Tombul Mu Biraz?

Merhaba,
Şu an 6 sene önceye gitmiş gibiyim.
Bir kızım(6 yaş)bir de oğlum (5 aylık)var.
6 sene önce kızım için kaç aylık,erkek mi diyip ,hayır kız cevabını alan meraklı melahatler,olsun arkası erkek ama pek de minikmiş diyorlardı zira kızım minik bir bebekti ,ben irmik yedirdim,şunu verdim,bunu yedirdim şu kadardı kilosu diye eklemeyi sende yedir demeyi ihmal etmiyorlardı tabi çünkü meraklı melahat olmak bunu gerektirir. Adeta kompetan gibi üstüme çökmeden,engin bilgilerini paylaşmadan olmuyor.
Şimdi günümüze dönelim,oğlum da kızım gibi kel ve sarışın bir bebek,şu an yine meraklı melahatler ,kaç aylık,kız mı,aaa erkek mi aynı kıza benziyor,ama bunun arkası kız kesin,5 aylık mı baya tombik maşallah diye bıdı bıdı ediyorlar. Yedirme fazla obez olur diye eklemeyi de ihmal etmiyorlar.
Yahu bıktım,yıldım,size ne diye bağırasım var.
Adetten midir bu muhabbeti etmek?
Olmayınca eksik mi kalıyoruz yani ne oluyor?
Artık dışarı çıkmak istemiyorum o derece.
Geçenlerde markette kadının biri kızımla oğluma bakıp "aaaa ne bunlar böyle sarı sarı çok tatlılar"dedi ve ekledi babalarına benziyorlar herhalde,çünkü ona göre ben cirkinim,çocuklar güzeller ve bana benzemiyorlarsa babalarına benziyorlar
Yok dedeme benziyorlar diyecektim vazgeçtim artık yıldım çünkü.
Yine bir gün hava güneşliydi,kızımı okuldan almaya gittim,oglumun beresini çıkarmıştım güneş alsın diye,amcanın biri durdurdu beni "kızım kapat kafasını,agzını da kapat üşür o"dedi. Kapatmadım yürüdüm geçtim, arkamdan söyleniyordu iyilikte yaramıyor bunlara diye.Tamam iyi niyetlisin anladım ama sanane ya sanane.
Takmayacağım diyordum hamileyken ama takılıyor ki ben rahat insanım.
Kimseye sormam böyle şeyler,söylemem de banane ki. Annesi bilir doğrusunu ben uzman degilim ki,fikrim de sorulmamış,neden bıdı bıdı yapayım.
Annem bile konuşuyor bık bık. Neymiş efendim o cocuğun battaniyesi mi yokmuş onlardan çıkarken örtmemişim,alsın mıymış bir battaniye. Yaz bitmemişti bu lafı ettiğinde düşünün. Oğlum hastalandı hemen yapiştırıverdi lafı"tabi ince giydiriyorsun oğlanı, hasta olur,sar kızım sıkı sıkı"diye.
Göz yaşı kanalları tıkalıydı bir ara,her gören aaa ağladı mı diye sordu durdu,yok dedim böyle böyle,aa bizde de olmuştu,sütünden damlat,masaj yap,çay koy vs vs bir sürü şey söylediler o ara hatta biri şampuanla sil dedi.
Eve kapanasım,kimseyle görüşmeyesim var artık.
Her dışarı çıktığımda bir zırvalık duyuyorum muhakkak.
Sizler ne yapıyorsunuz bu gibi durumlarda ,artık fobi oldu bir yerde bekliyorsam kimseyle göz göze gelmemeye çalışıyorum ki muhabbet açılmasın, birşey sormasın,söylemesin diye.
Ben en çok yaşlı amcaların hastasıyım kendi çocuğunun başını oksamamistir senin kine annelik yapmaya kalkıyor kar he deyip geçecek sin

