Toplu taşıma araçları ve insanların hamile,çocuklulara duyarsızlığı!

valla arkadaşlar açıkcası yazılarınızı şaşırarak ve üzülerek okudum.bende bir hamilelik dönemi geçrdim ve şu an bebeğim 2 yaşına girdi.ama ben sizin aksinize böle sorunlar hiç yaşamadım.daha otobüse veya minübüse biner binmez hemen herkes yer vermek için yarışa giriyodu sanki.zaten şöförde kimseye gerek kalmadan hemen uyarısını yapıyodu araca bindiğim an.hamile bayana yer verin diye.:))sadece bikere böle bi durum yaşadım oda otobüse bindim ayakta bekleyen kimse yok ama oturacak yerde yoktu.bende ayakta kaldım ve en önde genç bi kız oturuyodu sanki ona bişey sölemişim gibi hemen bana bağırmaya başladı.ne biniyosun otobüse oturacak yermi var görmüyomusun git taksiye bin.insanları ne mecbur bırakıyosunuz ben sana yer vermek zorundamıyım deyince ağzım şaşkınlıktan beş karış açık kaldı çünkü daha otobüse yeni binmiş ve kızın suratına bile bakmamıştım.daha benim laf sölememe gerek kalmadan bütün otobüs bi ayaklandı.kıza bağırmaya başladılar.terbiyesizlik yapma onun yerinde sende olabilirdin herkesin taksiye binecek gücümü var hem kadın sana bişeymi söledide üstüne alınıyosun saygısız ahlaksız gibi bir sürü eleştirilere maruz kaldı.ve hemen herkes ayağa kalkıp bana yer vermek istedi.demek istediğim ben hep iiyi insanlarla karşılaştım.aralarında kötüleride var ama insanların bu kadar duyarsız olduğuna inanmak istemiyorum.şu an bebeğim 2 yaşında ve hala araçlara bindiğimde hemen yer veriliyo.üstelik ben çok gezentiyimdir.hergün bebeğimide alır gidecek bir yer bulurum kendime ve hiç ayakta kalmadım açıkcası.ya ben çok şanslıyım yada siz çok şanssızsınız.ama adınıza üzüldüm.umarım bu duyarsız toplum yerini daha bilinçli mantıklı düşünen iyliksever ve duyarlı insanların yerine bırakır

Ben bugün otobüste bir genç cocuğa yanımda duran bebekli bir kadıncağıza yer vermesini rica ettim oda kalktı verdi ama eğer kabaca davranıp birşeyler söyleyecek olsaydı ağzının payını verirdim

Otobüslerin ön koltukları hamile,bebekli hanımlar ve yaşlılar için ayrılmıştır.
O koltuklarda oturanlar hamile veya yaşlı değillerse sizin yerinizi işgal ediyorlar demektir, yerinizi isteyin onlardan.
Ben de birkaç kez otobüste ayakta kaldım ama kısa bir süre sonra ineceğimden birşey demedim oturanlara. Yine de sinir olmuştum.

insanların işine gelmiyor böyle şeyler.benim oturduğum yerde büyük otobüs yok ,dolmuşta da genelde yer veriyorlar.ama kimisi de var ben yer veririm eşim yer verir,veya boş yer olur görüp te oturmazlar.inecekleri yer de yakın değildir.onlar da ayrı bir tür.anlamıyorum ben insanları.hamileyim benim de karnım belli ama hamile değilken de yer verirlerdi.izmir de yaşarken otobüslere bindiğim de ben de aynı sorunları yaşardım.millet bir de çocuğunu oturtmuyor mu,yaşlılar ayakta kalıyor,insanlar ayakta kalıyor,en kötüsü kimse sesini çıkarmıyor.offf of.

