Toksoplasmaya yakalananlar ve tekrar hamile kalanlar

Fato_happy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2018
362
407
103
38
Arkadaşlar merhaba...
Ben Ocak ayında gebe kaldım.aynı ay yapılan tahlillerde toksoplasma virüsü kaptığım anlaşıldı avidite de çok düşüktü 9 haftada bebeğimin kalp atışları durdu ve kürtaj oldum.doktor aviditen yükselmeden gebe kalma dedi zira temmuz da yaptığım teste hala düşük çıkıyordu.gecen ay hamile olduğumu öğrendim ve avidite hala istenilen düzeyde değil.şu an spramisin kullanıyorum.aranızda bu enfeksiyonu taşıyan,gebeliğin de bı sorun yaşamayan bebeğine bulaşan veya bulaşmadan sağlıklı bı bebek doğuran varmı ve sonraki dönemlerde çocuklarınızda herhangi bi sağlık sorunu cıktımı içim içimi yiyyiyor yaşadıklarınızı tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Hiçbir fikrim yok inşallah hiçbir sorun yaşamadan atlatır saglıcakla kucağına alırsın. Ben biiey merak ettim toksoplasma yı nasıl kaptığını biliyor musun ?

İnan hiç bir fikrim yok.kedi besleyenler de,çiğ et tüketenlerde,sebze ve meyveyi iyice yıkamadan yiyenlerde ve az pişmiş hayvansal gıdalardan geçebiliyormuşkedi hariç digerlerinden birinden kaptım sanırım :KK43:çunku kedilerle hiç bir alakam yok

İnşallah bi sorun yaşamazsın dua et ilaçlarını da düzenli kullan allahın izniyle bişey olmaz

İnan hiç bir fikrim yok.kedi besleyenler de,çiğ et tüketenlerde,sebze ve meyveyi iyice yıkamadan yiyenlerde ve az pişmiş hayvansal gıdalardan geçebiliyormuşkedi hariç digerlerinden birinden kaptım sanırım :KK43:çunku kedilerle hiç bir alakam yok

Dışarda yemek yediyseniz, salatalar fln iyi yıkanmamış sebzelerden yapılmış olabilir. Çocukluğumdan beri kedilerle haşır neşirim, şimdi de 4 kedim var bağışıklık oluşmuş bende. Sizde muhtemelen sebze veya meyvelerden veya topraktan olmuştur. Çok geçmiş olsun. Umarım sağlıklı ilerleyen bir gebelik olur.

Back
X