Geçen gün bebeğimizi sağlık ocağına götürdük eşimle. Sağlık ocağının tam kapısında arabadan indik içeri girdik
Kızımın üstünde kar tulumu vardı ayaklar eller kapalı kafasında şapka + tulumun başlığı.
Tek görünen yeri yüzü. :D
Daha adımımı içeri atmamla tansiyon ölçtürmeye gelmiş mahalle teyzeleri birden galeyana geldiler
sanki aylarca prova yapmış yurttan sesler korosu gibi "Ayyyyy üşürr, kapa yüzünü ört ört" çığırışları içinde kaldım. Güldüm geçtim.
Peçe mi örteceğim anlamadım ki!
Ben çıkarken hala birbirlerini dürtükleyip beni kınıyolardı :D

Benim kızım da şu an saçma olacak yazdıklarım ama sarışın mavi gözlü, Avrupai bir bebek. Ben düz Anadolu insanı tipliyim. Beni de bakıcısı sanıyorlar devamlı..

Avrupai mi:)) komiksiniz vallahi..sari sac mavi goz bizim turk genlerinde de var avrupaya özgü değil hanimefendi;)

Sağlıkla kucağınıza alın.
Yani memnunda olmuyorlar,kızım zayıftı onuda beğenmezlerdi,oglumda yiyor,oda obez mi olacakmiş,bir türlu tatmin olmuyorlar.
Amiin teşekkürler.

El değilsiniz çünkü. Size başkasını, başkasına sizi överler. Ama asla kimseyi memnun etmezler. Herkesin sinirlerinin üzerinden bi geçerler şöyle. Niye yapıyorlar bilmiyorum. Bendr anneme “ay bi kar yağsada atsak kendimizi dışarı” dedim. “Ay çocuk dışarı çıkarılır mı, delirdin mi? Çıkarıcaksan botunu atkısını, şapkasını giydireceksin iyice” dedi. Ben sanki donla çıkarırım demişim gibi...

Benimde kaynımla eltim ay oğlun iyi yemek yedi yok kız tombişmiş cok yedirmesekmiymiş bir maşallah demeyi cok görürler kendi kızları dogdu kapıda ayet el kürsi okuttular bende bıktım kalbi fesatlarla baktım bir 2 kez kızdıgım halde hususi söylüyorlar kestim görüşmeyi herkes kendi bebesiyle ilgilense ne güzel olur

Yani cidden birde ısrar ediyorlar insan iyice çıldıriyor dimi
E yani bir yerden sonra kayış kopuyor ister istemez.
Lohusalık zamanı çok takardım, e zaten o psikoloji beter 40 hevesle aldığım her sey kocaman oluyor çocuğuma, bir de çok zayif baskısı. Bir sure çatışmayı denedim ama baktım çok antremanlılar duymazlığa veriyorum artık.