Ben metro ve otobüs kullanıyorum akşamları , mümkünse boş olanları bekliyorum ... Çoğu kişi yer vermeyi hiç istemiyor bana ya yaşlı amcalar ya da kadınalr veriyor ... Genç erkekler yayıyolar şeyleri oturuyorlar , ben de içim Allah seni binbeter etsin diyorum ... Bir kere gebeliğimin 5 .ayıyıdı sanırım karı koca bindiler ben oturuyordum , kadında 8 aylık hamile ve heryeri şişmiş ayakta zor duruyor . İki, gencin önünde durdular , gençlerde tın yok 2 durak geçti ben o halimle kalktım yer verdim kadın ama olmaz sende hamilesin falan dedi ben dedim hiç değilse dinlendim siz oturun dedim , ben ancak ayağa kalkınca yanımda ki genç bayan yer verdi , ama o öküzler hala oturmaya devam ediyordu ... Ne yazık ki yaşlılara , hamilelere saygı yok bizim toplumumuza da özellikle bu kişiler için ayrılmış yerlerde de genç erkekler oturuyor ne yapsınlar şeylerini taşımak zor geliyor ...

çok kızıyorum böyle insanlara. biz küçükken annemizden babamızdan hep büyüklere yer verilmesini öğrendik.bu insanların bir çoğu anne -baba terbiyesi almamış . geçen sene kucağında 1 yaşlarında bir bayan bindi minibüse. kimse yer vermeyince ben kalktım kadın ise oturmadı. burada bu kadar erkek varken sen niye yer veriyorsun dedi. bende çocuğunu aldım kucağına öylece gittik. ben utandım o an ama başkaları utanmadı malesef. yaşlılar için de durum aynı. kimse onlara yer vermek istemiyor. hatta bir arkadaşım da yaşlılara yer vermediğini söyledi . niye diye sorunca da, ne işleri var o yaşta otobüslerde otursunlar evlerinde demişti.

lmaz:

lmaz: Allah ömür verirse o arkadaşında bi gün onlardan beş beteri olur...

büyük lokma ye,büyük laf söyleme!!!!

yaslilara yer veriyorum ama yanimda bir arkadas varsa hani maksat gözüne girmek olsun. genelde pek umrumda olmaz ve kimse kaldirmasin diye uyuma takliti yaparim. bikeresinde taklit yaparken yasli kadinin biri beni dürtüklemisti hihiihi...bende iste yorgun argin geliyorum! hem hamilelerden banane ki ne isi var onun otobüsde tehlikeli degilmi onun icin? kimsenin kimseyede bu yüzden beddua etmeye hakki yoktur.

Son düzenleme:

bunları şaka olsun diye yazdın herhalde, yada bukadar hamilenin paylaşımda bulunduğu bir alanda biriyle tartışmaya girmek laf sokmak gibi bi isteğin var....

Son düzenleme:
İnsanlar o kadar saygısız ki.
Ben sırf otobüse binmemek için erkenden çıkıp servisle gidiyorum.
Servis de evin yakınından geçmiyor, arabayla eşim servise kadar götürmek zorunda kalıyor.

Bizim hadi yine imkanımız var, onu bulamayanlar ne yapacak.
Gencecik çocuklar, adamlar, kızlar utanmadan bir de hamile ve yaşlılar için ayrılan koltuklara yayılıyorlar. Bir şey desen
laflar hazır hepsinde...

Gerçi bazen de tersini yaşıyorum ben. Yüzden çok küçük gösterdiğimden ilk zamanlarda otururken orta yaşlı teyzeler küçücük kıza bak oturmuş dercesine bön bön bakıyorlardı suratıma.

gecen gun otobuse bindim kimse kalkmadı yanımda ablam vardı yuksek sesle eskiden yaşlıya hamileye yer verilirdi dedi yine kimse tınlamadı sonra 40lı yaşlarda bi bayan sen hamilemisin kilolusun sandım dedi yuh yani 7 aylık hamileyim kocamanım hamile olduğum heryerden belli kalkmadı kimse

Ben de geçen gün otobüste ayakta sağa sola savruldum yol kötüydü nerdeyse düşecektim. otobüsün çoğu liselilerden oluşuyodu hepsi takmış kulaklığı çevirmiş kafasını çok duyarsızlar. 9 aylık hamileyim nerdeyse doğurucam ama bazen yaşlı amcalara bile hala ben yer veriyorum biz böyle gördük. yeni yetişenlerin aklı bi karış havada.

