Arkadaşım, çok teşekkür ederim cevap yazıdğın için. Henüz gördüm mesajını.
Aslında bu hastalık 10 kişiden birinde mutlaka görülüyormuş. Kedi kakası vs temas o kadar da net bir konu değil. Zira arkadaşlarımın bir tanesinin evde 4 kedisi var ve bunları sokaktan almış.hiç tokso çıkmadı onda. ya da kardeşim çocukluktan beri kedi besler, hiçbir şey çıkmadı onda da. Oysa ben tam bir temizlik hastasıyım; elimi 10 kez yıkarım, sebzeleri sirkeli suda bekletirim vs vs. Ama nedense bende de pozitif çıktı ikisi de..Aslında bir defa arkadaşlarla gebelik öncesi çiğ köfte deneyelim deyip evde çiğ köfte yapmıştık..belki diyorum o beni bu duruma soktu..
İlk testler çıktığında nasıl kafamın içi zonkladı bilemezsin; doktor avidite düşük çıkarsa 10. haftaya varmadan alacağız dedi. ben tam kendimi hazırlıyordum ki bu özel hastane laboraturarı çıkaramadı sonucu. Aslında özel hastenelerde bu testleri yapmak yanlış. Devlet hastanesi yapmıyor. Sadece üniversite hastanesi ya da seri çalışma yapan bağımsız laboratuarlar. Bizim özel hastane de kanımı istanbul'da başka bir özel hastaneye göndermiş..Sorma yılan hikayesi gibi.:) Özel hastanedeki doktorum ise "kanınızın sonucu çıkmadı; tekrar edeceğiz testi" diyerek çok müsterih davranıyordu. Güya çok riskli bir durumdaydım ,10. haftaya kadar sonucu görmemiz gerekiyordu..Ve şimdi madem sonucun yok, niye ilaç konusunda diretiyorsun ki? Ama insan karnında bebek olunca çok hassas hissediyor kendini ve "ya şu igm küçük de olsa bir risk içeriyorsa?" diye kendini korkutuyor ve o ilacı içiyorsun.
Aslında gebelik süresi çok riskli bir dönem, sadece toksodan bebklerin başında bir şey gelmiyor ki, her şey hormonlar, genetik faktörler de olumsuz etkileyebiliyor bebekleri. Sakatlıklar aslında hep genetik faktörlerden.."Yok gözü kör olacak, yok zekası geri olacak, yok organı eksik olacak" diye büyük bir kabus yaşadım ben 2 ay..hala da korkuyorum..
Yoksa Üniversite hem aviditeyi çıkardı hem de "içmenize gerek yok, bağışıklığınız var" dedi.
Şimdi dediğin gibi ben pazartesi hem aviditeyi 2. kez tekrar ettirmek için hem de ikili testimi de tekrar ettirmek için üniversiteye gideceğim. Orada riskli bir konumda olduğumu söyleyerek bir riskli gebelik uzmanı ile görüşeceğim. En azından tetkik etmiş, ellerinde belgeler olan insanlarla konuşmak daha mantıklı.
Bir diğeri ise "hem elinde belgesi yok hem de bakalım igm değerin ne zaman düşecek, o zaman bırakacaksın hapı" diyor. Eşim de resmen dalga geçiyor bizimle, hangi değerden bahsediyor ki?!" diyor
Bebeğini aldırmana çok üzüldüm gerçekten

Bir de hamileyken ve aynı derdi paylaşırken insanı daha çok üzüyor bu haber..bir de neredeyse bu konuda her yere yazmışsın burada, kimse doğru düzgün cvp yazmamış..
Umarım daha iyi olacak hayatında her şey bu yaşadığından sonra.. çok sağlıklı bebişlerin olacak.. :)
Peki en son avidite testine bakalbildin mi? rakamın nedir? İgm düşük bir rakamda ise yani 1.00'ın altında ise korkmana gerek yok, zaten onu sıfırlayamazsın asla. İgm dğeri, yani akut enfeksiyon, igg yani kronik enfeksiyon bağışıklığını elde ettin mi asla düşmez bir daha sıfır rakamına.Doktorun ne bekliyor ki daha, anlamadım. Zaten çok uzun bir süreyi geçirmişsin.
Bir de bazı makaleleri okudum tokso ile ilgili internette.Belki zamanında sen de okudun..
Gerçekten bir tanesi şöyle diyor: " igm ve igg pozitif çıkarsa avidite testi yapılıp bağışıklk kazanılıp kazanılmadığına bakılır. Bağışıklık yoksa, avidite düşükse, hastaya rovamycine verilir ve tedavi doğuma kadar devam eder. 16. haftada amniyosentez yapılarak virüsün çocuğa geçip geçmediğine bakılır.Geçtiyse,hastaya gebeliğe devem edip etmek istemediği sorulur. Eğer devam etmek istemiyorsa gebelik durdurulur.Eğer avidite yüksek çıkarsa, telaşlanacak bir şey yoktur. Rovamycine tedavisi kesilir.Bazı igm değerinin de vücutta korunduğunu bilmeyen hekimler hastayı korkutarak gereksiz ilaç tedavisi uygulayabilirler"
Yani önemli bir bilgi bence bu..