Merhaba,
Şu an 6 sene önceye gitmiş gibiyim.
Bir kızım(6 yaş)bir de oğlum (5 aylık)var.
6 sene önce kızım için kaç aylık,erkek mi diyip ,hayır kız cevabını alan meraklı melahatler,olsun arkası erkek ama pek de minikmiş diyorlardı zira kızım minik bir bebekti ,ben irmik yedirdim,şunu verdim,bunu yedirdim şu kadardı kilosu diye eklemeyi sende yedir demeyi ihmal etmiyorlardı tabi çünkü meraklı melahat olmak bunu gerektirir. Adeta kompetan gibi üstüme çökmeden,engin bilgilerini paylaşmadan olmuyor.
Şimdi günümüze dönelim,oğlum da kızım gibi kel ve sarışın bir bebek,şu an yine meraklı melahatler ,kaç aylık,kız mı,aaa erkek mi aynı kıza benziyor,ama bunun arkası kız kesin,5 aylık mı baya tombik maşallah diye bıdı bıdı ediyorlar. Yedirme fazla obez olur diye eklemeyi de ihmal etmiyorlar.
Yahu bıktım,yıldım,size ne diye bağırasım var.
Adetten midir bu muhabbeti etmek?
Olmayınca eksik mi kalıyoruz yani ne oluyor?
Artık dışarı çıkmak istemiyorum o derece.
Geçenlerde markette kadının biri kızımla oğluma bakıp "aaaa ne bunlar böyle sarı sarı çok tatlılar"dedi ve ekledi babalarına benziyorlar herhalde,çünkü ona göre ben cirkinim,çocuklar güzeller ve bana benzemiyorlarsa babalarına benziyorlar
Yok dedeme benziyorlar diyecektim vazgeçtim artık yıldım çünkü.
Yine bir gün hava güneşliydi,kızımı okuldan almaya gittim,oglumun beresini çıkarmıştım güneş alsın diye,amcanın biri durdurdu beni "kızım kapat kafasını,agzını da kapat üşür o"dedi. Kapatmadım yürüdüm geçtim, arkamdan söyleniyordu iyilikte yaramıyor bunlara diye.Tamam iyi niyetlisin anladım ama sanane ya sanane.
Takmayacağım diyordum hamileyken ama takılıyor ki ben rahat insanım.
Kimseye sormam böyle şeyler,söylemem de banane ki. Annesi bilir doğrusunu ben uzman degilim ki,fikrim de sorulmamış,neden bıdı bıdı yapayım.
Annem bile konuşuyor bık bık. Neymiş efendim o cocuğun battaniyesi mi yokmuş onlardan çıkarken örtmemişim,alsın mıymış bir battaniye. Yaz bitmemişti bu lafı ettiğinde düşünün. Oğlum hastalandı hemen yapiştırıverdi lafı"tabi ince giydiriyorsun oğlanı, hasta olur,sar kızım sıkı sıkı"diye.
Göz yaşı kanalları tıkalıydı bir ara,her gören aaa ağladı mı diye sordu durdu,yok dedim böyle böyle,aa bizde de olmuştu,sütünden damlat,masaj yap,çay koy vs vs bir sürü şey söylediler o ara hatta biri şampuanla sil dedi.
Eve kapanasım,kimseyle görüşmeyesim var artık.
Her dışarı çıktığımda bir zırvalık duyuyorum muhakkak.
Sizler ne yapıyorsunuz bu gibi durumlarda ,artık fobi oldu bir yerde bekliyorsam kimseyle göz göze gelmemeye çalışıyorum ki muhabbet açılmasın, birşey sormasın,söylemesin diye.
Bugun bebek arabasıyla dışarı cıkacaktık
Asansörde bebek arabasının yagmurlugunu takıyodum
Benimle beraber asagıya inen komsum bu böyle takılmaz sen ters takıyosun diyerek bianda benim taktıgımı cıkarıp kendi bildigi gibi yapmaya calıştı.dondum kaldım.
Cogu insanın yaradılısı öyle sanırım,herseye muhalefet olacaklar
Maydanozlar,hıhh

Ben burada yazdıklarından artniyetli bişey çıkaramadım fazla abartmışsın. Desinler ne olacak sanki herkese diyorlar. Yaşlı adam çocuğun kafasını ört demiş, annen battaniye ört demiş, markette babasına benzıyor demişler eee ne var bunlarda ben mi anlayamadım ? Biraz fazla evhamlısın galiba.

Kizimi pembelere buladigim bir gun cok yakisikli masallah pasa dediler. Yakisikliya mi takilayim pasayami bilemedim. Cokta umrun degil acikcasi.

Bu kadar abartmayin insanlar kendince yardim etmeye calisiyorlar takacak bisey yok siz onlara tamam tamam deyin kendi bildiginizi yapin sakin olun biraz

Şampuanla sil diyene “çamaşır suyu sürdüm geçmezse bide onu denerim” deseydiniz! Valla bana birşey söylediklerinde UZMAN dokturumuz böyle öneriyor diyorum. Özellikle uzman kelimesini vurguluyorum ki cahil cümlelerini takmadığımı anlayıp sussunlar diye. Bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. Yaramdığı durumlarda ikinci hamle olarak “onun annesi benim. 24 saat ben onunla birlikteyim. Onunla alakalı en doğru şeyi hiçbişey bilmesem bile içgüdüsel olarak bile yaparım.” Gibi şeyler söylüyorum. Valla şu “bizim zamanımızda hiçbir şey yoktu ama biz mükemmel annelerdik” teyzelerini bi bitirsek, onlardan sonra gelen nesil hiçbirşeye karışmayan teyzeler olacak gibi.