ilk hamileliğimde çok ayakda gittim. Hastaneye trenle gidiyordum sabahın 6 sında ve tam işe gitme saati tıklım tıkış oluyodu kimsede beni görecek hal olmuyodu zaten göbeğiimi araya sokuyodum kimseye çarpmasın diye
bu hamileliğimde dolmuşla gidiyorum yakın hastane bana her bindiğimde yer veriyorlar ama hamile olduğumiçin değil yanımda 4yaşındaki kızım olduğu için üzerimdeki monttan kimse anlamıyo bile hamile olduğumu zaten çokda çıkmadı göbüşüm Burda hala iş var sanırım insanlarda insanlık ölmemiş

biri de hamile kadının ne işi var otobuste demiş .

valla binenlerde fantazi olsun dıye bınıyo .bayılıyolar sabah olsada otobuste söyle bi sallansam ,çalkalansam ,belim kopsa ,göbişime de bi iki dirsek yesem ohhhh .....halbukı hamıle kalınca kanatlanıyoruz işe uçarak gitmemız lazım ama ......

şuradaki annelerın yazılanları okuduktan sonra bile fikriniz değişmiyor ve boyle bi yorum yapabılıyorsanız söyleyecek pek bişey yok .

yanlarındaki koltuğa çocuklarını oturtanlar,poşetlerini koyanlar ve en can alıcısı da cam kenarına değil de tutup koridor tarafına oturanlar.....tam ömür törpüsü....

yer vermek şöyle dursun,görmezden gelmek için napacaklarını şaşırmaları yok mu

Bayanlar insanlar okuz olabilirler yada aslinda hepsi bencil oluyor. Nedenide basit isten cikiyolar okuldan cikiyolar gun yorgunlugu hayat yorgunlugu bikkinlik var herkeste yani genel anlamda. ( ben daha okuzlerini gordum tekerlekli sandalyedebkardesim var avm de asansor bekliyoruz asansor geliyor hurraaa iceriye doluyolar bizi ezerek, kucuk bir cocugun annesini cekistirip kardesimi gosterip o binsin dedigini duydum anne okuz ama cocuklar gercekten muhtesem neyse ben asansorun kapisi kapanirken geri acip hepsini en az 10/12 kisi indirip yuruyen merduveni gosterdim ve bu olayi cok yaptim basta cok sinirleniyodum simdi egleniyorum :)) buyyk heyecanla asansoru bekliyolar kosup yerlesiyolar tam asansor kapanirken gormezlikten gelen ben ve kardesim buyuk zevkle asansoru durdurup herkesi disaribedip kendimiz yerlesiyoruz artik egleniorum ) niye anlatti, bu hikayeyi istersen dogur otobusun ortasinda okuz ne okuz kalcak ama hayvanlar egiilebilir. Kaldircaksin oturdugu yerden diceksin kalkarmisiniz orasi bana ait die ve oturacaksin. Oturacaksin ki bir cocugunu dogmadan korumaya baslicaksin annelik diyoruz. ( dussen bi yerini carpsan cocuguna zarar versen kim vercek hesabini sen mi sana yer vermeyen okuz mu yer istemedigin icin yine sen mi kim olursa olsun ceken allah korusun cocugun olur buna seninde ordaki okuzlerinde hakki yok) sen yer isyiceksin o mecberen yer vercek o da digerleride duycak sinir olcak ama az da bozulcak sonra bigun yine karsilascaksin sen yada belki baska bi hamile, eyvah ariza gelio dicek ve hemen yer vercek. Sonuc zoraki insanlik kazancak :))

Konu açılalı 6 yıl olmuş ama maalesef duyarsızlık aynı küçüklükten beri hep herkese yer verirdim empati kurarak ilerde bende hamile kalicam anne olucam yaslanacam vs. Ama şimdi hamileyim otobüslere mecburi bindigim oluyor goren kafasını çeviriyor bi iki defa orta yaş amcalar kalktı, hem yerimizi işgal ediyorlar hem umursamiyorlar,birine bisey desem tartışma çıkacak esimden cekiniyorum bi laf deseler erkek kaldırmaz,sirf huzursuzluk olmasın diye yolu ayakta geliyorum. Allah ıslah etsin bu gençleri kim ne yapıyorsa onu görür insallahta geçte olsa hatasını anlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…