Toplu taşıma da bebek arabası sorunu

Toplu taşımaya bindiğimizde kadin olarak arkamizi kollamaktan bir hal oluyoruz. En kiymetlimi sırtımda toplu tasimada cık güvenemezdim. Yolda izde bayırda olabilir hatta evet kucağa göre daha rahat olur ama 4 yaşında da zor bence.

Daha deneyimlemedim ama o yaş için sanırım yorulduğunda, kucak istediğinde, uyuduğunda falan özellikle tercih ediliyordur.
Öyle tahmin ediyorum yani.

Şu konuda bile anneler birbirine girmis.
E bu insanlar elti, gorumce, gelin tabi ki sonra ne aile icinde huzur oluyor ne toplumda. Ne saygi duyuyoruz birbirimize ne de anlayis. Tek gozlemlenen bencillik.

Ben pazara da gidiyorum toplu tasimaya da biniyorum. 48 kilo bedenimle 13 kilo bebegi kanguruda tasiyamam. Bir de ustune pazar alisverisi yapip onu hic tasiyamam. Tasiyabilene bravo, kas yapisi ciddi saglam olmali. Tasiyabilsem bile otobuslerde bebek arabasina ayrilmis alan varken tasimam. Bu sicakta hele ki... iyy yapis yapis olur...

Bence bir cok kisi bebekli birinin bebek arabasiyla binmesini kan ter icinde kanguruyla binip les gibi kokmasina da tercih eder.

Gıcık oluyorum irite edici bir kelime,belirli mecburiyetler var hanımefendi inanın hiçbir annenin hoşuna gitmez tıklım tıklım pazarlarda bebek arabası sürmeye çalışmak. Yada sizin gibi insanların rahatsız edici bakışları altında toplu taşıma kullanmak zorunda kalmak. Aman pazar otobüs kalabalık gitmeyeyim,insanlar nasıl bakar emzirmeyeyim,bebeğim ağlayabilir uzun yola otobüsle çıkmayayım vs. Diye düşünen anne o kadar çokki.
Diğer anneler gibi bazı konularda toplumun rahatsız edici davranış ve bakışlarına maruz kalmış olmanız veya olacak olmanız gayet olası.Bu yüzden "gıcık" olmak yerine anlayış göstermeyi deneyin.
Birde bu arada 3-4 yaşlarında çocuğu kanguruda taşıyabilecek,taşıyabilsede onu orada tutabilecek anne varsada tebrik etmek lazım. Keza 3-4 yaşlarında kanguruda bulunan bir çocukla toplu taşıma araçlarının dar koltuk aralarına sığılmaz ya neyse

Bebek arabasıyla metroya uçağa vapura otobüse minibüse biniyorum binmeye devam edeceğim ben insanlara saygı gosteriyorsam onlar da bana saygı göstermek zorundalar. Sizin bu dediginiz nereye çıkar biliyor musunuz? Tekerlekli sandalyede giden insanlar dışarı çıkmasın!!niye çok yer kaplıyor. Böyle bir şey olabir mı? Kör insan dışarı çıkmasın niye yolun ortasından gidiyor. Saygı duyun biraz.

Gıcık oluyorum demek bebek arabası kullananlara saldırıyorum demek değildir. Bende kullanıyorum sıkıntı olmayacak yerlerde vs. Ama bebeğimi taşımam için başka bir şey varken neden cevremdekileri ve kendimi rahatsız edeyim ya ?

Bebek arabasını nasıl katlıyorsun mesela bebeği kimin kucağına veriyorsun bunu yaparken ? Peki o anda araba hareket ediyor mu ?

Gelmiş tekerlekli sandalye örneğini vermissiniz. O onunla bir mi ?

Kokuyorsam eğer bu benim bebeğimi taşımam dan değil kendi terimdendir. Zira bebek arabasını yada bebeğini kucağında taşıyan herkes de terler.

Saldırmayı siz yapıyorsunuz. Dediğim gibi bu sadece düşüncem. Siz gibi bende düşüncemi söyleyebilirim bir konu açıyorsanız herkesin sizi desteklemesini beklemeyin. Çünkü ben yorum yaparken beklemedim.

Saldırı yapıyorsun diyenlerde kendileri yapmasınlar.

Back
X