Derin endrometriozis ve adenomiyozis . Ameliyat olanlar bakabilir mi

negatifbasmap

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2025
16
4
1
32
Visanne kullanmama rağmen regl oldum ve kistim 5 cm den 8 e çıkmış. Bagirsakta yapışıklık gözüküyor. Ameliyat edeceklermiş pazartesi günü. Adenomiyosiz de varmış. Ameliyat olanlar bildiklerini paylaşabilir mi. Bagirsakta sorun oluyor mu Ameliyat sonrası. Bu süreçte beni ne bekliyor riskler neler anlatabilir misiniz rica etsem

Laporoskopi ile ameliyat yapıyorlar. Yapışıklıkları açabildikleri kadar açıyorlar. Kist tek yumurtalıktaysa daha iyi ya tamamen çıkarırlar ya da içini boşaltırlar. Yaş ve çocuk isteğinize göre bir an önce tüp bebeğe yönlendirecekler. İhmal etmeyin çocuk istiyorsanız. Bekarsanız da yumurtalarınızı dondurabilirsiniz. Bu işlemleri aksatmayın çünkü kist ve yapışıklıklıklar siz adet gördükçe devam edecek ve ilerleyecek. Kısa sürede tekrar oluşacaklar.

Laporoskopi ile ameliyat yapıyorlar. Yapışıklıkları açabildikleri kadar açıyorlar. Kist tek yumurtalıktaysa daha iyi ya tamamen çıkarırlar ya da içini boşaltırlar. Yaş ve çocuk isteğinize göre bir an önce tüp bebeğe yönlendirecekler. İhmal etmeyin çocuk istiyorsanız. Bekarsanız da yumurtalarınızı dondurabilirsiniz. Bu işlemleri aksatmayın çünkü kist ve yapışıklıklıklar siz adet gördükçe devam edecek ve ilerleyecek. Kısa sürede tekrar oluşacaklar.
5 embriyo donduruldu. Bagirsakta yapisiklik varsa laparoskopi yapılıyor mu ki. Ben acacaklar sandım komple. Allahı yardım etsin

Size ameliyat ile ilgili bilgi vermeleri gerekirdi. Laporoskopi ile yapılıyor yapışıklık varsa da. Bazı başka durumlar varsa açık ameliyat yapabilirler.Çikolata kistinde yapışıklık olması çok yaygın bir durum.

Size ameliyat ile ilgili bilgi vermeleri gerekirdi. Laporoskopi ile yapılıyor yapışıklık varsa da. Bazı başka durumlar varsa açık ameliyat yapabilirler.Çikolata kistinde yapışıklık olması çok yaygın bir durum.
Hiç bilgi vermediler daha her gören sıkıntılı bir durum diyip durdu. Teşekkür ederim size de

Back
X