe koysam çok üzülecek vebale girermiyim bir darbe de ben vurmuş olur muyum diye vicdan yapıyorum.Psikolojisi kötü ya sanki benim de o anlattığı diğer insanlar (onun anlattığı) gibi onu kuyunun derinlerine göndermek için ben de bir tekme atmış olurmuşum diye. siz ihtiyacı olan bir insanı yalnız mı bırakırdınız yoksa ilk önce ben mi derdiniz?

Psikolog adresi verin ve hayatınızdan çıkarın. Eğer yeterince dürüst olsa sizi manipüle etmezdi. Hayatınızı zehir etmeye değmez.

Bendede böyle bir arkadaş vardı. Resmen hayatımı mikiyordu. Yavaş yavaş uzaklaştım ve hayatımdan gitti. İnanın o olmadığından beri daha mutluyum.

İyi yanlarını da görüp kafanız karıştığı için toksik oluyor zaten durum. Mecbur kaldıkça konuşun, onun dışında işim var diye bahaneyle kaçın, başım ağrıyor sessiz yerde durayım az, hastayım vs. gibi uzaklaşın. Mesajlarına saatler sonra cevap verin, her sorusuna yardımına el atmayın hemen. Yavaş yavaş uzaklaşır zaten, ne düşünürse de düşünsün

Benim İstanbul'da yaşarken ev arkadaşım böyleydi, Rus bi kızdı kendini ifade edemediği zaman daha agresif oluyordu. Çok baskın ve insanı geren biriydi. Yediğimiz içtiğimizde ayrı gitmiyordu beni o kadar yordu ki zamanla en son kendi evime çıkmıştım. Sorun şu ki ben konuşarak birşeyleri hallettiğimi sanardım sonra aynı şeyler tekrarlanırdı. Merhamet ve sevgi kanalında kalmıştım dramatik bir hayatı var diye. Ama şu bir gerçek ki kör görmeye başlayınca önce bastonunu atarmış. Had bildirme meselesi çok önemli, sınırlar anda çiziliyor sonrasında değil, düşüncede değil.

Psikolojisi bozuk diye sizin de psikolojinizi bozmasına gerek yok.Sürekli iğneleyici olan,kötü şeyleri yüzüme vuran biri benim arkadaşım olamaz.Burada kendini seçmek bencillik değil, akıllıca davranmak olur.

Merhaba size danışacağım bir konum var.Toksik bir arkadaşlığım var.Kendisi öğretmen de arkadaşım aynı okulda çalışıyoruz branşımızda aynı.İnanılmaz negatif bir insan hayatı zor anlıyorum.Benim hayatımdaki olumsuzluklarında cımbızla çeker ben farkında değilmişim gibi yüzüme vururda vurur.Hırslı da bir kız ve sürekli diğer insanlara karşı bazen haklı bazen haksız bana birşeyler anlatarak onun tarafına geçmem konusunda gizli mesajlar verir.Onun dışında özünde dürüst bir kadındır.Zor zamanlarınızda ilk yanıma koşan odur.Eğlenceli görgüsü hayat deneyimi olan akıl danışabildiğim birisidir.Eskiden benim psikolojim iyi olduğu için tolere edebiliyordum.Fakat yaşadığım şeyler beni de yordu ve yıprattı.Artık bende yorgunum.Toksik ilişkilere karşı tavrım nettir.Faydasına zararına bakmaksızın arkama döner bakmam.Tek de kalacağımı bilsem bir daha zor zamanımda ilk o koşmayacağım bilsemde.Ama bu arkadaşım çok yalnız ve sıksık senden başka kimse yok diyor.Bu arkadaşlığı onun için sürdürüyorum.Eskiden destek olup söylediklerini kafaya takmayıp devam ediyordum.Şimdi bakıyorum evde kafamda onun söylediği üzücü ve manipüle edici cümleler.Şimdi mesafe koysam çok üzülecek vebale girermiyim bir darbe de ben vurmuş olur muyum diye vicdan yapıyorum.Psikolojisi kötü ya sanki benim de o anlattığı diğer insanlar (onun anlattığı) gibi onu kuyunun derinlerine göndermek için ben de bir tekme atmış olurmuşum diye. siz ihtiyacı olan bir insanı yalnız mı bırakırdınız yoksa ilk önce ben mi derdiniz?

Bulmuş senin vicdanlı tarafını kullanıyor.
Direk sil at hayatından

Cevaplarınız için teşekkürler.@ısabella_7 diğer ortak arkadaşlarımızla ilgili ona o gün ona davranışı haklı ya da haksız kötü bulduğu biri varsa fi tarihinden kalma o kişinin bana söylediği ya da yaptığı ya da ona ima ettiği beni eleştirdiği vs duyduğu ne varsa bana anlatır.Ben manipüle edilmeye çalışıldığını bildiğim için onun söylediklerine göre davranmıyorum elbet ama kırgınlık kızgınlık oluşuyor içimde.

Aslında bunların farkında olup silmemek yanlış farkındayım.Ama o kadar yanlız ve mutsuz ki hani son darbede benden olmasın son damla ben olmayım diye devam ettiriyordum.Fakat görüyorum ki beni diğer konularda olmasa da bu konuda manipüle ediyor.Direkt bana düşmanca bir hareketi yok bana bir kini öfkesi de yok ama o kadar çok mutsuz ki beni de aşağılaya çekiyor ve yalnızlaştırıyor. Sadece işte yardıma ihtiyacı olan çevresinde sadece ben olan birini bırakmak vebalmidir onun vicdan muhakemesi sıkıyor beni

Asıl vebal sizi aşağı çeken yalnızlaştıran manüple eden birine tahammül edip kendinize eziyet etmenizdir. İnsan ilk önce kendine değer vermeli.
Onun yalnız kalmasının sebebi siz misiniz ki vicdan yapıyorsunuz... davranışları tutumları Onu yalnızlaştırmış. Anası babası da değilsiniz ki her halükarda yanında olasınız.
Her şeyi kenara koyun devamlı canınızı sıkması bile uzaklaşmanız için yeterli bir sebep.
Siz böyle vicdan yaparken yarın bir gün O sizinle olan arkadaşlığınızı sebep bile sunmadan pat diye bitirebilir emin olun.

İnanamiyorum tamamen aynisi. Tek fark biz arkadaş değil kuzeniz

Cevaplarınız için teşekkürler.@ısabella_7 diğer ortak arkadaşlarımızla ilgili ona o gün ona davranışı haklı ya da haksız kötü bulduğu biri varsa fi tarihinden kalma o kişinin bana söylediği ya da yaptığı ya da ona ima ettiği beni eleştirdiği vs duyduğu ne varsa bana anlatır.Ben manipüle edilmeye çalışıldığını bildiğim için onun söylediklerine göre davranmıyorum elbet ama kırgınlık kızgınlık oluşuyor içimde.
Hmm ortalığı karıştırıyor.
Bence hayatından tamamen çıkarmasan da mesafe koy

siz mesafe koyunca neden suçlu olasınız ,kadın enerjinizi çekiyor,bariz.. kendinize iyi davranın ve uzaklaşın ,yarın bir bakarsınız aynı ona benzemişsniz. böyleleri yanındakini kendine benzetene kadar negatifliğini yansıtır,sonunda pes ettirir

Back
X