Tabi ki oluyo cocuklu insanlara böyle üstün bilgiler verenler ama ben hic takmadım sizde takmayın bence. en iyisini anneler bilir Cocuklari icin. çocuklarınız saglikli mi iyi mi tamam bırakın konusa dursunlar

Valla ben olsam bende sinir olurdum. Tanıdıklarım söylerse daha cok sinir olurdum ama ..
Simdi sokaktan geçen bir teyzeyi,bir ablayı,amcayı sonucta tanımıyorsunuz. Belki de ilk ve son görüşünüz..
Aile büyükleri öyle değil ama. Sonucta anneniz sizi tanıyordur. Kayinvalideniz de mesela. Sinir olacağınızı alinacaginizi bilirler.

Bir de bunlarin baska bir versiyonu var. Ben onlara daha ifrit oluyorum. Çocuğuyla övünen..

Şuanda görüşmüyorum. Hayır bir de çocuğumuz olmadığını biliyor gözüme soka soka anlatmalar

Cok vitaminli besliyormus gecen sene hiç hasta olmamış. Bende maşallah canım dedim. Ne diyim?? Bunu söyledi 2 gun sonra anne kız hasta oldular

Insanların kibirlerinden nefret ediyorum. Ve bilmisliklerinden de tabiki.

Ya birde bu hamileyken cinsiyet i nasıl biliyorlar ki enteresan. Karın yuvarlaksa kız daha düz duruyorsa erkek diye birsey okumustum ve ya duymustum ama halk efsanesi sanırım :D :D :D
Ben olsam varya bende cok sinir olurdum sizi çok iyi anlıyorum cocugum yok ama anliyorum takıldığınız noktalari. Ne desem ki bosverin yaaa

Sizinle aynı zamanlarda doğum yaptık, benzer şeyleri ben de yaşıyorum. İlk oğlum da biraz takardım ama 2.de koyverdim gitti. Hıı peki doğrudur, öyledir, yaaaa hiç bilmiyodum falan diyorum :)

benim çocuklarım da hep babasına bile değil dedesine benzer, çünkü bizle bi bağlantıları yok, hele benle hiç.

Cahil deyip geçin, yoksa insanın iliğini kemiğini yer bitirir bunlar.

Biraz fazla abartmiyormusunuz tamam her seye laf eden teyzeler var ama bazen birileri iyi niyetten söylüyor.
Ayrica son yillarda moda mi oldu ne aman cocuguma gülmesin, aman cocuguma sakin yaklaşmasın, aman dokunmasın aman sevmesin sonra bu cocuklar neden sevgiden sefkatten bukadar paylasmayi bilmeyen bencil oluyorlar.
Yani tamam hasta olan birine dokundurmazsin yada dudaktan yada micmickli islak opmeye calişanlari istemezsin anlarım ama, ufak bir bebek cogu kisiye sevimli gelir uzaktam yada arabasına yaklasip seven insanlara da ayri gıcık olan anneler var.
Cok fazla abartmalari gercekten anlamıyorum.
Buni sizin icin yazmadim son donemde moda olan anneler icin...

Ben hic takmamışim şimdi farkettim .Duymamışim bile .
Küçuk uzun kıvircik sacliydı hergoren kiz saniyordu .
Büyukte sakardı herkese laf söylerdi sokakta .
Ahhh ah ne güzel gunlerdi miss kokulularim.

Benim de bebeğine benzer şeyler söyleyenler oldu ama hic dert etmemistim böyle. Ne olacak ki söylesinler fikirlerini belki haklılık payları da vardır özellikle büyüklerin söylediklerini çok göz ardı etmemek gerek.
Sarışın olmaları konusunda da ülkemizde az olduğundan dikkat çekiyorlar ne var ki bunda...
Gereksiz takmışsınız, herkes duyuyor bunları

Back
X